Forum avocaţi > Divort

Tagaduirea paternitatii

31-03-2017
Vizitator
buna ziua,sotul meu a recunoscut un copil desi nu este el tatal si il crestem de la nastere impreuna acum are 2 ani,daca noi divortam si mama naturala isi vrea copilul si cere testul adn sotului meu ,copilul o sa ii revina mamei naturale sau o sa intervina protectia copilului si o sa il dea la un asistent maternal?va multumesc.
Răspunde
 31-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Mama naturala a copilului are posibilitatea sa ceara ca minorul sa ii fie incredintat, asta nu inseamna ca aceasta masura este si cea mai buna pentru copil. Instanta sesizata cu o astfel de cerere trebuie sa analizeze toate elementele concrete ale cauzei, iar daca unul dintre parintii "nenaturali" solicita ca minorul sa ii fie lasat in continuare spre crestere, exista posibilitatea ca instanta sa incuviinteze aceasta masura de plasare a minorului la familia cu care a crescut in mod firesc.

Deznodamantul acestei probleme variaza in functie de cererile partilor, insa instanta va analiza tot timpul care este interesul superior al copilului si doar daca are convingerea ca masura dispusa nu ii face mai mult rau copilului, o va incuviinta.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-03-2017
Vizitator
ce sanse are sa ramana cu copilul in conditiile in care el este violent cu mine si in prezenta copilului.am ca proba un certificat medico legal
Răspunde
 31-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
nu va pot preciza ce sanse are. depinde de prea multe lucruri. in primul rand, trebuie vazut daca tatal va cere sa ramana cu copilul pentru ca daca nu vrea, instanta nu il va putea obliga sa tina copilul daca nu e al lui. tot asa, depinde ce cere mama naturala a copilului si care sunt posibilitatile ei de a creste copilul.

Daca este o persoana violenta (atat cu dvs., poate si cu copilul) instanta va tine cont atunci cand va decide cu privire la situatia minorului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2017
Vizitator
Vă mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră, țin sa precizez ca am vorbit cu mama copilului sa faca tagaduirea paternității dar copilul sa rămână sa il cresc eu în continuare iar ea sa îmi dacă o procura la notar. Este legal? Nu știu Cum sa procedez sa pot sa rămân eu cu copilul?
Răspunde
 03-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In mod normal, copilul va fi incredintat unuia dintre parinti sau daca se va stabili ca acestia nu sunt in masura sa creasca acel copil, unei rude. In cazul in care nu se vor gasi rude dispuse sa creasca minorul, acesta va fi trimis la un centru de plasament, iar ulterior va putea fi incredintat unui asistent maternal.
In cazul in care parintii copilului nu sunt gasiti sau vor fi decazuti din exercitarea drepturilor parintesti, copilul va deveni adoptabil, insa si aceasta procedura este destul de dificila.
In cazul in care mama doreste sa va faca o procura, dansa va trebui sa obtina exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, in caz contrar riscati ca tatal biologic sa solicite instantei incredintarea minorului.
Situatia este destul de complicata pentru dvs. din punct de vedere legal, iar daca doriti sa puteti creste in mod legal minorul, singura solutie ar fi sa il adoptati, insa va trebuie acordul parintilor biologici.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.