Forum avocaţi > Divort

Custodia copilului

12-02-2017
Vizitator
Buna ziua!Am o fetita de 4 luni.La inceputul sarcinii m-am certat cu tatal ei(fiind iubiti atunci) si acesta nu s-a mai interesat deloc de copil...nici pe perioada sarcinii,nici dupa ce am nascut.El lucreaza in Norvegia si a fost in tara cu o luna inainte de nastere dar nu m-a cautat deloc.Fetita s-a nadcut cu o malformatie la manuta dreapta in urma unei sarcini foarte grele si cu mari probleme.I-am dat mesaj si i-am zis de starea copilului dar la fel,nu m-a cautat deloc.As dori sa-l dau in judecata pt stabilirea paternitatii(de la cunostiinte comune am aflat ca spune ca nu este copilul lui) ,pt pensie alimentara dar n-as vrea sa ajung sa depind de el in acte.Fetita va avea nevoie de interventii chirurgicale si am posibilitatea sa ajung si in strainatate cu ea.Dar mi-e teama ca o data ce va fi trecut in certificat nu-mi va da semnatura ca sa pot iesi cu fetita din tara.As putea sa cer si "custodia exclusiva"(nu stiu daca acesta este termenul corect),avand in vedere faptul ca nu s-a intersat deloc de fetita atat pe perioada sarcinii cat si dupa nastere?Lipsa lui de interes ar putea fii un "atuu" pt mine?
Răspunde
 12-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Poting Corina a scris pe 12-02-2017:
Buna ziua!Am o fetita de 4 luni.La inceputul sarcinii m-am certat cu tatal ei(fiind iubiti atunci) si acesta nu s-a mai interesat deloc de copil...nici pe perioada sarcinii,nici dupa ce am nascut.El lucreaza in Norvegia si a fost in tara cu o luna inainte de nastere dar nu m-a cautat deloc.Fetita s-a nadcut cu o malformatie la manuta dreapta in urma unei sarcini foarte grele si cu mari probleme.I-am dat mesaj si i-am zis de starea copilului dar la fel,nu m-a cautat deloc.As dori sa-l dau in judecata pt stabilirea paternitatii(de la cunostiinte comune am aflat ca spune ca nu este copilul lui) ,pt pensie alimentara dar n-as vrea sa ajung sa depind de el in acte.Fetita va avea nevoie de interventii chirurgicale si am posibilitatea sa ajung si in strainatate cu ea.Dar mi-e teama ca o data ce va fi trecut in certificat nu-mi va da semnatura ca sa pot iesi cu fetita din tara.As putea sa cer si "custodia exclusiva"(nu stiu daca acesta este termenul corect),avand in vedere faptul ca nu s-a intersat deloc de fetita atat pe perioada sarcinii cat si dupa nastere?Lipsa lui de interes ar putea fii un "atuu" pt mine?

Puteti introduce o actiune in tăgada paternitatii. Se va face un test ADN si se va stabili daca este tatăl minorei.
Puteti de asemenea sa solicitați instanței exercitarea autorității părintești in mod exclusiv si obligarea tatălui la plata pensiei de întreținere.
Apreciez ca aveti sanse la custodie exclusivă, date fiind aspectele arătate relativ la comportamentul tatălui.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie formulata o actiune in tagada paternitatii, pentru a se stabili ca fostul concubin este tatal minorei. Ulterior, va trebui formulata o alta actiune prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorei la dvs, obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, proband cu inscrisurile medicale pe care le detineti, insa daca tatal va dori sa isi exercite drepturile legale fata de copil, este posibil ca instanta sa dispuna exercitarea in comun a autoritatii parintesti, caz in care veti avea nevoie de acordul tatalui pentru a scoate copilul din tara.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2017
Vizitator
Multumesc mult pt raspunsuri.Dar eu ca mama ,care sunt sansele mele sa obtin exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti chiar si in situatia in care tatal se va razgandi,si va dori sa-si exercite drepturiile legale obtinute in urma stabilirii paternitatii?In situatia in care nu s-a interesat de fetita pana acum si,avand in vedere ca un proces dureaza,pana la stabilirea paternitatii fetita deja va trece prin cateva interventii pt rezolvarea problemei de la manuta.Avand in vedere actiuniile sale(lipsa de interes in ceea ce priveste copilul) am vreo sansa?
Răspunde
 12-02-2017
Vizitator
Si el lucrand in Norvegia,daca nu va veni in tara pt testul ADN cum e de facut.Precizez ca nu pensia alimentara ma intereseaza....doar stabilirea paternitatii pt ca fetita mea sa aiba numele tatalui trecut in certificat si cel mai mult exercitare exclusiva a autoritatii parintesti.
Răspunde
 13-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Doar pentru simplul fapt ca nu s-a interesat de un copil prezumat al fi al sau, nu va putea fi decazut din exercitarea drepturilor parintesti daca se va dovedi filiatia si daca va dori sa mentina legaturile cu minorul.
In ceea ce priveste pensia de intretinere, vor trebui formulate adrese pentru a se stabili salariul net/lunar realizat, iar in cazul in care se dovedeste ca nu incaseaza venituri, pensia se va stabili raportat la venitul minim pe economie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2017
Vizitator
Dar daca el nu se prezinta la proces pt testul ADN,lucrand in Norvegia,cum se procedeaza?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.