Forum avocaţi

Divort

13-07-2017

Buna ziua,in urma cu ceva timp am decis sa divortez. Sotia mea a avit un accident de munca in urma cu aproximativ 1 an,dar datorita neintelegerilor si lipsa de comunicare am decis sa divortez. Ea nu mai poate sa lucreze pe o perioada de aprox 2 ani. Creditul este luat pe mine,dar in acte apartamentul este luat pe amandoi. Ea detinea inainte.un salar de 600 lei,adica la jumate de norma. Ea are foarte multe pretentii precum ar fi pensie 1/4 din salar si evacuarea mea din apartament pana la partaj. Eu toate ratele de la apartament le-am platit de pa card,suma ratei este de 750 lei pe luna,detinand si in salar mult mai mare decat ea. A-ti putea sa ma ajutati daca ea poate sa obtina apartamentul pana la partaj,cat si pensia respectiva? Specific faptul ca nu avem copiii,si nici nu am avut un an de casatorie. Multumesc
Răspunde
 13-07-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Pana la pronuntarea partajului, amandoi aveti dreptul sa locuiti in apartament. Cel mai probabil va trebui cumva sa va intelegeti cu privire la cine locuieste in apartament pana se solutioneaza partajul, fara ca plecarea unuia dintre soti din apartament sa aiba conotatia ca renunta la dreptul sau.

Legea prevede posibilitatea unuia dintre soti sa obtina pensie in urma divortului, dacă se află în nevoie din pricina unei incapacităţi de muncă survenite înainte de căsătorie ori în timpul căsătoriei. Întreţinerea datorată se stabileşte până la o pătrime din venitul net al celui obligat la plata ei, în raport cu mijloacele sale şi cu starea de nevoie a creditorului.

Asadar, teoretic se poate. Practic, va trebui sa dovedeasca starea de necesitate si imposibilitatea de a obtine venituri din munca.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-07-2017

Multumesc pt raspuns,ea in intampinare a cerut evacuarea mea din apartament,chiar daca ea nu a platit absolut nici o rata,iar dupa partaj,bataia pt apartament se da intre mine si ea,eu sunt titularul creditului,iar noi cand am.scos creditul ea.nici nu avea loc de munca,prin urmare am cele mai mari sanse sa raman cu apartamentul? O zi deosebita
Răspunde
 13-07-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce in actele de proprietate ale imobilului figurati atat dvs., cat si sotia, imobilul este bun comun, astfel ca acesta se va atribui in natura catre unul dintre soti, cu obligarea celuilalt la plata sultei aferenta cotei ce ii revine celuilalt sot.
Cotele sotilor se prezuma a fi egale, insa daca dvs. aveti probe, puteti face dovada ca ati contribuit intro cota mai mare la achizitionarea bunului, astfel ca puteti solicita o cota majoritara.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.