Forum avocaţi > Divort

Custodie

24-01-2017

Buna seara! Faptul ca judecatorul a hotarat ca ambii parinti sa aiba autoritate parinteasca inseamna ca au custodie comuna? Multumesc!
Răspunde
 24-01-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Da, asta înseamnă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2017

Multumesc frumos! Nu mi se pare corect! Legea nu e ok. Pai daca tatal e plecat de 2 ani in Anglia si vine doar o data pe an e corecta aceasta custodie comuna? Nu mai spun ca a mintit judecatorul si a spus ca lucreaza la negru pt a plati pensie la minimul din tara! De ce custodie comuna?
Răspunde
 24-01-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Mamimady a scris pe 24-01-2017:
Multumesc frumos! Nu mi se pare corect! Legea nu e ok. Pai daca tatal e plecat de 2 ani in Anglia si vine doar o data pe an e corecta aceasta custodie comuna? Nu mai spun ca a mintit judecatorul si a spus ca lucreaza la negru pt a plati pensie la minimul din tara! De ce custodie comuna?

Buna seara.
Regula este ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de catre ambii parinti.
Custodia exclusiva se acorda de catre instanta de judecata doar in situatii exceptionale, spre exemplu, in situatia in care prezenta tatalui in viata copilului ar reprezenta un pericol pentru acesta din urma.
Situatia descrisa de dvs. nu se circumscrie motivelor ce ar putea determina acordarea custodiei comune.
Este optiunea parintelui nerezident cum si in ce masura doreste sadezvolte o relatie [ersonala cu minorul
in ceea ce priveste pensia de intretinere pe care tatal este obligat sa o achite, in situatia in care puteti face dovada unor venituri mai mari ale acestuia, aveti posibilitatea de a introduce o actiune la instanta de judecata prin care sa solicitati majoarea pensiei alimentare.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-01-2017

Mmltumesc
Răspunde
 25-01-2017

Eu nu pot face dovada venitului acestuia. Ce posibilitati am? Nu ma poate ajuta nimeni sa aflu venitul? Un avocat? Judecatorul?
Răspunde
 25-01-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă dovediți că nu se poate comunica cu părintele plecat sau se comunică extrem de greu (de ex: răspunde greu la email sau la telefon, nu îi cunoașteți adresa, nu dorește să se implice în deciziile privind copilul etc) atunci aveți temei pentru a cere exercitarea autorității părintești în mod exclusiv.
De asemenea aveți temei dacă tatăl este alcoolic sau a fost condamnat pentru unele infracțiuni care ar pune în pericol siguranța copilului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-01-2017

Eu comunic cu el. E ok. Dar nu vrea sa imi dea bani mai multi tinand cont ca el castiga fff bine. Nu vrea sa aduca adeverinta de venit tocmai pt a nu se majora pensia. Eu nu pot cere la locul de munca. Cine poate face asta? Cunosc adresa locului de munca. Considera ca 300 de lei sunt suficienti in conditiile in care in Anglia el castiga destul.
Răspunde
 25-01-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă cunoașteți adresa locului de muncă trebuie să solicitați instanței emiterea unei adrese către acel angajator pentru a se comunica care sunt veniturile pârâtului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2017

Multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.