Forum avocaţi > Divort

Divort

23-01-2017
Vizitator
Buna ziua ,am si eu o intrebare am divortat cat de curand si astept hotararea de divort sa o legalizez si am o fata de aproate 10 si ia fost increadintata tatalui dar avem custodie comuna si nu ma lasa sa vb cu sa sau sa iau vro legatura si mai nou el a lasat fata la sorasa si a plecat in germania ce as putea sa fac in aceasta privita in legatura cu fata pot sa-l dau in judecata sa pot sa iau eu fata? Multumesc
Răspunde
 23-01-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa formulati o actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Buna ziua.
Da, cu siguranta puteti sa formulati o cerere de chemare in judecata a tatalui minorei, prin care sa solicitati instantei de judecata stabilirea domiciliului minorei la dvs. si de asemenea obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere pentru minora.
Apreciez ca o astfel de actiune este oportuna si deopotriva justificata, in situatia in care tatal minorei, ulterior incredintarii acesteia de catre instanta de judecata, a plecat in Germania, lasand minora in grija unei alte persoane din familie, respectiv sora tatalui.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2017
Vizitator
Dar pot sa lealizez hotararea sau trebuie sa astept sa stabileasca domiciliul minorei,si as dori daca puteti sa imi dati si mie o cerere cum ar trebui sa chem in judecata va multumesc
Răspunde
 23-01-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Formulați o acțiune pentru stabilirea locuinței copilului la dvs. Dacă nu luați copilul la dvs puteți formula și o ordonanță președințială având același obiect.
Copilul ce părere are despre posibilitatea stabilirii locuinței la dvs?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2017
Vizitator
Problema este in felul urmator nu am reusit sa iau legatura cu fata deoarece ia interzis sa vb cu mine sau cand vreau sa o vad e speriata de frica sa nu o vada careva sa o spuna desi avem custodie comuna si inca nu mia venit hotararea de divort dar as dori sa o iau ca tatal fetei aplecst in germania si a lasato in grija lu sora lui si nu o duce asa de bine cum a mintit la tribunal desi sora lui bea foarte mult
Răspunde
 24-01-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Husarencu Marcela a scris pe 23-01-2017:
Problema este in felul urmator nu am reusit sa iau legatura cu fata deoarece ia interzis sa vb cu mine sau cand vreau sa o vad e speriata de frica sa nu o vada careva sa o spuna desi avem custodie comuna si inca nu mia venit hotararea de divort dar as dori sa o iau ca tatal fetei aplecst in germania si a lasato in grija lu sora lui si nu o duce asa de bine cum a mintit la tribunal desi sora lui bea foarte mult

Data fiind situatia de fapt, puteti formula o sesizare la DGASPC.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2017
Vizitator
Buna ziua am si eu o intrebare cum se face cerere pentru stabilirea domicilului minorei multumesc
Răspunde
 13-02-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Marcela Husarencu a scris pe 13-02-2017:
Buna ziua am si eu o intrebare cum se face cerere pentru stabilirea domicilului minorei multumesc

Buna ziua,

Chemati in jdecata pe tatal minorei si cereti ca instanta sa stabileasca domiciul minorei la dvs aratand motivele pt care solicitati acest lucru. Cererea se adreseaza judecatoriei din orasul.sect in care locuiti.

Model:

Judecatoria....

Domnule Predentinte,

Subsemnata....cu domiciliul, identificata cu CI seria, nr...CNP...in calitate de reclamanta, in contradictoriu cu ... (numele tatalui, domiciliu, CNP) formulez prezenta

CERERE DE STABILIRE A DOMICILIULUI MINOREI

prin care va solicit ca prin hotararea ce o veti pronunta sa stabiliti domiciliul minorei....(numele) nascuta la data.....din casatoria/convietuirea dintre mine si....la subsemnata, respectiv la urmatoarea adresa:....

MOTIVE

Aici aratati de ce anume solicitati acest lucru (nu mai locuiti impreuna cu tatal - sunteti divortati sau nu - aveti conditii de crestere si educare...precizati varsta minorei, etc)

In drept: art. 92 NCC

Probe: (indicati ce probe doriti sa administrati in cauza...inscrisuri, martori etc)

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2017
Vizitator
Dar inca nu am legalizat hotararea si as vrea sa stiu daca pot sa mai fac altceva decat sa il chem in judecata ca el nu e in tara
Răspunde
 13-02-2017

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Pentru inceput puteti formula o sesizare la DGASPC, avand in vedere ca instanta stabilit domiciliul minorei la tata iar acesta a lasat copilul in grija familiei extinse.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-04-2017
Vizitator
Buna ziua ,am si eu o intrebare,poate tatal cu minora sa paraseasca tara fara semnatura mea?sau poate sa facacu avocatul lui pe neveu ceva sa plece in afara ?si daca da ce as putea sa fac in privinta asta.va multumesc
Răspunde
 06-04-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marcela a scris pe 06-04-2017:
Buna ziua ,am si eu o intrebare,poate tatal cu minora sa paraseasca tara fara semnatura mea?sau poate sa facacu avocatul lui pe neveu ceva sa plece in afara ?si daca da ce as putea sa fac in privinta asta.va multumesc

Daca aveti o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca exercitarea in comun a autoritatii parintesti, este nevoie de acordul ambilor parinti pentru a calatori cu minorul in afara tarii. Daca tatal scoate in mod ilegal copilul din tara, poate fi acuzat de rapire internationala de minori.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-04-2017
Vizitator
Dar hotararea nu sa legalizat inca ca,sa facut apel si el acum 2saptamani a luat fata in germania fara acordul meu nu stiu ce a facut cu avocatul lui de a putut sa ia fata in afara si nu stiu ce sa fac ma puteti sfatui va rog frumos multumesc
Răspunde
 07-04-2017
Vizitator
Si mai spune ca are procura de la mine pentru 5 ani de zile dar el nu a luat legatura cu mine si eu nu i-am dat nici o procura pentru fata
Răspunde
 07-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Marcela a scris pe 07-04-2017:
Si mai spune ca are procura de la mine pentru 5 ani de zile dar el nu a luat legatura cu mine si eu nu i-am dat nici o procura pentru fata

Buna ziua,

Exista posibilitatea de a formula o cerere de ordonanta presedintiala la instanta de judecata pentru suplinirea consimtamantului dvs. Acea cerere presupune sa va fi citat la instanta de judecata.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-04-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca nu i-ati dat acordul sa paraseasca tara impreuna cu minora, sesizati instanta de judecata cu o actiune privind rapirea internationala de minori, iar in paralel puteti formula o plangere penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infratiunii de fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-04-2017
Vizitator
Doamna avocat Alexandra Vasile acum cateva zile am primit comunicarea de la tribunal ca fostul sot a facut apel dar in comunicare nu scrie nimic de ce spuneti dumneavoastra
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.