Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara in natura

07-07-2017
Vizitator
Buna seara ! ....ma aflu in situatia in care ...dupa 3 ani de platit pensie alimentara fiului meu care are acum 5 ani ...fosta sotie m-a actionat in instanta pentru marirea pensiei la venitul actual (perfect logic) ...insa as vrea sa stiu daca pensia poate fii calculata si in natura fiindca nu sunt sigur ca banii oferiti ca pensie merg in totalitate pentru cresterea si educarea fiului meu ...ci mai degraba in aspectul ei fizic (haine, cosmetica etc. )
Răspunde
 08-07-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul in care partile convin, pensia de intretinere datorata minorului se poate stabili si in natura, insa de obicei instanta dispune acordarea pensiei sub forma pecuniara, intr-un procent raportat la venitul net/lunar realizat de parintele nerezident.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-07-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți solicita ca pensia de întreținere să fie stabilită în natură dar această cerere se va admite dacă instanța va considera că această modalitate de prestare a obligației poate fi dusă la îndeplinire și este în interesul superior al copilului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Plata in natura a pensiei este regula in noul cod civil, iar plata in bani e subsidiara.

Formulati o solicitare în acest sens. Instanța va decide in functie de interesul superior al minorului.

Va conta e mult gradul dvs de implicare de pana in prezent.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-09-2017
Vizitator
Buna ziua,

Cum se poate proba faptul că părintele nerezident s-a achitat de plata pensiei alimentare in natura? Sunt suficiente copiile bonurilor aferente cumpărăturilor? Trebuie martori și alte dovezi?

Ce cheltuieli intra in aceasta categorie? Cumpărăturile se pot face fara a avea o solicitare de la părintele rezident?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Răspunde
 09-09-2017

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Bine ar fi sa existe o comunicare intre părinți vis a vis de nevoile copilului.

Daca nu exista se pot cumpara orice fel de bunuri necesare copilului (alimentare, de scoala, de recreere).

Se păstrează bonurile de achiziție si sunt suficiente.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-09-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cristian a scris pe 09-09-2017:
Buna ziua,

Cum se poate proba faptul că părintele nerezident s-a achitat de plata pensiei alimentare in natura? Sunt suficiente copiile bonurilor aferente cumpărăturilor? Trebuie martori și alte dovezi?

Ce cheltuieli intra in aceasta categorie? Cumpărăturile se pot face fara a avea o solicitare de la părintele rezident?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

DA, se pot face astfel de dovezi.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-09-2017
Vizitator
Va multumesc pentru cele doua raspunsuri dar cand spuneti "se pot face astfel de dovezi", va referiti la boburi sau la martori?

Multumesc.
Răspunde
 10-09-2017
Vizitator
Deoarece simt ca nu m-am facut inteles, si nici nu aveam cum deoarece nu am dat detalii despre situatie, va scriu mai detaliat situatia.

Sotiei mele, mereu i-a placut sa cheltuiasca (sa nu intelegeti ca si-a neglijat copii dar o mare parte a venturilor familiei noastre au fost utilizate pentru satisfacerea dorintei ei de a avea o garderoba imensa), din acest motiv, vreau sa ma asigur, ca dupa divort, pensia alimentara va fi utilizata exclusiv pentru cresterea celor doi copii. In acelasi timp, si eu imi doresc sa ma implic activ in cresterea lor.

Un alt motiv pentru care probabil isi va dori plata in bani, il constituie faptul ca doreste sa se mute impreuna cu mama ei (intr-un apartament inchiriat) dar mama ei este lipsita de venituri. Nu are nici pensie si nici un salariu iar in ultimii 10 ani abia daca a lucrat 1 an.

Din acest motiv, voi solicita plata pensiei alimentare in natura. Ma astept la diverse sicane din partea ei, prin care sa ma faca sa renunt si sa efectuez plata in bani. De exemplu, ma astept sa nu imi trimita liste cu ce le este necesar copiilor (alimente, imbaracminte, etc.) sau sa refuze ceea ce le cumpar eu iar dupa o perioada sa solicite in instanta plata in bani.

Intrebarea mea este cum ma pot pune eu la adapost de aceste posibile acuze? Ce dovezi trebuie sa am pentru a demonstra ca eu am fost onest?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde
 24-10-2017
Vizitator
Buna seara am si eu o întrebare. Fostul meu soț mia plătit pensia alimentara la băiat pana acum cate 150 de lei pe luna de când am divorțat din 2015 ce ar trebui sa fac sa il dau pt mărire de pensie si dak contează la ce judecătorie. Multumesc
Răspunde
 24-10-2017

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Judecătoria de la domiciliul minorului.

Acțiune de mărire pensie. Indicați locul de munca al tatălui si timbrati cu 20 lei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Chiriță Ionela a scris pe 24-10-2017:
Buna seara am si eu o întrebare. Fostul meu soț mia plătit pensia alimentara la băiat pana acum cate 150 de lei pe luna de când am divorțat din 2015 ce ar trebui sa fac sa il dau pt mărire de pensie si dak contează la ce judecătorie. Multumesc

Va trebui sa formulati o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere datorata minorului, la judecatoria pe a carei raza teritoriala domiciliaza minorul.
De asemenea, va trebui sa indicati actualul loc de munca al sotului, pentru ca instanta sa efecteze adresele necesare in vederea aflarii venitului net/lunar realizat de tata, iar in situatia in care acesta nu figureaza cu venituri, pensia se va stabili raportat la venitul minim pe economie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2017
Vizitator
Buna seara mulțumesc pt sfat. Doar k fostul soț nu are un loc de munca stabil se poate face ceva in cazul acesta?
Răspunde
 30-10-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Chiriță Ionela a scris pe 30-10-2017:
Buna seara mulțumesc pt sfat. Doar k fostul soț nu are un loc de munca stabil se poate face ceva in cazul acesta?

Da, chiar dacă nu are un loc de muncă pensia se va calcula raportat la salariul minim pe economie.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.