Forum avocaţi > Divort

Apartament în coproprietate după divorț

27-04-2017
Vizitator
Am divorțat acum treizeci de ani și fosta mea soție a dobîndit drept de folosință asupra apartamentului comun de 4 camere, pentru ea și pentru copiii noștri, doi, încă minori. După divorț, mi-am refăcut viața și am emigrat în Statele Unite. Copiii sunt acum de mult adulți cu familii proprii și au emigrat și ei de peste zece- cincisprezece ani. Fosta mea soție locuiește acum singură în apartamentul pentru care a primit drept de folosință exclusivă în urmă cu 30 de ani. Eu nu sunt bogat iar sănătatea mea este fragilă. Intrebarea mea este dacă și prin ce proceduri legale aș putea obține contravaloarea coproprietății mele (1/2 apartament) în cazul, cu totul previzibil, în care fosta mea soșie nu ar fi de acord cu vînzarea lui și nu ar fi deci de acord să colaboreze.
Mulțumesc.
Răspunde
 28-04-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,Daca nu va intelegeti cu fosta sotie, cu privire la plata contravalorii de 1/2 din valoarea apartamentului, va trebui sa deschideti o actiune de partaj in instanta.
Astfel instanta, va pronunta o hotarare prin care o va obliga pe aceasta la plata unei sulte catre dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-04-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Faceți o acțiune de partaj la instanța de la locul situării imobilului. O puteți face oricând deoarece acțiunea de partaj este imprescriptibilă. Luați legătura cu un avocat din România pentru a vă reprezenta.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-04-2017
Vizitator
Mulțumesc pentru răspuns. As vrea sa stiu, daca se poate, ce categorii de cheltuieli implica un proces de partaj (in afara onorariului pentru avocat, evident).
Răspunde
 29-04-2017
Vizitator
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns. In afara unui avocat care sa ma reprezinte - intrucit nu ma pot deplasa in tara - este util sa stabilesc prin procura o persoana mandatata sa fie in contact permanent, la nevoie, cu avocatul?
Răspunde
 30-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Marin Gheorghiescu a scris pe 29-04-2017:
Mulțumesc pentru răspuns. As vrea sa stiu, daca se poate, ce categorii de cheltuieli implica un proces de partaj (in afara onorariului pentru avocat, evident).

In primul rand va trebui achitata taxa judiciara de timbru, care se calculeaza raportat la valoarea masei partajabile. De asemenea veti achita onorariul expertului, in cazul in care veti solicita expertiza de specialitate. Puteti solicita recuperarea acestor cheltuieli de judecata de la partea adversa, la finalizarea dosarului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-05-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să achitați taxa judiciară de timbru care este de 3% din valoarea imobilului. Se plătește la început raportat la grila notarială, valoarea de impozitare sau la alte criterii (important este ca valoarea să nu fie derizorie). Ulterior, după expertiza de evaluare, dacă se stabilește o valoare mai mare decât valoarea avută în vedere la timbrajul inițial, se va completa taxa de timbru. Se va mai achita onorariul de expertiză.
Trebuie să știți că dvs veți avansa în totalitate aceste cheltuieli dar veți recupera parte din sume (în cota stabilită pentru fosta soție).

Avocatul poate fi angajat fără să vă deplasați în țară. Dacă considerați necesar, puteți mandata încă o persoană pentru a vă reprezinta interesele în dosar, deși consider că este un demers inutil de vreme ce aveți avocat.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.