Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Situatia este urmatoarea: ''clasica familie'' , 3 copii, mama cu probleme ''de multe feluri'' si tatal care ia calea bauturii de-a lungul anilor. Alte detalii nu isi au rostul aici, va puteti inchipui. In 2009 la insistenta noastra, a fiicelor, tatal se muta la mama lui in alt judet. Era imposibil ca cei doi sa mai locuiasca impreuna, isi puneau viata in pericol atat unul altuia cat si noua fiicelor, care in acel moment locuiam inca cu ei. Scandaluri zilnice care erau alimentate de escapadele mamei si obisnuinta de a bea a tatalui a fost ''laitmotivul'' copilariei noastre. In ultimii ani, din 2009, tatal meu a locuit cu mama lui si a lucrat in Italia cate 3-6 luni pe an. Momentan se afla in Italia. Acum o saptamana a aflat de la persoana care are grija de bunica de procesul de divort intentat de catre mama. Bunica fiind o persoana de peste 80 de ani nici nu a stiut ce a primit de la postas, daca nu ar fi fost gasita citatia de catre verisoara tatalui, nu am fi aflat, decat poate dupa ce se judeca in lipsa procesul. Tatal meu este de acord cu divortul, am ramas toti mirati de modul in care a ales mama sa faca acest lucru deoarece de-a lungul anilor am insistat sa se duca la notar, sa incheie ''casatoria'' in mod civilizat si amiabil dar ea mereu a refuzat vehement. In ultimii ani ea a locuit singura sau ocazional insotita de barbati, in apartamentul ''familiei''. Problema este ca tatal meu nu se poate prezenta la urmatoarea infatisare, pe 21.02, deoarece nu poate pleca de la locul de munca. Cel mai devreme se poate intoarce in tara pe la jumatatea lunii martie. Intrebarea mea este: exista vreo modalitate de a anunta instanta ca el vrea sa se prezinte la proces dar ca este in imposibilitate momentan (judecand dupa faptul ca el personal nici nu a primit citatia, el are contract de munca si carte de identitate/rezidenta in Italia) As vrea sa il ajut dar nu stiu in ce maniera, Va multumesc anticipat |
|