Forum avocaţi > Divort

Divort la notar

06-03-2017
Vizitator
Buna ziua,

In urma cu 30 zile am mers impreuna cu sotia la notar sa depunem cererea de divort cu acordul ambelor parti. Eu locuind in alt oras, am sunat notarul cu o zi inainte sa stabilesc ora pentru a ridica certificatul de divort. Spre suprinderea mea, acesta imi spune ca sotia a mers si a spus ca nu mai divortam si a ridicat certificatul de casatorie in original. Intrebarea mea este: Este normal ca notarul sa anuleze cererea de divort fara a fi instiintat de schimbarea deciziei de catre ambii soti, ci doar de sotie?
Va multumesc anticipat!
Răspunde
 06-03-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Si daca va anunta ce ativl fi facut ? Oricum dc unul dintre soți se razgandeste in cele 30 de zile nu mai se poate pronunța divorțul.

Scoateți un duplicat al certificatului de căsătorie si introduceți acțiune in instanta daca insistati in desfacerea căsătoriei.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2017
Vizitator
Anonim a scris pe 06-03-2017:
Este normal ca notarul sa anuleze cererea de divort fara a fi instiintat de schimbarea deciziei de catre ambii soti, ci doar de sotie?
Va multumesc anticipat!

Da, este normal si chiar legal deoarece este suficient ca unul dintre soti sa se razgandeasca in privinta desfacerii casatoriei pentru a nu mai exista acordul necesar la desfacerea amiabila a casatoriei. Pentru a putea divorta amiabil la notar sau la starea civila trebuie sa existe consens cu privire la aceasta decizie, adica ambii soti sa fie de acord cu divortul.
Răspunde
 06-03-2017
Vizitator
Av.GERBER a scris pe 06-03-2017:
Si daca va anunta ce ativl fi facut ? Oricum dc unul dintre soți se razgandeste in cele 30 de zile nu mai se poate pronunța divorțul.

Scoateți un duplicat al certificatului de căsătorie si introduceți acțiune in instanta daca insistati in desfacerea căsătoriei.

Multumesc mult penru raspunsuri!
Sincer va spun eu inca sunt nedumerit. De ce daca la depunerea cererii de divort am fost amandoi si cand a returnat certificatul de casatorie a fost doar ea? Imi cer scuze, dar mi se pare o prostie. Chiar daca ea si-a schimbat pozitia fata de divort, mi se parea normal sa fim amandoi la returnarea documentelor in original si sa ne intrebe pe amandoi daca ne-am impacat sau nu. Eu, daca vreau sa o chem in instanta ce faca fara certificatul de casatorie in original? Daca gresesc, va rog sa ma corectati, dar cred ca nu se elibereaza duplicat dupa certificatul de casatorie fara ambii titulari.

Va multumesc!
Răspunde
 06-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti obtine un duplicat al Certificatului de casatorie de la primarie - oficiul de stare civila, insa puteti depune actiunea de divort folosindu-va de o copie conforma cu originalul, invederand instantei ca documentul se afla la sotie si punandu-i in vedere pe aceasta cale sa il ataseze la dosar.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2017
Vizitator
Anonim a scris pe 06-03-2017:
Sincer va spun eu inca sunt nedumerit. De ce daca la depunerea cererii de divort am fost amandoi si cand a returnat certificatul de casatorie a fost doar ea?

Pentru ca de divortat amiabil, se poate numai impreuna. Sa nu va intelegeti cu privire la divortul amiabil, se poate si separat pentru ca este suficient ca unul sa se razgandeasca pentru a se rupe consensul :)
Răspunde
 06-03-2017
Vizitator
Referitor la duplicatul certificatului de deces, i se poate elibera oricaruia dintre soti. Nu trebuie sa mergeti impreuna. Inteleg ca sunt lucruri pe care le-ati putea accepta destul de greu, dar aici nu are nimeni vreun interes sa va spuna neadevaruri.
Răspunde
 07-03-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă soții nu sunt de acord, divorțul la notar nu se poate realiza.
Pentru a depune o cerere de desfacere a căsătoriei, AVEȚI NEVOIE DOAR DE O COPIE A CERTIFICATULUI DE CĂSĂTORIE. De la intrarea în vigoare a noului cod de procedură civilă, în conformitate cu art. 915, alin. 3 din cod, la cererea de divorț se vor alătura o copie a certificatului de divorț și, după caz, câte o copie a certificatelor de naștere a copiilor minori.
Așadar, dacă dețineți o copie a certificatului de căsătorie, o puteți atașa la cererea de divorț. Dacă nu dețineți o copie, solicitați notarului să vă remită una sau, în ultimă instanță, cereți un duplicat de la starea civilă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.