Forum avocaţi > Divort

Divort parinti

10-02-2017
Vizitator
Buna ziua,

Am nevoie de un sfat.
Situatia este urmatoarea: ''clasica familie'' , 3 copii, mama cu probleme ''de multe feluri'' si tatal care ia calea bauturii de-a lungul anilor. Alte detalii nu isi au rostul aici, va puteti inchipui.

In 2009 la insistenta noastra, a fiicelor, tatal se muta la mama lui in alt judet. Era imposibil ca cei doi sa mai locuiasca impreuna, isi puneau viata in pericol atat unul altuia cat si noua fiicelor, care in acel moment locuiam inca cu ei. Scandaluri zilnice care erau alimentate de escapadele mamei si obisnuinta de a bea a tatalui a fost ''laitmotivul'' copilariei noastre. In ultimii ani, din 2009, tatal meu a locuit cu mama lui si a lucrat in Italia cate 3-6 luni pe an. Momentan se afla in Italia. Acum o saptamana a aflat de la persoana care are grija de bunica de procesul de divort intentat de catre mama. Bunica fiind o persoana de peste 80 de ani nici nu a stiut ce a primit de la postas, daca nu ar fi fost gasita citatia de catre verisoara tatalui, nu am fi aflat, decat poate dupa ce se judeca in lipsa procesul. Tatal meu este de acord cu divortul, am ramas toti mirati de modul in care a ales mama sa faca acest lucru deoarece de-a lungul anilor am insistat sa se duca la notar, sa incheie ''casatoria'' in mod civilizat si amiabil dar ea mereu a refuzat vehement. In ultimii ani ea a locuit singura sau ocazional insotita de barbati, in apartamentul ''familiei''.

Problema este ca tatal meu nu se poate prezenta la urmatoarea infatisare, pe 21.02, deoarece nu poate pleca de la locul de munca. Cel mai devreme se poate intoarce in tara pe la jumatatea lunii martie. Intrebarea mea este: exista vreo modalitate de a anunta instanta ca el vrea sa se prezinte la proces dar ca este in imposibilitate momentan (judecand dupa faptul ca el personal nici nu a primit citatia, el are contract de munca si carte de identitate/rezidenta in Italia)

As vrea sa il ajut dar nu stiu in ce maniera,
Va multumesc anticipat
Răspunde
 10-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Depuneti la registrstura instanței o cerere prin care solicitați motivat amânarea cauzei pentru un alt termen de judecată in luna martie.
Depuneri anexat cererii documente care atesta imposibilitatea de prezentare. Faceti mentiunea expres ca doreste sa se prezinte.
In cerere trebuie sa fie indicat numărul dosarului de divorț.

Tatăl dvs doreste desfacerea căsătoriei prin acord?

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2017
Vizitator
Doamna avocat Urian, multumesc pentru raspuns, apreciez.
Da, tatal meu este de acord cu divortul, el chiar a vrut in ultimii ani sa mearga la notar sau la starea civila dar mama mereu a refuzat orice varianta. Chiar nu inteleg ce vrea sa demonstreze deschizand aceasta actiune. De aceea tatal meu doreste sa fie prezent si nu sa se judece in lipsa lui.

Chiar ma bucur ca pot depune eu cererea de amanare in numele tatalui meu. Cu cate zile inainte se poate depune? Mentionez ca eu locuiesc in Bucuresti si ar trebui sa merg la Bacau unde este procesul.
Răspunde
 11-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti trimite inscrisurile si prin posta sau prin fax, cu cateva zile inainte de termenul stabilit de instanta, facand dovada imposibilitatii de prezentare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.