Forum avocaţi

Divort

16-07-2017
Vizitator
Buna ziua. Dupa 5 ani de casatorie,eu si sotul meu am hotarat sa divortam. Avem niste bunuri comune,care sunt doar pe numele lui,dar ulterior au fost trecute pe firma lui pt ca a accesat un Proiect de la Uniunea Europeana. Eu nu am acte doveditoare ca am investit bani,dar nici el nu are cum sa dovedeasca cu ce bani s-au cumparat acele bunuri. As vrea sa stiu daca la divort este vreo sansa ca toate bunurile sa se imparta . Multumesc
Răspunde
 17-07-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Divortul este una, iar partajul este alta.
La divort, nu se impart bunurile!!
La divort se desface casatoria incheiata.
Bunurile se impart, ulterior divortului, printr-o actiune numita partaj de bunuri comune.
In cadrul acelei actiuni se va pune problema daca exista sau nu sanse. Sansele le puteti aprecia daca aveti dovezile : chitante, facturi pentru bunurile cumparate in timpul casatoriei.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-07-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa formulati actiunea de divort, iar ulterior desfacerii casatoriei sa formulati actiunea de partaj.
Masa partajabila se compune din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele se presupun a fi egale,afara de cazul in care unul dintre soti poate face dovada in fata instantei ca a avut un aport majoritar la dobandirea bunurilor ce compun masa succesorala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-07-2017
Vizitator
Problema este urmatoarea: toate bunurile sunt pe numele lui,dar sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei. Noi nu am lucrat cu carte de munca in ultimii ani,am avut bani din activitati independente,deci nici eu,dar nici el, nu putem dovedii de unde au provenit banii cu care s-au achizitionat acele bunuri.Fiind trecute pe firma care este pe numele lui, eu trebuie sa ma judec cu firma,sau nu are nici o legatura?
Răspunde
 18-07-2017
Vizitator
Eu si sotul meu dorim sa divortam de comun acord.suntem despartiti de multi ani, eu am domiciliul in strainatate.avem un copil major impreuna si am ramas buni prieteni. El are acum un copil minor cu actuala partenera .Vazand ca doresc sa depun Cerere de divort prin procura, as dori sa stiu daca copilul lui minor va trebui menzionat in procura sau influenteza in vreun fel dorinta noastra de a divorta rapid? Va multumesc anticipat.
Răspunde
 19-07-2017
Vizitator
Catalina a scris pe 18-07-2017:
Eu si sotul meu dorim sa divortam de comun acord.suntem despartiti de multi ani, eu am domiciliul in strainatate.avem un copil major impreuna si am ramas buni prieteni. El are acum un copil minor cu actuala partenera .Vazand ca doresc sa depun Cerere de divort prin procura, as dori sa stiu daca copilul lui minor va trebui menzionat in procura sau influenteza in vreun fel dorinta noastra de a divorta rapid? Va multumesc anticipat.
Răspunde
 20-07-2017

Bucuresti
Facebook
Mihaela a scris pe 17-07-2017:
Problema este urmatoarea: toate bunurile sunt pe numele lui,dar sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei. Noi nu am lucrat cu carte de munca in ultimii ani,am avut bani din activitati independente,deci nici eu,dar nici el, nu putem dovedii de unde au provenit banii cu care s-au achizitionat acele bunuri.Fiind trecute pe firma care este pe numele lui, eu trebuie sa ma judec cu firma,sau nu are nici o legatura?

Buna ziua,
nu va judecati cu firma!!! ... va judecati cu fostul sot.
Si activitatile independente se inregistreaza la ANAF si banii proveniti din activitati independente se justifica cu chitante emise si cu declaratiile de venituri anuale ce se depun obligatoriu la ANAF.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-07-2017

Bucuresti
Facebook

Buna ziua,
Teoretic nu ar trebui sa-l mentionati pe copilul sotului din relatia extraconjugala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-07-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Părerea mea este că nu trebuie menționat în procură.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-08-2017
Vizitator
Buna seara. Am avut o relatie conjugala de 4 ani si avem o fetita, la care m-au dat in tribunal parintii si sora acestuia pt a vedea fetita. Mentionez ca mereu au vazut-o si au vizitat-o nu am interzis acest lucru. Doar vreau sa stiu ...Cat au voie sa o vada prin lege . Deoarece acum prin lege le-au dat voie sa o vada dupa urmatorul program..in prima si a treia saptamana vineri cate 2 ore sambata si duminica cate 4 ore si in fiecare marti cate 4 ore. Mii se pare prea mult. Tatal fiind in strainatate si el are voie cate 10 min 1h sa o vada prin media(facebook,skype). Fetita mea are 1anisor si 8 luni. Va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.