Forum avocaţi

Divort

30-03-2017

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Sunt in divort cu soțul meu italian. In anul 2012 l.am bagat pe soțul meu italian la abandon de familie pentru ca plecase in italia si nu mai stiam nimic de el, instanța a hotărât sa plătească pensia alimentara pentru cei doi copii minori de 11 si 9 ani in valoare de 134 de lei pe lună. In anul 2013 sa întors in romania si am hotărât sa il primesc pentru cei 2 copii. El de atunci a inceput cu băutura si sa fie violent cu mine si copii. In 2014 l.am scos afară din casa cu poliția pentru ca a vrut sa se injunghie in fata copiilor. De atunci el a plecat in italia si in anul 2015 a bagat el la divort in romania si vrea sa ia copii in vacanta de vara la el in italia,iar eu nu sunt de acord cu acest lucru pentru ca la copii le este foarte frica de el si de când a vrut sa se omoare in fata lor eu merg cu fetita de 11 ani la psiholog pentru ca a devenit foarte retrasă si nu mai vorbeste la scoala. El nici nu a plătit pensia alimentara din 2012 de când sa dat sentinta pentru pensia alimentara. Eu acuma nu mi.am permis sa îmi iau un avocat doar am băgat la dosar o cerere in care am scris ca nu sunt de acord sa merga copii in vacanta de vara la el in italia, sentinta cu pensia alimentara din 2012 si o foaie de la psihologul care merg cu fata in care scrie ca nu este indicat sa stea în prezența lui pentru ca este foarte timorată. Procesul in momentul de fata a rămas in pronunțare in data de 13 04 2017. Va rog frumos ajutatima cu un sfat, ce as putea sa mai bag la dosar pana atunci sa conving instanța sa nu dea copii in vacanta de vara tatalui care a vrut sa se omoare in fata lor pentru ca copiilor le este foarte frica de el si nu vor sa mai audă de el nici sa meargă. Va rog frumos sa ma ajutati.
Răspunde
 31-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Referitor la situatia expusa, ati fi putut sa solicitati in instanta exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, astfel tatal violent ar fi fost decazut din drepturi si nu ar fi mai avut drept de vizita. In momentul de fata va trebui sa asteptati solutia instantei si sa formulati cale de atac in cazul in care decizia este in defavoarea dvs.
In ceea ce priveste pensia de intretinere, din moment ce tatal nu o plateste cu rea credinta, aveti posibilitatea sa formulati o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-03-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca dosarul a rămas in pronunțare nu mai puteti depune alte acte la dosar.

Asteptări pronunțarea instanței si apoi motivarea hotărârii si apoi decideți ce aveti de facut ( exercitarea caii de atac a apelului). In calea de atac aveti din nou posibilitatea de a depune acte la dosar si a convinge instanta ca nu este in interesul copiilor sa meargă in vizita la tara. De asemenea, minorii tb sa fie ascultați si intrebati daca vor sau nu sa isi viziteze tatăl.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-04-2017
Vizitator
Buna seara am mare nevoie de ajutorul dvs ..sunt casatorita de 6ani avem o fetita de 2ani tocmai an aflat cs sotul meu ma inseala si este cu alta in acest moment ....si vrea sa mi iau fetita si sa plec la parintii mei acasa ..ce trebuie sa fac ...trebuie mai intai sa merg la politie sa anunt ca am parasit domiciliu? Exista riscul sa patesc ceva daca nu declar ca am parasit domiciliu???
Răspunde
 06-04-2017
Vizitator
Buna seara am mare nevoie de ajutorul dvs ..sunt casatorita de 6ani avem o fetita de 2ani tocmai an aflat cs sotul meu ma inseala si este cu alta in acest moment ....si vrea sa mi iau fetita si sa plec la parintii mei acasa ..ce trebuie sa fac ...trebuie mai intai sa merg la politie sa anunt ca am parasit domiciliu? Exista riscul sa patesc ceva daca nu declar ca am parasit domiciliu???
Răspunde
 06-04-2017
Ploiesti, str. Maramures, nr.12
0727801592 (Doar pt. programări)
Ploiesti,
Nu exista sintagma de parasire de domiciliul. Va puteti lua fetita si puteti pleca la parintii dvs sau undeva cu chirie. Atentie la ce lucruri luati din casa. Sa nu fie din bunuri comune , pentru ca , daca le luati fara acordul sotului, riscati sa fiti acuzata de savarsirea infractiunii de furt intre soti, prevazuta de art. 231 din noul cod penal. Depuneti actele de divort .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.