|
15-03-2017 |
 | MARCEL Vizitator |
| Buna ziua. Din octombrie 2016 sunt in divort. Am un copil minor, si acum cateva zile au venit de la ASISTENTA SOCIALA la domiciliul minorului, care sta in chirie cu mama sa .Eu nu mai locuiesc cu ei de aproape 1 an.Am primit de la cei de la ASISTENTA SOCIALA o hartie, prin care sunt chemat intr-o anumita zi impreuna cu copilul si mama lui ,la sediul lor..Va rog sa-mi spuneti daca este normal sa ne cheme acolo avand in vedere ca procesul de divort se judeca si cei de la ASISTENTA SOCIALA trebuiau sa faca o ancheta si sa prezinte rezultatul ei judecatorului.De ce ne-ar chema la ei? Nu judecatorul stabileste la cine ramane copilul si cine plateste pensie alimentara?Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. | |
|
|
|
18-03-2017 |
| Buna ziua! Stabilirea interesului real al copilului trebuie să se facă, luându-se în considerare nu numai situaţia materială locativă ci în special şi cu precădere climatul moral şi familial pe care îl oferă părinţii. Daca v-au chemat intr-o anumita zi, indicat este sa va prezentati impreuna cu mama si copilul. Acestia s-au prezentat si la domiciliul minorului. In baza acestor intalniri vor efectua un referat pe care il vor depune la dosarul instantei. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-03-2017 |
| Instanța tine cont de concluziile și propunerile autorității tutelare. Trebuie să vă prezentați și să participați la procedura legală. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-03-2017 |
 | MARCEL Vizitator |
| Eu o sa ma prezint ,asa cum m-ati sfatuit dumneavoastra.Am aflat insa ca mama copilului nu vrea sa vina si nici pe copil nu il lasa.Ea crede ca eu am trimis pe cei de la ASISTENTA SOCIALA la ea si m-a amenintat ca ma da in judecata daca o mai hartuiesc.Ce se va intampla daca nu se vor prezenta? Mama copilului nu are servici, traieste din ce bani ii dau eu copilului benevol si din banii copiilor majori care au servici si care locuiesc cu ea.Daca nu are venituri i se poate incredinta ei copilul minor?Va multumesc pentru raspunsuri.O seara frumoasa va doresc! | |
|
|
|
19-03-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca aveti calitatea de parat si doriti sa se stabileasca domciliul minorului la dvs., va trebui sa formulati o cerere reconventionala in termen legal, prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-03-2017 |
 | MARCEL Vizitator |
| Buna ziua.Eu am calitatea de reclamant. Eu am depus actele de divort in octombrie 2016.Vreau sa las copilul minor la mama sa si sa platesc pensie alimentara. Mama copilului nu a venit la tribunal la nici o infatisare pana acum.Daca nu se prezinta la sediul celor de la ASISTENTA SOCIALA ,poate fi obligata sa vina,pentru a se termina divortul? Eu am dus si martor care a fost interogat de judecator, am depus si probe in sprijinul celor reclamate de mine.Va multumesc anticipat pentru informatii. | |
|
|
|
20-03-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Procesul se poate judeca si in lipsa paratei, insa efectuarea anchetei sociale este obligatorie in spetele privind stabilirea domiciliului minorului. In cazul in care nu va colabora pentru efectuarea anchetei sociale, va putea fi amendata de catre instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-03-2017 |
 | MARCEL Vizitator |
| Multumesc frumos pentru informatii. Va doresc o zi foarte buna! | |
|
|
|
20-03-2017 |
| Efectuarea anchetei psiho sociale este obligatorie in cazurile cu minori. Fiecare parte este libera sa aiba orice fel de comportament procedural doreste. Asta inseamna ca dc vrea poate sa nu se prezinte nici in instanta si nici la ancheta desi acolo e posibil sa i se aplice o sancțiune de catre instanta pt ca prin neprezentare ingreuneaza solutionarea ds. La rândul dvs va faceti ce apărari considerati necesare spre a va servi scopului. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
10-12-2018 |
 | Adina Vizitator |
| Buna ziua, in urma cu 2 luni am divortat prin notar, copii au ramas la el deoarece el nu mi acorda divortul...cei de la asistenta sociala cand au fost sa faca ancheta, nici macar nu au intrat in casa, in conditiile in care copii nu au xurent, calsura doar in camera in care dorm, n au usa la camera, bucataria e inexistenta, tatal nu are servici , cu toate astea au foat de acord sa ii incredinteze copilul, plus au redactat un act fals , tatal nu era acasa doar mama lui iar dansa le a relatat lucruri eronate si mincinoase..Intrebarea mea e urmatoarea..Ce pot face eu? Ce demersuri as putea face sa mi iau copii din conditiile acelea ? Pot da in judecata asiatenta sociala pentru abuz in serviciu? Fiind sat ei se cunosc intre ei si fac rapoarte pe relatii. Multumesc frumos. | |
|
|
|
10-12-2018 |
| Puteti face concomitantnt: 1.cerere pentru restabilirea domiciliului minorilor la dvs, 2. Plangere penala pentru marturie mincinoasa mamei fostului sos cu abuz in serviciu functionarilor publici, complicitate la infractiunea de abuz in serviciu pt mama fostului sot si infractiunea de constituire grup organizat fiind mai mult de 3 persoane. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
10-12-2018 |
 | Adina Vizitator |
| Va multumesc frumos pentru raspunsul rapid. | |
|
|
|
10-12-2018 |
| Adina a scris pe 10-12-2018: Buna ziua, in urma cu 2 luni am divortat prin notar, copii au ramas la el deoarece el nu mi acorda divortul...cei de la asistenta sociala cand au fost sa faca ancheta, nici macar nu au intrat in casa, in conditiile in care copii nu au xurent, calsura doar in camera in care dorm, n au usa la camera, bucataria e inexistenta, tatal nu are servici , cu toate astea au foat de acord sa ii incredinteze copilul, plus au redactat un act fals , tatal nu era acasa doar mama lui iar dansa le a relatat lucruri eronate si mincinoase..Intrebarea mea e urmatoarea..Ce pot face eu? Ce demersuri as putea face sa mi iau copii din conditiile acelea ? Pot da in judecata asiatenta sociala pentru abuz in serviciu? Fiind sat ei se cunosc intre ei si fac rapoarte pe relatii. Multumesc frumos. Formulati in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-08-2021 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna seara, in ce consta ancheta sociala, in cazul unui divorț, la notar? | |
|
|
|
30-08-2021 |
| Mihaela a scris pe 29-08-2021: Buna seara, in ce consta ancheta sociala, in cazul unui divorț, la notar? Ancheta sociala se efectueaza atat in cazul divortului in instanta, cat si in cazul divortului la notar, daca au rezultat copii (minori) in urma casatoriei. Reprezentantii DGASPC vor veni la domiciliile parintilor, pentru a constata conditiile in care urmeaza sa locuiasca minorii, cat si situatia parintilor, urmand a efectua ulterior un raport de ancheta psihosociala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
31-08-2021 |
| Mihaela a scris pe 29-08-2021: Buna seara, in ce consta ancheta sociala, in cazul unui divorț, la notar? Ancheta socială se face doar dacă din căsătorie au rezultat copii minori și constă în descrierea condițiilor pe care părinții le au din punct de vedere locativ, material și moral la creșterea și educarea copiilor. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |