Poting Corina a scris pe 12-02-2017: Buna ziua!Am o fetita de 4 luni.La inceputul sarcinii m-am certat cu tatal ei(fiind iubiti atunci) si acesta nu s-a mai interesat deloc de copil...nici pe perioada sarcinii,nici dupa ce am nascut.El lucreaza in Norvegia si a fost in tara cu o luna inainte de nastere dar nu m-a cautat deloc.Fetita s-a nadcut cu o malformatie la manuta dreapta in urma unei sarcini foarte grele si cu mari probleme.I-am dat mesaj si i-am zis de starea copilului dar la fel,nu m-a cautat deloc.As dori sa-l dau in judecata pt stabilirea paternitatii(de la cunostiinte comune am aflat ca spune ca nu este copilul lui) ,pt pensie alimentara dar n-as vrea sa ajung sa depind de el in acte.Fetita va avea nevoie de interventii chirurgicale si am posibilitatea sa ajung si in strainatate cu ea.Dar mi-e teama ca o data ce va fi trecut in certificat nu-mi va da semnatura ca sa pot iesi cu fetita din tara.As putea sa cer si "custodia exclusiva"(nu stiu daca acesta este termenul corect),avand in vedere faptul ca nu s-a intersat deloc de fetita atat pe perioada sarcinii cat si dupa nastere?Lipsa lui de interes ar putea fii un "atuu" pt mine? Puteti introduce o actiune in tăgada paternitatii. Se va face un test ADN si se va stabili daca este tatăl minorei. Puteti de asemenea sa solicitați instanței exercitarea autorității părintești in mod exclusiv si obligarea tatălui la plata pensiei de întreținere. Apreciez ca aveti sanse la custodie exclusivă, date fiind aspectele arătate relativ la comportamentul tatălui. |
Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. |
|
|