MARCEL a scris pe 06-02-2017: Buna seara.Am deschis proces de divort in luna octombrie 2016.In ianuarie acest an am avut prima infatisare.Sotia nu s-a prezentat spunand ca e racita.Dupa proces am mers cu fiica mea la cofetarie si a aparut si maicasa desi la proces nu a venit .Acum 2 zile trebuia sa vina la urmatorul termen, impreuna cu fata care are 14 ani.Nu a venit nici de data asta,dar si-a facut cunoscuta intentia de a veni data urmatoare cu un martor la care nu i-a facut cunoscuta identitatea.Eu am adus un martor pe care instanta m-a pus sa-l nominalizez.Am adus omul din spital,dar nu a fost audiat..De ce daca de 2 ori nu s-a prezentat mai are dreptul sa aduca martor pe care nu a fost obligata sa-l numeasca?Pana cand se poate prelungi procesul daca ea continua sa nu vina si nu lasa nici fata sa vina?Va multumesc frumos pentru intelegere. Faptul ca a indicat ca doreste sa propuna un martor nu insemna ca instanta va si incuviinta aceasta proba la momentul la care va fi ceruta efectiv. Cererile in probatiune se formuleaza prin intampinarea depusa de catre parata la dosarul cauzei. Daca nu a indicat numele si adresa martorului prin intampinare si totodata teza probatorie, va puteti opune administrarii acestei probe in fata instantei de judecata, invocand faptul ca parata este decazuta din dreptul de a propune probe. Instanta poate respinge cererea paratei, insa in situatia in care apreciaza ca audierea martorului, raportat la teza probatrie invocata, este utila si concludenta s conduce la aflarea adevarului, poate incuviinta audierea martorului. Instanta are dreptul de pune in discutie si de a administra probatiune chiar si din oficiu, daca se impune acest lucru pentru aflarea adevarului si dezlegarea pricinii. In ceea ce priveste lipsa paratei justificat sau nejustificat de la termenele de judecata, mentionez faptul procesul se poate judeca si in lipsa. In ceea ce priveste amanarea procesului, depinde de judecator si de motivele amanarii. Important de mentionat este faptul ca nu exista un termen limita de solutionare a dosarelor, de catre instantele de judecata. |
Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. |
|
|