Forum avocaţi > Divort

Stabilirea cuantumului pensiei alimentare, cu tatal in strainatate.

25-07-2017
Vizitator
Buna ziua tuturor !
Numele meu este Gabriel, si as avea nevoie de putina indrumare. Iata despre ce este vorba:
Sotia mea are un baietel de 6 ani dintr-o casatorie anterioara. Tatal copilului a platit
pensie alimentara de la pronuntarea divortului (acum 4 ani) pana in decembrie 2016 in valoare de aprox. 110 Lei pe luna.
In urma unui proces, din ianuarie 2017 a fost obligat sa mareasca plata la 300 Ron/ luna.
Problema este ca eu, impreuna cu sotia si copilul in cauza, traim in Anglia, iar cheltuielile
pentru intretinerea si educatia lui sunt cu mult peste cele din Romania. Noi credem ca cei
aproximativ 60 de Euro pe care ii plateste tatal copilului sunt insuficienti, mai ales ca el,
la randul lui, traieste si munceste in strainatate de dinainte de nasterea baiatului.
Contributia lui ar trebui raportata la venitul lui real, si nu la cel minim din Romania, nu-i asa?
Aici se complica situatia putin, pentru ca el munceste la un angajator strain, care il trimite
in diferite tari sa lucreze. Momentan se afla in Luxembourg, dar a lucrat si in Germania si Spania.
Concluzia este ca noi nu stim in ce tara realizeaza el venitul, sau cat este acesta. Profitand de
acest lucru, ne scoate mereu ochii ca plateste "cat spune legea". Mai mult decat atat, intarzie
platile in mod frecvent, chiar si cate 2-3 luni. Daca ar avea probleme financiare am intelege,
dar el lucreaza ca sofer de utilaje grele (excavatoare, buldozere etc), acest serviciu aducandu-i
un venit decent si stabil. De multe ori il contactam sa vedem de ce nu plateste, dar ne ia in ras,
spunand ca el a depus banii in contul sotiei, si ca nu e vina lui ca banii nu au ajuns la noi.
Deasemenea, ne arata niste poze ale unor chitante, facute in asa fel incat sa nu se vada data,
spunand ca are si dovezi.
Intrebarea mele sunt : avem vreo sansa sa il obligam sa plateasca procentajul din venitul lui real?
Poate fi constrans in vreun fel sa faca platile la timp ?
Multumesc pentru eventuale raspunsuri ! O zi buna !
Răspunde
 25-07-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care aveti informatii privind numele firmei unde lucreaza tatal copilului si sediul acesteia, puteteti formula in instanta o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere, urmand ca instanta sa efectueze o adresa catre firma angajatoare pentru a se comunica venitul net/lunar realizat. In functie de acest venit se va calcula pensia datorata minorului, insa daca tatal nu realizeaza venituri legale, pensia se stabileste raportat la venitul minim pe economie in Romania.
In ceea ce priveste neplata pensiei, mama poate formula o plangere penala impotriva tatalui minorului pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni a pensiei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2017
Vizitator
Tatal copilului lucreaza legal, cu forme. Dar asa cum spuneam, nu stim la ce firma, sau macar din ce tara este firma respectiva. In aceasta situatie, nu se poate face nimic? Multumesc pt raspuns!
Răspunde
 18-08-2017
Vizitator
Buna ziua sunt putin nelamurita eu si fostu am divortat acum 5 ani jumat in romania avem o fetita cu handicap de gradu 1 sa facut deciazia de a plati pensia alimentara 25 la suta din venitu di rom dar de cand sunt cu el nu alucrat in roamania suntem amandoi in strainatate poate sa plateasc pensia alimentara cu venitu din strainatate cand am intemeiat divortu nu lucra legal akm e tot la acelasi job si e legal multumesc de raspunsuri
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.