Forum avocaţi > Divort

Divort de o persoana aflata in alta tara

21-04-2017
Vizitator
Buna seara! Sunt casatorita cu un cetatean roman dar care locuieste in SUA. In septembrie anul trecut am vorbit ultima data cu el dupa ce m-a inselat, iar in februarie anul acesta am depus actele pt divort; insa intre timp am ramas insarcinata cu actualul meu prieten. Copilul urmeaza sa se nasca in decembrie, insa daca nu se pronunta divortul pana atunci, as vrea sa stiu daca se poate trece copilul pe numele tatalui sau care ar fi solutia pe care o am sa nu existe complicatii cu numele copilului, eu avand numele sotului. Sau daca am vreo sansa sa grabesc divortul avand in vedere ca sunt insarcinata cu un alt barbat. Va multumesc!
Răspunde
 21-04-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Chiar daca divortati intre timp copilul va avea in acte ca si tata pe fostul sot întrucât legea prezuma ca tată al copilului pe soțul mamei daca timpul legal al conceptiunii este situat in timpul căsătoriei.

2 variante aveti: terminati divorțul si va căsătoriți pana la nasterea copilului si astfel copilul il va avea in acte pe tatăl adevarat.

Sau dc asta nu va fi posibil, urmează proces in instanta de tagada a paternitatii, cu expertiza medico legală adn si de stabilire a filiatiei corecte.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-04-2017
Vizitator
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune va rog si cam cat ar dura un astfel de proces(minim)?
Răspunde
 22-04-2017
Vizitator
Gabriela a scris pe 22-04-2017:
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune va rog si cam cat ar dura un astfel de proces(minim)?

In jur de un an, dar depinde si de partea adversa (daca face apel la hotararea din fond si de obicei, cand sunt copii la mijloc, se face pentru ca una din parti este nemultumita etc.) Este de durata
Răspunde
 22-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cel mai probabil solutionarea actiunii de divort va depasi momentul la care urmeaza sa nasteti copilul, motiv pentru care calitatea de tata al minorului i se va atribui actualului sot. Dupa finalizarea divortului va trebui sa formulati o alta actiune in instanta pentru tagada paternitatii, pentru a trece minorul pe numele tatalui biologic.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-04-2017
Vizitator
Nu exista varianta sa demonstrez paternitatea inainte de nastere? Pentru ca din punct de vedere medical se poate face lucrul asta. Si daca as depune un dosar din timp, s-ar solutiona mai repede...
Răspunde
 24-04-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu se poate depune actiunea inainte de nasterea copilului, ar fi respinsa ca prematura. Tb sa vb de un copil nascut viu care sa aiba o paternitate legal stabilita si care sa corespunda adevarului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.