Forum avocaţi > Divort

Divort parinti varsta la care minorul poate alege cu cine locui

1  2  Final
 21-04-2017
Vizitator
sotia mea vrea sa divortam,dar nu vrea la notar ci in tribunal si asta in august cand va face copilul 7 ani si cica el ar putea alege la cine sa ramana pentru ca nu vrea sa il lase mie desi eu am conditii iar ea vrea sa se mute cu chirie.ceea ce ma intereseaza este varsta la care copilul poate alege la cine sa ramana,dat fiind faptul ca e mic influentabil inca....
Răspunde
 21-04-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Copilul va fi ascultat obligatoriu începând cu varsta de 10 ani. In mod exceptional poate fi audiat si la 7 ani.

Insa eu una atat ca parinte cat si ca avocat nu as supune copilul unui astfel de stres in conditiile in care nici la 7 si nici la 10 ani el nu poate exprima un consimtamant valabil dat fiind ca nu are aceasta capacitate psihică si legală.

Indiferent de varsta insa opinia lui nu poate fi avuta in vedere singular ci in coroborare cu restul probelor administrate, tinând cont cu precădere de interesul superior al copilului.

Asa ca - daca dvs ca părinte - credeti ca minorului i ar fi mai bine langa dvs, ca puteti asigura nu numai confortul material ci si cel psihologic cresterii si educarii in cele mai bune conditii ale copilului, atunci formulati cerere de stabilire a locuinței la dvs.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-04-2017
Vizitator
doresc sa precizez faptul ca eprimul divort si nu stiu....trebuie consultati ambii parinti daca sunt de acord pentru audierea lui?i as m-ai adauga o intrebare...daca printr-o greseala ar ajunge la ea,c-am ce drept am la vizita?
Răspunde
 22-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa solicitati un program de vizita prin cererea reconventionala, in situatia in care minorul va fi incredintat mamei. De asemenea, va puteti opune audierii minorului, avand in vedere varsta acestuia, urmand ca instanta sa aprecieze.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-04-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Copilul, având 7 ani, nu este obligatoriu să fie ascultat, dar instanța de judecată poate să decidă ascultarea copilului dacă consideră necesar.
În cazul în care instanța nu va decide ca minorul să locuiască la dvs, aveți dreptul la vizitarea copilului conform unui program. Faceți o cerere reconvențională dacă nu s-a solicitat prin cererea introductivă de instanță stabilirea unui program de vizitare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-10-2017
Vizitator
Azi ama vut proces cu sotia am o fetita de 10 ani,a cerut protectie judecatoarea a spus ca ramine in pronuntare .Ce sa judecat copilul de la ce virsta hotareste fetita nu vrea la mama.
Răspunde
 20-10-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Stan Florin a scris pe 20-10-2017:
Azi ama vut proces cu sotia am o fetita de 10 ani,a cerut protectie judecatoarea a spus ca ramine in pronuntare .Ce sa judecat copilul de la ce virsta hotareste fetita nu vrea la mama.

Ce obiect are procesul dvs?

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-10-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Stan Florin a scris pe 20-10-2017:

In situatia in care nu veti fi multumit de solutia instantei, aveti posibilitatea sa formulati apel in termenul legal prevazut de lege.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-01-2018
Vizitator
Buna,

Ne spui si noi te rog care a fost solutia?
Răspunde
 09-04-2019
Vizitator
Buna seara! Parintii mea vor sa divorteze, suntem 3 copii una de 11 ani iar cealalta de 14, eu ma exclud ca eu am 18 ani.Asa cum am spus vor sa divorteze, iar fetele nu vor la mama, ne-a abandunat de doua ori pentru alti barbati...si ma gandesc surorile ele ar pitea alege la care dintre parinte vrea sa ramana ? Daca nu vor la mama.
Răspunde
 09-04-2019

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Vor fi ascultate de catre judecator, vor putea sa isi sustina punctul de vedere si sa il si argumenteze. Instanta va decide insa in functie de toate probele de la dosar si nu numai tinand cont de optiunea lor.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-07-2019
Vizitator
Buna ziua!Sunt divorata din 2013,Am un baietel si custodia e in comun,Am renuntat la pensia alimentara din diverse motive va el nu vruia sa semneze divortu,de vreo 2 ani baietelul care acum are 12 ani nu mai vrea sa se duca la tata unde locuieste zice ca nu se simte bine,mentionez va baiatul Este lasat in grija mamei mele si al tatalui meu unde are toate conditiile si la crescut de mic,Eu locuiesc in Italia muncesc Fara carte de munca As vrea sa il iau in vacante aici dar fostul sot nu imi semneaza sa il pot trece granita,baiatul zice ca nu mai vrea sa il vada si sa aiba de a face cu el,ce pot face sa il decad din drepturile parintesti ?va multumesç
Răspunde
 14-07-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mery a scris pe 14-07-2019:
Buna ziua!Sunt divorata din 2013,Am un baietel si custodia e in comun,Am renuntat la pensia alimentara din diverse motive va el nu vruia sa semneze divortu,de vreo 2 ani baietelul care acum are 12 ani nu mai vrea sa se duca la tata unde locuieste zice ca nu se simte bine,mentionez va baiatul Este lasat in grija mamei mele si al tatalui meu unde are toate conditiile si la crescut de mic,Eu locuiesc in Italia muncesc Fara carte de munca As vrea sa il iau in vacante aici dar fostul sot nu imi semneaza sa il pot trece granita,baiatul zice ca nu mai vrea sa il vada si sa aiba de a face cu el,ce pot face sa il decad din drepturile parintesti ?va multumesç

