|
22-01-2017 |
 | Nelutzu Vizitator |
| Buna ziua tuturor. Am divortat de sotie din 2011, prin sentinta judecatoreasca, moment in care a copilul nostru care in momentul acela a avut 12 ani, a fost incredintat mamei, deaorece asa a vrut ea iar eu eram plecat in Rusia pentru a lucra. Instanta a hotarat o pensie alimentara de 2000 de RON, iar eu am fst de acord deoarece in momentu respectiv. rata de schimb valutar era de 40 de rubla pentru un euro si plateam in jur de 20000 de ruble pentru pensia alimentara, ceea ce era inca acceptabil ( era mai mult de 25% din venitul net iar salariul meu eara in ruble ). Dupa ce Rusia a intrat in sanctiuni economice, iar Euro a crescut la mai mult de dublu, nu am mai putut plati pensia in intregime, asa ca am ramas restant in fiecare an, fapt ce a adus executori judecatoresti la usa parintilor mei. De fiecare data cu ajutorul lor am platit restantele. Fiul meu va implinii in Aprilie anul acesta varsta de 18 ani, e inca in clasa a 9 deoarece nu frecventeaza scoala, a ramas repetent de 2 ori. Va rog sa-mi spune-ti in ce conditii se poate inceta plata pensiei alimentare, sau cum as putea dupa implinirea varstei de 18 ani, sa ies de sub obligatia platii pensiei de 2000 RON, si sa platesc fiului meu, in contul lui, cati banii voi putea in fiecare luna. Cu stima, Nelutzu. | |
|
|
|
22-01-2017 |
| După vârsta de 18 ani, dacă nu mai frecventează o instituție de învățământ, obligația de plată a pensiei încetează. Chiar dacă este în continuarea studiilor, faptul că nu frecventează școala sau nu învață, nu îl poate îndreptăți la plata pensiei de întreținere. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
23-01-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Nelutzu a scris pe 22-01-2017: Buna ziua tuturor. Am divortat de sotie din 2011, prin sentinta judecatoreasca, moment in care a copilul nostru care in momentul acela a avut 12 ani, a fost incredintat mamei, deaorece asa a vrut ea iar eu eram plecat in Rusia pentru a lucra. Instanta a hotarat o pensie alimentara de 2000 de RON, iar eu am fst de acord deoarece in momentu respectiv. rata de schimb valutar era de 40 de rubla pentru un euro si plateam in jur de 20000 de ruble pentru pensia alimentara, ceea ce era inca acceptabil ( era mai mult de 25% din venitul net iar salariul meu eara in ruble ). Dupa ce Rusia a intrat in sanctiuni economice, iar Euro a crescut la mai mult de dublu, nu am mai putut plati pensia in intregime, asa ca am ramas restant in fiecare an, fapt ce a adus executori judecatoresti la usa parintilor mei. De fiecare data cu ajutorul lor am platit restantele. Fiul meu va implinii in Aprilie anul acesta varsta de 18 ani, e inca in clasa a 9 deoarece nu frecventeaza scoala, a ramas repetent de 2 ori. Va rog sa-mi spune-ti in ce conditii se poate inceta plata pensiei alimentare, sau cum as putea dupa implinirea varstei de 18 ani, sa ies de sub obligatia platii pensiei de 2000 RON, si sa platesc fiului meu, in contul lui, cati banii voi putea in fiecare luna. Cu stima, Nelutzu. Buna ziua, Daca situatia dvs. financiara s-a schimbat de la momentul pronuntarii hotararii judecatoresti, aveti oricand posibilitatea sa introduceti o cerere la instanta sa se dispuna diminuarea pensiei de intretinere raportat la posibilitatile dvs. financiare actuale. Daca in prezent minorul a implinit 18 ani si nu mai frecventeaza cursurile unei scoli, pensia de intretinere nu e datorata. Acest lucru inseamna ca baiatul sa nu mai fie inscris ca si elev la nicio scoala (nu doar ca in fapt se duce rar la scoala). Daca este in continuare elev, pensia de intretinere se datoreaza pana la maxim 25 ani. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
23-01-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In primul rand trebuie respectata hotararea pe care o aveti, daca aceasta prevede plata pensiei pana la majoratul minorului, atunci nu veti mai fi obligat la plata. Cu toate acestea, daca se afla in continuarea studiilor, copilul poate solicita printro actiunea obligarea dvs la plata pensiei pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani. In cazul in care veniturile dvs s-au diminuat, va trebui sa formulati o actiune pentru micsorarea pensiei datorata copilului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-03-2019 |
 | Anonim Vizitator |
| Buna ziua.am o fata de 17 ani dar nu mai frecventează scoala si nici nu este înscrisă la nici una de 2 ani ca sa nu mai zic ca clasa 7 a repetato de 2 ori...Ce se intampla cu pensia in acesta situatie?va multumesc anticipat pentru raspuns | |
|
|
|
04-03-2019 |
| Pana la 18 ani (adica cat este minora) sunteti obligat sa contribuiti cu pensie de intretinere caci legea prezuma ca minorul este in imposibilitate de a-si castiga traiul. Si aceasta indiferent daca frecventeaza sau nu cursurile scolare. Dupa implinirea varstei de 18 ani, parintele este in continuare obligat la plata pensiei de intretinere numai daca copilul frecventeaza cursuri scolare. Deci dupa 18 ani legea nu mai prezuma vreo stare de nevoie. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |