Forum avocaţi > Divort

Căsătorie in străinătate si divorț.

09-03-2017
Vizitator
In 2008 am fost căsătorită cu un cetățean român in Cipru,prin ambasada României avem si certificatul de căsătorie Românesc. In 2016 am divorțat in Cipru nu avem nimic in comun,nici copiii nici imobil. Deci am certificatul de divorț din Cipru tradus si apostilat.Acum vreau sa depun informația de divorț si in România. In ambasadă mi-o spus sa ma duc la avocat in România. Dar am înțeles ca durează in juru la 2 ani.As vrea sa clarific daca e veridica informația.
Răspunde
 09-03-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu durează atât de mult. Undeva intre 9 luni si 1 an ar fi un termen mai adecvat.

Ceea ce aveti de facut este sa obțineți recunoasterea in Romania a hotărârii de divort pronunțată in strainatate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru recunoasterea hotararii straine, instanta competenta pentru solutionarea spetei fiind Tribunalul Bucuresti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2017
Vizitator
Buna ziua ,o intrebare va rog ,bunica mea a luat un calculator in rate ,a fost data in judecata si i sa facut poprire pe pensie ,platea lunar din pensie pina a decedat acum un an jumatate si acum copii ei 2 fac succesiune si zic ca le-a trimis un executor ca au datorie 1700 ron de la acel calc ,daca ea a decedat de ce au asteptat un an jumatate sa trimita acte la copii ei .ce am putea face si cine trebe sa plateasca ,le face succesiunea daca nu au bani sa plateasca datoria asta,va multumesc
Răspunde
 12-03-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Abucurii Mihaela a scris pe 11-03-2017:
Buna ziua ,o intrebare va rog ,bunica mea a luat un calculator in rate ,a fost data in judecata si i sa facut poprire pe pensie ,platea lunar din pensie pina a decedat acum un an jumatate si acum copii ei 2 fac succesiune si zic ca le-a trimis un executor ca au datorie 1700 ron de la acel calc ,daca ea a decedat de ce au asteptat un an jumatate sa trimita acte la copii ei .ce am putea face si cine trebe sa plateasca ,le face succesiunea daca nu au bani sa plateasca datoria asta,va multumesc

Buna ziua,
Atunci cand se face succesiunea se accepta mostenirea cu bune si cu rele. Adica mostenirea se accepta atat pe bunurile existente (activul) dar si pe datorii (pasivul). Dar, datoriile nu pot sa depaseasca ca valoare bunurile existente.
Deci, aceasta datorie a bunicii va trebui platita de mostenitori.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-03-2017
Vizitator
Buna ziua,am si eu o intrebare,se poate anula certificatul de casatorie in Romania fiind casatorit cu o italiana? Casatoria a fost facuta in Italia in 2004 iar in 2007 am facut separarea de bunuri de tot in Italia .Specific ca casatoria a fost platita de comun acord pentru actele necesare care imi foloseau la angajare in Italia. Nu avem bunuri in comun nici copii,va multumesc frumos.
Răspunde
 30-03-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ioana a scris pe 28-03-2017:
Buna ziua,am si eu o intrebare,se poate anula certificatul de casatorie in Romania fiind casatorit cu o italiana? Casatoria a fost facuta in Italia in 2004 iar in 2007 am facut separarea de bunuri de tot in Italia .Specific ca casatoria a fost platita de comun acord pentru actele necesare care imi foloseau la angajare in Italia. Nu avem bunuri in comun nici copii,va multumesc frumos.

Se pune problema divortului si nu a anularii certificatului de casatorie.
Da, se poate divorta.
Daca sunt ambii soti de acord cu divortul, se prezinta amandoi la un notar si obtin certificatul de divort.
Daca nu sunt de acord cu divortl sau unul dintre soti nu are domiciliul in Romania si nici nu vrea sa vina in tara, atunci desfacerea casatoriei se va face numai de catre instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.