Nu puteți să-l decădeți din drepturile părintești. Dacă doriți să îl luați pe copil în vacanțe va trebui să cereți instanței de judecată să pronunțe o hotărâre prin care să suplinească acordul pentru călătoria în străinătate.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-07-2019

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Mery a scris pe 14-07-2019:

Nu sunteti in situatia decaderii din drepturile parintesti dar - in functie de ce va doriti in viitor pt copil puteti solicita stabilirea locuintei lui in Italia cu dvs sau doar suplinirea acordului tatalui pt vacante. Insa cererea in instanta tb facuta cu minim 9 luni inainte de data plecarii spre a fi sigura ca aveti hotararea definitiva.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2019
Vizitator
Bună seara! În cazul unui minor de 14 ani cu părinții divorțați, care locuiește cu tatăl (care a decedat recent) și bunica paterna poate alege domiciliul care îl avea tatăl? El refuză categoric să locuiască cu mama
Răspunde
 11-12-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca dupa divort, ati exercitat autoritatea in comun, insa acum fostul dvs. sot a decedat, ati ramas singurul parinte si aveti autoritate exclusiva.

Daca doriti ca minorul sa-si schimbe domiciliul, trebuie sa faceti o actiune in instanta ptr. stabilirea domiciliului minorului la dvs.

Minorul va fi audiat, si daca instanta considera ca este in interesul superior al minorului sa ramana in casa in care a crescut alaturi de tatal sau si sa fie ingrijit de bunica paterna,nu este exclus sa se pronunte o astfel de hotarare.

Potrivit art. 399 C. civ., în mod excepțional, instanța de tutelă poate hotărî plasamentul copilului la o rudă sau la o altă familie ori persoană, cu consimțământul acestora, sau într-o instituție de ocrotire. Acestea exercită drepturile și îndatoririle care revin părinților cu privire la persoana copilului.

Și în ipoteza avută în vedere de textul art. 399 C. civ., domiciliul copilului va fi stabilit la persoana sau instituția de ocrotire care exercită drepturile și îndatoririle care revin părinților cu privire la persoana copilului. În acest context se impune a preciza că este posibil ca autoritatea părintească să fie exercitată de ambii părinți, ori doar de unul, iar locuința copilului să fie stabilită la o altă persoană. Adoptarea unei astfel de măsuri are însă caracter excepțional, fiind dictată exclusiv de interesul superior al minorului .

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2019
Vizitator
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Răspunde
 13-12-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Monica a scris pe 11-12-2019:
Bună seara! În cazul unui minor de 14 ani cu părinții divorțați, care locuiește cu tatăl (care a decedat recent) și bunica paterna poate alege domiciliul care îl avea tatăl? El refuză categoric să locuiască cu mama
Daca bunica doreste stabilirea domiciliului minorului la dansa si poate dovedi ca s-a ocupat de cresterea acestuia, va trebui sa promoveze in instanta o actiune in acest sens. Minorul va fi audiat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-06-2020
Vizitator
Suntem in proces de divort, copii 6 ani respectiv 14 ani, sotul meu a inselat, de 5 luni locuieste cu respectiva, in dec anul trecut a luat copilul de 14 ani, in conditiile in care acest copil era foarte atasat de mine, nu a plecat de acasa pana nu a fost sigur ca l manipuleaza psihic de a l intoarce impotriva mea, lucru care i a reusit, copilul a ajuns sa nu vrea sa ma vada.
Nu pot sa mi vad copilul, deoarece refuza, nu stiu adresa unde locuieste cu chirie, nu am putut sa l caut, yelwfonic imi vb foarte rastit, mi a spus ca nu ma mai vrea ca mama, ca nu am dovada impotriva tatalui lui ca m a inselat, cea mai buna fovada este ca respectiva locuieste cu ei. Ca mama sunt disperata ca s a ajuns aici. Mentionez ca am primit din partea sotului si agresiuni fizice, plangere penala. Am avut anul trecut momente ale atacurilor de panica din cauza situatiei aflate, a sotului de a si parasi familia, eu fiind o familista convinsa. Ma ameninta ca nu l las sa vada copilul de 6 ani, tinand cont ca pana in luna martie inclusiv l a primit saptamanal, iar eu pe copilul cel mare nu l am vazut 5 min. Inca nu am avut nici o infatisare la divort. Ca mama sufar enorm de mult privind copiii. Au ajuns sa sufere din cauza lipsei unul fata de celalalt, cel mai mult baiatul de 6 ani care este cu mine. Copilul de 14 ani este dus in familia respecfivei de tatal lui, aceasta avand 2 copii minori so nu ii mai simte lipsa fratelui. Ce pot sa fac? Copilul de 14 ani refuza categoric, invinuindu ma pe mine de ceea ce se intampla. Ce i s a putut insufla. Dar dovada este faptul ca sotul m a inselat, am aflat si si a parasit caminul conjugal.
Răspunde
 04-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Trebuie sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului.

De asemenea, vor trebui stabilite modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliilor minorilor si pensia de intretinere.

Daca fiul cel mare va dori sa locuiasca la tata, iar cel mic la dvs, pensia de intretinere se va echivala si va trebui sa solicitati stabilirea unui program de vizita pentru fiul care nu va locui cu dvs.

In situatia in care puteti dovedi ca actiunile tatalui au o influienta negativa asupra psihicului fiului cel mare, puteti solicita efectuarea unei expertize psihologice si chiar stabilirea domiciliului ambilor copii la dvs, insa trebuie analizata concret situatia de fapt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.