Forum avocaţi > Divort

A plecat cu fata de 4 ani in concediu fara sa fiu anunțat

28-07-2017
Vizitator
Bună seara. Pe scurt avem o fetiță de 4 ani rezultată dintr-o relație de concubinaj.in fine nu ne-am înțeles neam despărțit oficial cam in decembrie anul trecut. Am făcut o mediere în februarie . custodia comuna program vizita etc minimul pentru tata doau weekend urî pe lună .Crăciun și anul nou..de ziua mea .a fetei .a mamei și vacanta de vara de 15 zile etc program de vizita și petrecut cu fata asta deoarece sa stabilit domiciliul la mama (nu deține locuința si este unde au părinți ei domiciliu adica va sta la bunici și cu fratele ei într-un apartament de două camere) Făcând excepție anul acesta in care va locui la mine( detin locuința proprie ) deoarece sunt plecat din tara și voi mai fi și în ani următorii..mi-am asumat plata grădiniței in valoare de 1150 de roni + alte ajutoare .ea să obligat sămi plateasca ratele la casa și alte două credite cu bani trimiși de mine..am incercat sa ne împăcăm dar nu da rezultate in fine. Problema este că nu recunoaște și nu respecta acordul de mediere a zis să mă șterg cu el undeva....îmi impune condiții și restricții privind corespondenta cu minorul și timpul de a petrece cu fata cat vin acasă și asta este de vreo două ori pe an cam 10 zile la fiecare concediu.. se face totul în prezența ei .nu mă lăsa.macar o ora cu fata sa ies undeva sau sa stau singur in casa cu ea....face de capul ei în tot nu mă consulta numi comunica despre fata .ea singură decizii și la grădiniță la fel nu mă întreabă să zică daca sunt de acord...îmi spune doar că are de plată alte cursuri .mici excursii că sa pot trimite bani ..și eu trimit ca prostul..etc...îmi spune dor de probleme atât dar altceva nimic... Acum marți am vb cu ea de ceva era la muncă se plângea că este foarte aglomerata că au plecat toata lumea în concediu etc si că nu mai poate și am zis ok vb seara sa vb cu fata ...sun nimic am incercat de mai multe ori și mesaje nimic.a închis telefonul..sun miercuri dimineață la fel suna telefon de câteva ori și după închis...stiam programul că trebuia să ducă fata la grădiniță și ea de ducea la muncă...dubios ..am încercat să vb cu bunici nimic ..mi-a răspuns în final mama ei dar nu mi-a zis unde se afla ce face.. și plus mă și înjură.. ok ... Sun la locul de munca. Surpriza doamna este in concediu.....frumos le țin in casa plătesc aproape totul și nu îmi spune că pleacă la mare cu fata sau să-mi ceară acordul ( acum nu știu dacă trebuie sămi dai acordul dar cred ca să mă informeze poate). Sun la grădiniță îmi confirmă că a luat fata in concediu.. ok..incerc sa sun nimic cam după trei ore am reușit să vb cu mama fetei...și supărată foc că am sunat la locul de munca.... Nu mi-a zis adresa unde se afla .cu cine este.daca o avea alt bărbat treabă ei dar trebuie să-l cunosc o dată .. cu fata nu mă lăsat să vb la tel.....mi-a venit o mie de nervi atunci și am închis telefonul..am sunato după două ore sa vb cu fata la fel nimic că doarme și ea era pe strada ...cu cine a rămas fata mea.. in cine are încredere să o lase singura că părinții ei sunt in București doar la ei o lasă .. copilul meu este vreun animal sal ea când vrea că este mama .. și eu să nu știu nimic.. poate era sechestrate de cineva eu de unde aflam. Pe mine mă interesează doar de copilul meu.sa știu unde este.cu cine rămâne..cum învață..daca este bine .etc.. pentru că îmi iubesc copilu și mi-am dat tot interesul până acum și după... Dar ieri mi sa umplut paharul. Am decis sa nu mai plătesc nimic .am sa le las in casa și o să mă bag prin instanta ... deoarece eu am numai obligații dar drepturi ? De ce sa stau să mă chinui aici pentru fata dacă mama ei nu mă lăsa să stau și eu macar o zi cu fata sa ne facem de cap și săi fac toate poftele... Sunt plecat de vreo trei ani și vin acasă cam de doua ori pe an cam 10 zile pe vacanta..in vremurile bune da mă lasa cu fata și când era mică bebelușa rămâneam cu ea.. dar acum când este mare de ce...... Întrebare pot să fac plângere la poliție sau in alta parte...că a părăsit domiciliul și localitatea pe o perioadă de vreo 10 zile nu îmi răspunde la tel nu îmi dă fata sa vb. Măcar acum cat este ea plecata să fie înștiințată de cineva de ce face și la ce pericole de expune. .plus să am și eu o dovada pentru dosar.....fara să mă informeze sau să-mi ceară acordul doar este custodie comuna...dar ea nu știe
ce reprezintă sau a nu vrea sa respecte .ea nu mi-a zis cat va sta..și când au ajuns a zis doar că este în Costineși.. pe cine să anunț sau sa fac sesizări.....eu dacă nu știam de ele și nu răspundea nimeni sămi spună că este în concediu. Le dădeam la dispăruții.....și acum că nu îmi răspunde ce sa fac .știu că sunt plecate dar de copilul meu nimic....mulțumesc frumos.....in septembrie sau octombrie vin in tara pentru că doresc sa intru in instanta. Mi-a făcut prea multe .am fost amenințat și alte lucruri..nu mai suport să tac că sămi vad copilul o zi adunată dintr-o săptămână așa sa întâmplat în februarie și în mai anul acesta... Sa stea cu mine după ce vine de la grădiniță și atunci cu restricții.cand vine weekend ul fosta lucrează și o duce la părinții ei..eu am dorit să vin acasă în vacanță să petrecem împreună dar doar un weekend când va avea liber ..că nu poate altfel că nu poate să scoată fata de la grădiniță....dar pentru ea se poate... Frumos....
