|
25-07-2017 |
 | Bogdanlivius Vizitator |
| Buna ziua! Am si eu o întrebare legata de pensia de întreținere lunară. In urma hotărârii ramase definitive am şi dreptul de a menține relații personale directe cu fiul meu şi pe timpul vacanţei în domiciliu între doua si patru săptămâni pentru petrecerea timpului împreună, deplasarea pe litoral, etc. (4 săptămâni în vară, din care două consecutive (în luna iulie), în concediul tatălui la domiciliul acestuia sau într-o locație adusă anterior la cunoștință mamei;) In condițiile în care fiul meu a fost la mine mai mult de două săptămâni (concret 1-17.07. 2017), pensia de întreținere datorată pentru luna iulie se va plăti integral sau parţial în funcţie de timpul rămas? Cu respect ! | |
|
|
|
26-07-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Valoarea pensiei nu are nicio legatura cu durata timpului petrecut impreuna cu copilul, nici cu faptul ca durata a fost mai mare decat cea stabilita de catre instanta. Valoarea pensiei are legatura doar cu nivelul veniturilor salariale ale parintelui caruia nu i-a fost incredintat copilul. Asa stand lucrurile, nu pot sa cred ca un parinte contabilizeaza ceea ce ii ofera propriului sau copil, si ar vrea sa scada -daca ar putea- c/valoarea a 3 zile, cat copilul a stat mai mult la el... | |
|
|
|
|
26-07-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Pensia de intretinere se achita integral, indiferent de timpul petrecut cu minorul. Daca doriti sa nu mai platiti pensia de intretinere, va trebui sa solicitati in instanta stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere, astfel dvs. veti avea grija de minor, iar mama va achita o suma lunara, in functie de veniturile pe care le realizeaza. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-07-2017 |
 | Ramona Vizitator |
| Buna ziua ! Am si eu o intrebare : Este normal ca instanta sa hotarasca ca un minor in varsta de 1 an si 3 luni sa fie luat de 4 ori pe luna la domiciliul tatalui ? Avand in vedere ca el vine la domiciliul meu sa vada copilul doar odata pe luna ! Iar copilul nu se duce sub nici un chip la el ? Plange ! Copilul estd obisnuit numai cu mine , nu sta absolut deloc fara mine ! Cum o sa procedez cand va veni sa ia fata pe la el iar fata nu o sa vrea sa mearga . O sa planga tare ! Va rog frumos , un raspuns sa pot intelege pentru ca avocatul meu atat a putut face ! Decat sa imi spuna ca asa a decis instanta si ca , chiar daca copilul va plange trebuie sa io dau! Multumesc ! | |
|
|
|
26-07-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Ramona a scris pe 26-07-2017: Buna ziua ! Am si eu o intrebare : Este normal ca instanta sa hotarasca ca un minor in varsta de 1 an si 3 luni sa fie luat de 4 ori pe luna la domiciliul tatalui ? Avand in vedere ca el vine la domiciliul meu sa vada copilul doar odata pe luna ! Iar copilul nu se duce sub nici un chip la el ? Plange ! Copilul estd obisnuit numai cu mine , nu sta absolut deloc fara mine ! Cum o sa procedez cand va veni sa ia fata pe la el iar fata nu o sa vrea sa mearga . O sa planga tare ! Va rog frumos , un raspuns sa pot intelege pentru ca avocatul meu atat a putut face ! Decat sa imi spuna ca asa a decis instanta si ca , chiar daca copilul va plange trebuie sa io dau! Multumesc ! Buna ziua, Va trebui sa respectati hotararea instantei, adica sa ii dati fetita. Se presupune ca la o aceasta varsta, daca nu il vede pe parintele nerezident (tatal in situatia dvs.) pentru o perioada mai indelungata, il poate uita, iar relatiile firesti copil- parinte pot fi iremediabil afectate. Daca tatal este o persoana responsabila, se ingrijeste cum trebuie de copil si nu exista niciun motiv pentru care sa considerati ca ii poate face rau, atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. Daca fetita va plange, va trebui sa depuneti si dvs. un efort pentru ca despartirea de dvs. sa nu aiba un impact negativ. Faptul ca un copil de 1 an si 10 luni plange cand se desparte de mama este ceva firesc; la fel de firesc este si sa pastreze legaturi stranse cu tatal. In final, este spre binele copilului. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
27-07-2017 |
| Bogdanlivius a scris pe 25-07-2017: Buna ziua! Am si eu o întrebare legata de pensia de întreținere lunară. In urma hotărârii ramase definitive am şi dreptul de a menține relații personale directe cu fiul meu şi pe timpul vacanţei în domiciliu între doua si patru săptămâni pentru petrecerea timpului împreună, deplasarea pe litoral, etc. (4 săptămâni în vară, din care două consecutive (în luna iulie), în concediul tatălui la domiciliul acestuia sau într-o locație adusă anterior la cunoștință mamei;) In condițiile în care fiul meu a fost la mine mai mult de două săptămâni (concret 1-17.07. 2017), pensia de întreținere datorată pentru luna iulie se va plăti integral sau parţial în funcţie de timpul rămas? Cu respect ! Părerea mea este că nu datorați pensia de întreținere ptr perioada in care copilul a fost întreținut exclusiv de dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
