Forum avocaţi > Divort

NEPREZENTARE LA DIVORT

06-02-2017
Vizitator
Buna seara.Am deschis proces de divort in luna octombrie 2016.In ianuarie acest an am avut prima infatisare.Sotia nu s-a prezentat spunand ca e racita.Dupa proces am mers cu fiica mea la cofetarie si a aparut si maicasa desi la proces nu a venit .Acum 2 zile trebuia sa vina la urmatorul termen, impreuna cu fata care are 14 ani.Nu a venit nici de data asta,dar si-a facut cunoscuta intentia de a veni data urmatoare cu un martor la care nu i-a facut cunoscuta identitatea.Eu am adus un martor pe care instanta m-a pus sa-l nominalizez.Am adus omul din spital,dar nu a fost audiat..De ce daca de 2 ori nu s-a prezentat mai are dreptul sa aduca martor pe care nu a fost obligata sa-l numeasca?Pana cand se poate prelungi procesul daca ea continua sa nu vina si nu lasa nici fata sa vina?Va multumesc frumos pentru intelegere.
Răspunde
 07-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
MARCEL a scris pe 06-02-2017:
Buna seara.Am deschis proces de divort in luna octombrie 2016.In ianuarie acest an am avut prima infatisare.Sotia nu s-a prezentat spunand ca e racita.Dupa proces am mers cu fiica mea la cofetarie si a aparut si maicasa desi la proces nu a venit .Acum 2 zile trebuia sa vina la urmatorul termen, impreuna cu fata care are 14 ani.Nu a venit nici de data asta,dar si-a facut cunoscuta intentia de a veni data urmatoare cu un martor la care nu i-a facut cunoscuta identitatea.Eu am adus un martor pe care instanta m-a pus sa-l nominalizez.Am adus omul din spital,dar nu a fost audiat..De ce daca de 2 ori nu s-a prezentat mai are dreptul sa aduca martor pe care nu a fost obligata sa-l numeasca?Pana cand se poate prelungi procesul daca ea continua sa nu vina si nu lasa nici fata sa vina?Va multumesc frumos pentru intelegere.

Faptul ca a indicat ca doreste sa propuna un martor nu insemna ca instanta va si incuviinta aceasta proba la momentul la care va fi ceruta efectiv.
Cererile in probatiune se formuleaza prin intampinarea depusa de catre parata la dosarul cauzei.
Daca nu a indicat numele si adresa martorului prin intampinare si totodata teza probatorie, va puteti opune administrarii acestei probe in fata instantei de judecata, invocand faptul ca parata este decazuta din dreptul de a propune probe. Instanta poate respinge cererea paratei, insa in situatia in care apreciaza ca audierea martorului, raportat la teza probatrie invocata, este utila si concludenta s conduce la aflarea adevarului, poate incuviinta audierea martorului. Instanta are dreptul de pune in discutie si de a administra probatiune chiar si din oficiu, daca se impune acest lucru pentru aflarea adevarului si dezlegarea pricinii.

In ceea ce priveste lipsa paratei justificat sau nejustificat de la termenele de judecata, mentionez faptul procesul se poate judeca si in lipsa.
In ceea ce priveste amanarea procesului, depinde de judecator si de motivele amanarii. Important de mentionat este faptul ca nu exista un termen limita de solutionare a dosarelor, de catre instantele de judecata.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2017
Vizitator
Va multumesc frumos pentru raspuns.O zi frumoasa va doresc.
Răspunde
 07-02-2019
Vizitator
Buna seara dacă soțul nu se prezintă la a doua înfățișare la divorț și eu am doi martori se poate termina ? nu am copii minori mulțumesc
Răspunde
 07-02-2019
Vizitator
Botoaga Ruta a scris pe 07-02-2019:
Buna seara dacă soțul nu se prezintă la a doua înfățișare la divorț și eu am doi martori se poate termina ? nu am copii minori mulțumesc
Răspunde
 08-02-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Botoaga Ruta a scris pe 07-02-2019:
Daca sotul are calitate de parat, divortul se poate judeca in lipsa dansului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2019
Vizitator
Buna ziua.ma numesc Lavinia si sunt intr.o situatie mai neplacuta.locuiesc in marea britanie impreuna cu cei do I copii ai mei.aici am venit in anul 2015 impreuna cu cei doi minori si cu fostul meu sot(inca ne divortati).in anul 2017 din cauza abuzurilor si a bataile am sunat la Politia,fostul meu sot a fost inchis in inchisoare 3 ani cu interdictie de 5 ani.pasapoartele copiilor au expirat din acel an si nu am reusit pana in momentul acesta nici sa le reinoiesc fara el si nici sa gasesc o solutie in care pot sa le reinoiesc iar divortul nici nu il pot demara deoarece de 4 luni nu este de gasit.iar eu nu pot lua legatura cu el in privinta interdictiei.as dori niste raspunsuri in privinta pasapoartele deoarece in iunie anul acesta se fac 2 ani de cand au expirat
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.