Buna ziua tuturor ! Numele meu este Gabriel, si as avea nevoie de putina indrumare. Iata despre ce este vorba: Sotia mea are un baietel de 6 ani dintr-o casatorie anterioara. Tatal copilului a platit pensie alimentara de la pronuntarea divortului (acum 4 ani) pana in decembrie 2016 in valoare de aprox. 110 Lei pe luna. In urma unui proces, din ianuarie 2017 a fost obligat sa mareasca plata la 300 Ron/ luna. Problema este ca eu, impreuna cu sotia si copilul in cauza, traim in Anglia, iar cheltuielile pentru intretinerea si educatia lui sunt cu mult peste cele din Romania. Noi credem ca cei aproximativ 60 de Euro pe care ii plateste tatal copilului sunt insuficienti, mai ales ca el, la randul lui, traieste si munceste in strainatate de dinainte de nasterea baiatului. Contributia lui ar trebui raportata la venitul lui real, si nu la cel minim din Romania, nu-i asa? Aici se complica situatia putin, pentru ca el munceste la un angajator strain, care il trimite in diferite tari sa lucreze. Momentan se afla in Luxembourg, dar a lucrat si in Germania si Spania. Concluzia este ca noi nu stim in ce tara realizeaza el venitul, sau cat este acesta. Profitand de acest lucru, ne scoate mereu ochii ca plateste "cat spune legea". Mai mult decat atat, intarzie platile in mod frecvent, chiar si cate 2-3 luni. Daca ar avea probleme financiare am intelege, dar el lucreaza ca sofer de utilaje grele (excavatoare, buldozere etc), acest serviciu aducandu-i un venit decent si stabil. De multe ori il contactam sa vedem de ce nu plateste, dar ne ia in ras, spunand ca el a depus banii in contul sotiei, si ca nu e vina lui ca banii nu au ajuns la noi. Deasemenea, ne arata niste poze ale unor chitante, facute in asa fel incat sa nu se vada data, spunand ca are si dovezi. Intrebarea mele sunt : avem vreo sansa sa il obligam sa plateasca procentajul din venitul lui real? Poate fi constrans in vreun fel sa faca platile la timp ? Multumesc pentru eventuale raspunsuri ! O zi buna ! |
|