|
07-03-2017 |
 | Gabriela Vizitator |
| Am avut inainte de casatorie un imobil propietate personala, in care am locuit si dupa casatorie impreuna cu sotul si cu cei 2 copii pe care ii am cu acesta. Ulterior am vandut acest imobil si am cumparat o locuinta mai mare platind pentru acesta o diferenta de bani. Ambele tranzactii de vanzare-cumparare au fost facute la acelasi notariat. Intentionez sa divortez deoarece sotul este alcoolic, nu exista viata familiala, acesta avand un dezinteres total fata de casa si fata de cei 2 copii. Mai mult si cel mai grav este ca acestia sufera continuu datorita agresiunii psihice la care sunt supusi. De 3 ani consulatam nenumarati doctori si psihologi pentru repararea emotionala a copiilor. Nu avem unde sa ne mutam pentru ca am pleca acum. As vrea sa stiu daca in urma partajului am fi nevoiti sa vindem apartamentul si sa cedam paratului o parte din bani.Se poate ca acesta sa primeasca doar jumatate din suma platita ca diferenta pentru achizitionarea actualului apartament si o parte din celelalte bunuri actuale? Precizez ca nu exista posibilitatea unei intelegeri cu sotul privind impartirea bunurilor, desi nu a cumparat singur nimic din tot ce avem azi. Exista posibilitatea de a obtine resticitie judecatoreasca astfel ca acesta sa nu mai poata intra in contact vreodata cu acesti copii? Nu ne dorim decat sa plece din apartament si as accepta si lipsa pensiilor alimentare. Daca ne poate ajuta cineva...va rog. Pentru sustinerea celor spuse am actele primei locuinte, dosarele medicale ale copiilor si actele prezentei locuinte pe numele meu. De situatia noastra stiu parintii mei si cativa colegi de serviciu. Stiu si parintii lui, dar nu avem o relatie apropiata cu acestia intrucat nu-i intereseaza nici de el, nici de nepoti. Copiii mei sunt cei care ar putea striga in gura mare tot ceea ce traiesc zi de zi. Deoarece avem serviciu comun, probabil nici colegii de serviciu nu ar dori sa fie fi martori. Va rog sa ne indrumati. | |
|
|
|
08-03-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Va trebui sa introduceti actiunea de divort din culpa exclusiva a sotului, exercitarea autoritatii parintesti exclusiva sau in comun, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere catre cei doi minori. In cazul in care sotul este violent, aveti posibilitatea sa depuneti o plangere penala impotriva acestuia, solicitand ulterior emiterea unui ordin de protectie si evacuarea acestuia din imobil. In ceea ce priveste partajul pentru bunurile dobandite in timpul casatoriei, cotele sotilor se prezuma a fi egale, insa daca puteti face dovada ca dvs ati contribuit intro masura mai mare la achizitionarea acestor bunuri, puteti solicita o cota mai mare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-03-2017 |
 | Gabriela Vizitator |
| Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Sotul nu recurge la violenta fizica in sensul batailor, ci doar tranteste si arunca cu obiecte. Este insa foarte agresiv verbal cu copiii cat si cu mine in fata copiilor, adica recurge la cuvinte urate si jigniri permanente Sunt considerate acestea motive pentru depunerea plangerii penale si solicitarea pentru emiterea unui ordin de protectie si evacuarea acestuia din imobil? Si cum as putea sa demonstrez acest lucru daca sunt doar eu si copiii de fata in aceste momente? Am chemat in trecut Salvarea, insa au spus ca nu este de competenta lor. In situatia in care as chema Politia, s-ar calma instantaneu si eventual s-ar culca, iar Politia ar constata doar ca este beat. Este suficienta marturia mea si a copiilor? Sau trebuie sa-l inregistrez/filmez? Si inca o intrebare, va rog din suflet, daca ma puteti lamuri. Pot dovedi doar ca initial am avut un apartament personal inainte de achizitionarea acestuia in care locuim. Nu a fost nimic special mentionat suplimentar la notariat la vanzare-cumparare. Se poate considera ca am contribuit mai mult, daca 80% din banii platiti pentru cumpararea locuintei in timpul casatoriei au fost din vanzarea apartamentului personal? | |
|
|
|
09-03-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Situatia este destul de complicata, puteti anunta organele de politie in situatia in care sotul devine agresiv verbal si ulterior sa depuneti plangerea pentru amenintare, incercand sa probati cu martori aceasta situatie, copiii fiind minori si marturia lor neputand fi luata in considerare. In ceea ce priveste partajul, daca nu ati facut mentiuni in contractul de vanzare cumparare privind provenienta banilor, va trebui sa probati acest fapt cu martori si contractul vechi de vanzare-cumparare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-03-2017 |
 | Gabriela Vizitator |
| Va multumesc foarte mult. | |
|
|
|
02-05-2018 |
 | Dana Vizitator |
| buna seara. traiesc impreuna cu fiul meu aceeasi drama. aman de mult prea mult timp divortul din lipsa probelor, a martorilor. indraznesc sa va intreb daca ati facut intentat divotul si daca ati putea sa.mi dati cateva sfaturi. va multumesc! | |
|
|
|
06-05-2018 |
| Filmati, înregistrați discutii, fotografiati. Depuneti plângere penală. Solicitați ordin de protectie. Găsiți un martor. Nu mai stati intr o astfel de situație caci nu va face bine nici dvs cat mai ales copilului. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
06-05-2018 |
| Gabriela a scris pe 08-03-2017: Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Sotul nu recurge la violenta fizica in sensul batailor, ci doar tranteste si arunca cu obiecte. Este insa foarte agresiv verbal cu copiii cat si cu mine in fata copiilor, adica recurge la cuvinte urate si jigniri permanente Sunt considerate acestea motive pentru depunerea plangerii penale si solicitarea pentru emiterea unui ordin de protectie si evacuarea acestuia din imobil? Si cum as putea sa demonstrez acest lucru daca sunt doar eu si copiii de fata in aceste momente? Am chemat in trecut Salvarea, insa au spus ca nu este de competenta lor. In situatia in care as chema Politia, s-ar calma instantaneu si eventual s-ar culca, iar Politia ar constata doar ca este beat. Este suficienta marturia mea si a copiilor? Sau trebuie sa-l inregistrez/filmez? Dacă aveți posibilitatea, puteți să plecați o perioadă împreună cu copilul și să locuiți la o rudă apropiată sau la un prieten, invocând faptul că este violent. Dacă reacționează violent și vă amenință puteți să folosiți asta ca probe în divorț. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
06-05-2018 |
| Dana a scris pe 02-05-2018: buna seara. traiesc impreuna cu fiul meu aceeasi drama. aman de mult prea mult timp divortul din lipsa probelor, a martorilor. indraznesc sa va intreb daca ati facut intentat divotul si daca ati putea sa.mi dati cateva sfaturi. va multumesc! Va trebui sa formulati in instanta actiune de divort, solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului, exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. In situatia in care sunteti agresata fizic sau verbal de catre sot, va trebui sa formulati o plangere penala in acest sens, solicitand ulterior emiterea unui ordin de protectie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |