Forum avocaţi > Divort

Pot obține un domiciliu temporar

28-07-2017
Vizitator
Bună ziua.avem o fetiță de 4 ani dintr-o relație de concubinaj..neam despărțit cam de vreo 7 luni..in februarie am făcut un acord de mediere..simplu. legături personale cu minorul perioada minima de doau ori pe lună .de sărbători .vacanta de vara.ok. domiciliu la mama . excepție anul acesta va locui la mine locuința personala, deoarece sunt plecat în străinătate ..mama nu are locuința și este trecuta pe adresa părinților ei..pensie alimentara nu am stipulat...doar că mi-am asumat eu plata grădiniței in valoare de 1150 Ron....am făcut în așa bine că poate ne vom împăca..problema că de atunci până acum nu ne-am înțeles .cum ar fi... Corespondenta cu minorul de face când dorește mama. Și am avut perioade când am vb cu fata și o dată la trei săptămâni..perioade mai buna când avea nevoie de ajutor atunci mă cauta ea.. lipsa de comunicare in privința activitatea fetei .educația fetei.nu îmi cere sfaturi sau acorduri in problemele mai serioase când trebuie sa hotărască și tatăl...ea ales gradinita nu mi-a arătat contractul.nu îmi comunica activitățile care le avea la grădiniță ..alegea ea cursurile .. lua decizii pentru excursiile fetei.. nu îmi trimitea fotografii cu fata ...adică ea face cum o duce capul dar eu plătesc sau ii ofer un ajutor.. nu mi-a zis venitul ei.unde lucrează ce program are..ce program are fata la gradinita..aflăm din alte surse... Legăturile personale cu minorul deci locuiește la mine.pot sta cu fata doar in prezenta ei..nu pot sa fac nimic fara acordul ei.nu ma lasat măcar o ora sa stau cu fata singur...dacă doresc să merg in vacanta tot așa în prezența ei .după programul ei nu pot sa scot fata de la grădiniță că nu vrea ea..și ea acum este in concediu cu fata .nu ma Anuțat că pleacă a întrerupt grădiniță pe acest timp și eu o plătesc...și pentru mine nu se poate o săptămână de concediu cu fata.
Ok.. sunt multe lucruri urâte și multe amenințări din partea ei și a familiei sale. Deci în mare nu îmi respecta nici un drept și că sa vad fata sau să vb cu ea trebuie sa joc că ea.acordul de mediere nul respecta deloc .să zicem că sunt plecat din tara și nu are cum .dar zic și eu vin o dată la 6 luni acasă pentru o saptamana sau doua cel mult.nu stau pe capul lor.poate să mă lase și pe mine cu fata măcar un weekend după ce fac atâtea pentru ele.. nu mai zic nimic.mam saturat de atâtea restricții și condiții. Doresc să merg in instanta nu ca sa ieau fata de lângă mama .și pentru drepturile mele ...și să mi le respecte.acum nu o obliga nimeni și nu recunoaște acordul de mediere. Întrebare.....pot să obțin domiciliu fetei pe o perioadă să zicem până ce va termina școala.. sunt de acord sa stea amândouă la mine.. fiecare separat si cu bani la fel.viata intima in afara casei .nimeni sa nu aducă pe altcineva, fiecare cu camera lui etc,. Asta deoarece daca se duce la părinți ei vor sta in casa respectivă 5 persoane .adică ele două .ambii părinți și fratele ei.apartament 2 camere. Dacă se duce cu chirie nu-și permite după venitul ei..câștiga 1500 de lei..dacă o avea alt partener cred că trebuie sa se ea in considerare coditile și venitul lui dacă ....zic și eu ..nu este bătut în cuie.....dar am o casa și 2 trei ani va sta goală .până îmi rezolv problemele.. eu castig destul de bine aici în Anglia... cheltuielile mele in tara sunt .1900 lei rate bănci și 1150 lei grădiniță acum că stă la mine mai ofer și alți bani pentru ele și pentru alte activități de la grădiniță...deci nu sunt obligat sa ofer altceva decât plata grădiniței in rest Petru altceva dacă se poate...dar le ofer ajutor ... Am o șansă de a stabili domiciliu fetei la mine?
Răspunde
 31-07-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca vreti sa ii stabiliti domiciliul fetei la dvs. in Anglia, probabil nu aveti sanse de castig.
Daca vreti ca fata la locuiasca cu dvs. in Romania, teoretic legea spune ca parintii sunt egali in drepturi. Daca ati dovedi ca mama o neglijeaza si nu o ingrijeste atat de bine pe cat ati putea dvs., ar fi sanse. Trebuie sa tineti cont totusi ca fetita are varsta frageda inca si nu ar fi in interesul fetei sa fie luata de langa mama si crescuta intr-o alta locuinta. Instantele de judecata sunt destul de atente la astfel de detalii, iar interesul copilului este sa se bucure de stabilitate in viata.
Daca sunteti nemultumit de programul de vizitare, or ca nu va permite sa plecati cu fata in concedii, puteti formula cerere in instanta pentru ca sa va incuviinteze o astfel de vacanta sau un anumit program de vizitare (ori alt format care sa va permita sa aveti legaturi personale cu minora).
Doar pentru ca nu va permite mama sa luati copilul in concediu ori sa stati singur cu fetita in timpul programului de vizitare nu este motiv pentru schimbarea domiciliului fetei.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.