Răspunde
 28-07-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate este regretabil faptul ca parintii nu pot ajunge la un acord amiabil privind deciziile legate de cresterea minorului, deoare chiar daca nu mai sunt impreuna, este in interesul superior al copilului sa pastreze legaturile firesti cu ambii parinti, pentru a nu-i afecta ulterior dezvoltarea.
In ceea ce priveste acel acord de mediere, daca ati facut consfintirea acestuia prin hotarare judecatoreasca, aveti posibilitatea legala de a depune o plangere penala impotriva mamei pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului, daca nu va permite sa va vedeti fata.
In situatia in care nu aveti o hotarare judecatoreasca, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la unul dintre parinti, cu obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere. Daca veti decide ca fata sa locuiasca la mama, va trebui sa solicitati stabilirea unui program de vizita.
In ceea ce priveste faptul ca mama a plecat din localitate impreuna cu copilul pentru o perioada scurta, din punct de vedere legal nu va puteti intoarce impotriva acesteia, atat timp cat minora nu este pusa in pericol si nu aveti probe in acest sens. Daca ar fi parasit tara fara acordul dvs., atunci situatia ar fi fost alta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2017
Vizitator
Nu mă deranjat că a plecat..și faptul că nu mi-a zis și nu îmi dă voie sa vb cu fata..nu mi-a zis perioada.nu mi-a zis că a scos fata de la grădiniță pe care o plătesc eu..le țin in casa și le ajut..și în fapt noi nu avem nici o legătură fizica.vb doar când vrea și când are nevoie de ajutor.in rest ma făcut în tot felul și ma amenințat de multe ori că nu o să mai văd fata când ziceam sămi respecte și mie drepturile de tata. Și acordul de mediere în care a fost de acord . Ea dorește eu sa le întrețin daca pot dar sa nu am nici un drept..când doresc să vb cu fata îmi zice ea un program sau o dată..când vin acasă în vacanță și scurta trebuie sa fac că ea și după programul ei. Nu pot sa stau cu fata măcar o zi întreagă amândoi să ne jucăm .să mergem la un teatru.parc .film.loc de distracții pentru copii.sau sa fac un sport..o plimbare cu bicicleta sau cu role..etc.. că nu mă lăsa...și înainte mă lăsa adică până sa vin aici stăteam cu fata și singuri asta până la vârsta de Doi ani..acum fata are patru jumate..in fine... Deci ea a plecat în concediu nu mi-a zis sta o săptămână cred eu..nu mi-a zis nimic ..am incercat sa dau de ele își închidea telefonul.am incercat la părinții ei nimic nici de la ei și plus înjurături și amenințări.. am sunat la locul de munca al ei să aflu daca este acolo că știam că lucrează așa mi-a zis ea cu o zi înainte. Și surpriza este in concediu....deci alflu din alta parte...dacă trecea un timp și nu aflăm de ele trebuia să sun la poliție..ea să supărat foarte tare că am cautato la muncă...pe mine nu mă interesează viața ei...și mă interesează de copilul meu...să știu că este în siguranță și că are tot ce ii trebuie pentru o viața frumoasa.educatie buna și să nu aibă grijă zilei de mâine....și să știu dacă mama ei este cu un bărbat care îmi iubește fata și are grija de ea...am dat de ea până la urmă mi-a zis că este la mare .nu adresa .nu știu cu cine.. cat sta .etc.. știu că fata dormea și ea era la un magazin..cu cine a rămas fata..? Cine este persoana de încredere.....eu că tata nu mă lasa cu fata și lasă alte persoane.....și știe foarte bine ca îmi iubesc fata..întotdeauna le-am făcut pe plac .și după ce ne-am despărțit la fel am procedat..atenții și cadouri și pentru mama.... Ce bărbat ar face ce fac eu când dansa a calcat strâmb cu un fost iubit..le țin in casa datorita că îmi a iubesc fata și că mult timp sunt plecat le ajut și trimit bani și fără sămi zică ea și altele.am dovezi..o invitație din parte ei să vină la mine in casa cu un copil mic..eu am aflat am vrut atunci sa mă despart și ea nu a vrut a zis să mergem mai departe.asta să întâmplat în octombrie 2015. În perioada respectivă dorea să ne căsătorim și făceam planuri de nunta..dar sa rupt. Am mers așa până în decembrie 2016 .că am zis că poate se apropie dar nimic..in fine numai contează...aici este marea problema ... corespondenta cu minorul..când dorește și cat vrea ea. Legăturile personale cu minorul.ea taie ea spanzura.îmi comunica foarte greu despre fata.ea decizii numai ea.degeaba avem custodie comuna .că eu nu fac parte din viața fetei..doar cu bani...asta doresc dreptul de a sta cu fata fara restricții .impunere etc..
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.