IRINA a scris pe 22-02-2017: Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii pentru a demara procesul de divort. Suntem casatoriti din 2016, si avem impreuna un copil de 7 ani si jumatate. As dori divortul din vina exclusiva a sotului, am incercat sa discut cu el sa ajungem la o intelegere, dar fara succes. Tot crede ca e doar o amenintare, si ca nu voi face acest pas. Motivele care m-au facut sa iau aceasta hotarare: indiferenta fata de familie, abuz de alcool, abuz psihic, rar este agresiv, insa au existat si episoade de genul asta, pe langa abuz de bautura, in ultima perioada banii sunt cheltuiti pe pariuri sportive, indiferenta totala fata de copil, limbaj obscen in fata copilui. Consider ca acest mediu nu este potrivit pentru a creste un copil, si de aceea singura solutie este separarea. Noi locuim cu chirie(contract la Anaf pe numele lui pt ca lucreaza in cadrul Min De interne), locuinta insa a fost gasita de mine, dupa lungi cautari. As dori sa stiu unde depun cererea de divort, ce trebuie mentionat in cerere, as dori custodia si stabilirea domiciliului copilului la mine. Multumesc rectificare: suntem casatoriti din 2006, casatoria a avut loc in provincie, insa locuim in Sectorul 4 |