27-07-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Adisan a scris pe 27-07-2017: Bogdanlivius a scris pe 25-07-2017: Buna ziua! Am si eu o întrebare legata de pensia de întreținere lunară. In urma hotărârii ramase definitive am şi dreptul de a menține relații personale directe cu fiul meu şi pe timpul vacanţei în domiciliu între doua si patru săptămâni pentru petrecerea timpului împreună, deplasarea pe litoral, etc. (4 săptămâni în vară, din care două consecutive (în luna iulie), în concediul tatălui la domiciliul acestuia sau într-o locație adusă anterior la cunoștință mamei;) In condițiile în care fiul meu a fost la mine mai mult de două săptămâni (concret 1-17.07. 2017), pensia de întreținere datorată pentru luna iulie se va plăti integral sau parţial în funcţie de timpul rămas? Cu respect ! Părerea mea este că nu datorați pensia de întreținere ptr perioada in care copilul a fost întreținut exclusiv de dvs. Atat timp cat exista o hotarare care il obliga pe tata la plata pensiei, va trebui respectata aceasta obligatie si in perioada in care minorul se afla la domiciliul parintelui nerezident in timpul programului de vizita stabilit de catre instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-07-2017 |
| Ramona a scris pe 26-07-2017: Buna ziua ! Am si eu o intrebare : Este normal ca instanta sa hotarasca ca un minor in varsta de 1 an si 3 luni sa fie luat de 4 ori pe luna la domiciliul tatalui ? Avand in vedere ca el vine la domiciliul meu sa vada copilul doar odata pe luna ! Iar copilul nu se duce sub nici un chip la el ? Plange ! Copilul estd obisnuit numai cu mine , nu sta absolut deloc fara mine ! Cum o sa procedez cand va veni sa ia fata pe la el iar fata nu o sa vrea sa mearga . O sa planga tare ! Va rog frumos , un raspuns sa pot intelege pentru ca avocatul meu atat a putut face ! Decat sa imi spuna ca asa a decis instanta si ca , chiar daca copilul va plange trebuie sa io dau! Multumesc ! Este normal ca minorul sa pastreze legaturile firesti cu ambii parinti, iar in ceea ce priveste varsta fetitei, sfatul meu este sa nu incercati sa o privati de prezenta tatalui, atat timp cat acesta are un comportament adecvat fata de copilul sau. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-07-2017 |
| Colega, pensia este pentru întreținerea copilului nu a părintelui. Dacă minorul stă la un părinte o perioadă de timp, de ex. 2 săptămâni sau 2 luni, timp în care părintele întreține copilul personal și în mod exclusiv, de ce să mai plătească din nou pentru întreținerea copilului (pentru aceeași perioadă de timp)? Părintele își îndeplinește obligația de întreținere pentru acea perioadă, iar celălalt părinte nici măcar nu contribuie în acea perioadă cu ceva. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
30-07-2017 |
| Pe ce articol de lege va intemeiati sustinerile, stimate coleg? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
31-07-2017 |
| 3. Suspendarea şi compensarea plăţii pensiei de întreţinere pentru perioada vacanţei de vară În cazul în care minorul petrece o perioadă semnificativă de timp în compania părintelui nerezident iar părintele nerezident a optat (sau a fost obligat de către instanţă) la plata în bani a pensiei de întreţinere, se compensează datoria acestuia către părintele rezident pentru o perioadă de timp egală cu dublul perioadei în care minorul locuieşte la părintele nerezident. Suportul legal pentru această reglementare este reprezentat Art. 534 coroborat cu faptul că părintele care are copilul în îngrijire efectuează, de facto, o prestaţie în natură. Or pe perioada vacanţei de vară părintele care îngrijeşte copilul este chiar părintele nerezident. Prin urmare ar fi o povară mult prea mare pentru acesta să plătească sume de bani către părintele rezident şi, suplimentar, să mai poată să susţină şi cheltuielile legate de îngrijirea minorului în acea perioadă care, în general, implică cheltuieli semnificative, fiind dedicată petrecerii concediului împreună cu minorul. De aceea este normal ca pentru respectiva perioadă părintele să suspende plata pensiei de întreţinere. Suplimentar, de vreme ce conform Art. 402 ambii părinţi au obligaţie de întreţinere a minorului este normal ca şi părintele rezident să contribuie la cheltuielile legate de îngrijirea minorului în perioada în care minorul este găzduit vremelnic de către părintele nerezident. Pentru simplificare şi pentru a evita fluxuri nenecesare de bani între cei doi părinţi este normal să se compenseze datoria părintelui rezident cu o datorie viitoare a părintelui nerezident. Este vorba despre jurisprudență. Ar fi util ca însăși instanța de judecată să se pronunțe în sensul ca pe perioada în care copilul se află la părintele nerezident pensia să fie suspendată, dar nu este obligatoriu deoarece se pot invoca apărările (logice) pe care le-am expus și pe care jurisprudența le-a consacrat. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
01-08-2017 |
| Nu putem invoca o imbagatire fara justa cauza, atat timp cat exista o hotarare judecatoreasca care il obliga pe parintele nerezident la plata unei pensii de intretinere catre minor. Pe langa acest lucru, nevoile unui copil nu se pot limita la hrana zilnica, cuantumul unei pensii de intretinere fiind insuficient raportat la cheltuielile necesare pentru buna dezvoltare a minorului. Atat timp cat parintii nu convin aspra acestui aspect, va trebui respectata hotararea judecatoreasca. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |