Forum avocaţi > Divort

Divort cu fonduri europene luate pe numele sotiei

06-03-2017
Vizitator
Buna ziua,

O intrebare daca se poate.
in timpul casatoriei am accesat fonduri europene, masura 141, instalarea tanarului fermier. La o luna dupa ce am primit banii sotul meu a vrut sa divorteze, ceea ce s-a si intamplat. Proiectul este pe numele meu. Cand am facut partajul, am facut un document la mediator prin care el declara sub semnatura ca a luat banii din proiect si va duce la indeplinire investitia, daca nu va suporta consecintele. Au trecut 2 ani de atunci, si acum,el nu mai vrea sa duca proiectul la indeplinire.
Ce se va intampla? Eu pot sta linistita in baza documentului? Sau voi fi si eu luata la rost?
Care este procedura sau ce ar trebui sa fac in aceste conditii?
Multumesc!
Răspunde
 07-03-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Care au fost condițiile pentru accesarea și derularea fondurilor europene. Dvs, în calitate de titular, aveați dreptul să delegați/transferați administrarea sau beneficiile proiectului european?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2017
Vizitator
In contract nu era stipulat dreptul de a transfera beneficiile sau indatoririle. Este pe numele meu; fostul meu sot apare doar in calitate de sot.
Nu au mai fost cazuri de divort si nici nu este nici o clauza . De asta am si facut documentul la mediator, pentru ca nu am stiut cum sa procedez altfel.
Ce as putea face de acum? Sa fie totul legal si sa stau linistita ca nu ma pun pe mine sa returnez banii.
Răspunde
 07-03-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
In mod normal ar fi trebuit sa faceti un document la notar - o declaratie pe proprie raspundere a sotului. Situatia este cu dus si intors. In momentul in care va avea loc verificarea cheltuirii banilor primiti, dvs veti fi trasa la raspundere, nu sotul. La o eventuala chemare in jduecata a dvs, fie il veti introduce in cauza pe fostul sot, fie dupa terminare aprocesului, il veti da dvs in judecata pe acesta. Situatia nu este simpla avand in vedere ca dvs sunteti titulara contractului si in baza acestuia dvs nu aveati dreptul sa faceti altceva cu banii decat sa va ingrijiti de buna desfasurare a proiectului. In cazul fondurilor europene practica instantelor este extrem de stricta.
Ati putea, sa incercati o intelegere cu fostul sot, sau chiar ati putea sa-l dati in judecata si sa cereti fie ca instanta sa-l oblige sa continue proiectul, fie sa se dispuna returnarea banilor catre dvs. Oricum, nu puteti sta linistita.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2017
Vizitator
Avem si in document la notar, de fapt este mai mult o intelegere intre noi, autentificata pe ultima pagina de catre notar, in care la fel, el mentioneaza ca primit banii incasati de la uniune, pentru a duce la bun sfarsit proiectul...dar acu de o bucata de vreme, de cand m-a anuntat ca nu mai duce la capat idea ma ingrijorez si simt ca trebuie sa fac ceva.
Principala curiozitate ce ma macina este daca in momentul in care se va constata ca nu s-a finalizat proiectul mi se va intocmi mie dosar penal?
Răspunde
 16-03-2021
Vizitator
Bună ziua Domnul Avocat am si eu o intrebare am luat fonduri europene si acum m-am despărțit su trebuie să revin la numele de fata cand am luat fondurile eram de numele lui ce pot face eu acum cu proiectul se in parte la partaj
Răspunde
 16-03-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Bologa Alina a scris pe 16-03-2021:
Bună ziua Domnul Avocat am si eu o intrebare am luat fonduri europene si acum m-am despărțit su trebuie să revin la numele de fata cand am luat fondurile eram de numele lui ce pot face eu acum cu proiectul se in parte la partaj

Va puteti pastra numele dobandit in timpul casatoriei, dupa divort.

Proiectul, daca a fost facut exclusiv de dvs, nu va fi inclus in masa partajabila, insa trebuie analizata concret situatia de fapt, daca au fost alocate fonduri, daca aceste fonduri sunt rambursabile etc.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2025
Vizitator
Bună ziua! Am construit o agropensiune pe fonduri europene pe un teren dobândit de mine înainte de căsătorie. În cazul unui divorț întra la partaj?
Răspunde
 26-03-2025

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Terenul nu intră deoarece eate bunul dvs propriu. Despre afacere nu știu ce să spun, deoarece am nevoie de mai multe detalii (de ex: celălalt soț este asociat ? a investit celălalt soț bani în afacere ? etc).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2025
Vizitator
Am un II.
Nu este asociat și agropensiunea a fost construită numai cu fonduri europene nerambursabile fără nici o investiție din partea noastră.
Răspunde
 30-03-2025

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
... a scris pe 26-03-2025:
Bună ziua! Am construit o agropensiune pe fonduri europene pe un teren dobândit de mine înainte de căsătorie. În cazul unui divorț întra la partaj?

Nu, este bun propriu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.