Forum avocaţi > Divort

As dori un sfat , să intru în instanță sau nu?

02-08-2017
Vizitator
Eu și mama copilului după n neînțelegeri neam despărțit.avem o fetiță superbă de aproape 5 ani.o iubim amândoi enorm..ok. ne-am înțeles la început cu un acord de mediere că poate se va întâmpla o minune între noi..dar nimic.inca sau agravat mai tare .. dumneavoastră știți mai bine cam ce prevede în acord.. custodia comuna... domiciliu fetei la mama... program de vizita normal ..etc... Eu sunt plecat din tara vin de două ori pe an..și am zis sa fie bine sa stea in casa anul acesta. Sa stipulat și în acord. Am fost de acord și la plata grădiniței in valoare de 1150.. și la programul de vizita până la vârsta de 10 ani de va face in prezenta mamei...am acceptat..... Acum a intervenit o problema ..nu zic acum că mai am de tras încă vreo doi ani prin străinătate. Dar avem o problema cu aceasta prevedere...de ce va zic..că ar trebui sa stau după mamă mereu..adică după programul ei de la muncă .după concediul ei sau alte activități.....și unde mas duce ar trebui să fie și ea...nu zic că nu doresc prezenta ei ba din contra sunt dispus să-i fac și pe plac pentru binele fetei....până acum am fost de două ori în țară și am stat cu ea de luni până joi. După ora 18 deoarece vine de la muncă și grădiniță...ok.no coment. Dacă lucrează mama in weekend ea fata și o duce la părinții mamei... Deci ce să faci cu copilul câteva ore .eu mă bucur și fetița se bucura dar as dori sa fac mai multe lucruri cu ea așa trebuie sa stau după curul mamei.....ai sa zic că îndur pentru fata.. dar va pleca din casa și de va duce unde are domiciliul.. menționez deocamdată sta la mine..nu-i frumos sa zic la mine, era casa noastră înainte.dar așa e viața... În fine se vor muta. Și vin in tara poate intro săptămână în care va cade vizita bilunara sau in vacanta fetei. Și mama copilului va lucra și nu va veni... Am vb despre asta și a zis doar după programul ei și al fetei de la grădiniță... Ele au plecat în concediu .ok. se distrează fata nu-i nimic. Atunci a scos și fata de la grădiniță o săptămână..este particulară și funcționează pe tot anul... Am pomenit și eu de concediu ea a zis ok.. dar sa zic că vin și stau in tara 10 zile și doresc sa merg cu fata la munte vreo 4.5 zile ,că ele au mers la mare .nu se poate atât deoarece lucrează și nu poate să iea libere și nu poate scoate fata de la grădiniță . Doar trei zile de sâmbătă până luni când are ea liber...ok....fac ca ea.. problema va fi când mă voi întoarce definitiv în țară.. cum va face sa respecte programul de vizita. Nu zic punct și virgulă.. dar după mici discutii nu prea am ajuns la un consens..eu vb amical... Au fost și certuri mari care m-au pus pe gânduri sa intru in instanta. Ok și alte motive.. deci nu mă deranjeza prezenta ei . Dar a zis după programul ei.ok să fie .. încă e singura și poate sa vina.nu vine weekend ul asta și va veni în celălalt.. dar când va avea și alt bărbat cum va proceda .. stai că mă duc la fostul iubit că trebuie să stea cu fata dar stau și eu .. doar in prezenta ei....vacanta va petrece cu mine și fata.. și sărbătorile .ce viața de cuplu va avea pe viitor..sau poate voi avea și eu pe cineva ..ce vom face..stăm toți in casa.... Nu știu cum să procedeze....un sfat daca se poate....... Va zic asta din punctul meu de vedere.. acord de mediere pentru ea este egal cu o..și neam înțeles noi .am zis să comunicăm.. și cu acest acord până în instanță nu știu ce puteri îmi dă sau sa o oblige pe mamă.. mă refer dacă am o putere acum sămi vad fata dacă ea se împotrivește...adică să știu dacă pot bate la usa ei cu cineva de la poliție sau protecția copilului sămi vad fata.. deoarece au fost certuri când mi-a zis asta ..și mi-a pus condiții și Restricții....nu am voie nici la țară la mama mea sa merg.nici împreună..sau sa cunoască fata rudele mele....dar ea merge unde dorește...în fine...am făcut sesizare la protecția copilului la ultima ceartă ..nu am nici un răspuns încă de la ei.dar știu că au fost la noi să vadă despre ce este vb.... după ultima convorbire cam sa înmuiat bine că i-am comunicat că voi merge prin instanta...... Dar pentru binele fetei am decis sa fim buni prieteni si va încerca să-mi facă pe plac....ar fi un procentaj de 50 la % sămi respecte și mie ceva pe cale amiabila...dacă ar fi prin instanta aș fi putut să vb altfel....... Mă gândisem și la altceva intru prin instanta pentru tot ce trebuie custodie comuna . exercitarea dreptului în comun .. domiciliu la mama .etc.și la programul de vizitare să aleagă ea cum dorește și în prezența ei dar sa se oblige că îl va respecta sau sa fie obligată prin instanta sal respecte....până acum mă rugam de ea. Nu știu dacă am o putere prin acordul semnat sa merg la ușa cu cineva de la vreo instituție si săi zică sa vina la vizita .știu că pot face sesizari.pe la protecția copilului . autoritatea tutelară...parcă mai era ceva cei cu custodia comuna.etc.......mentionez..nu doresc fata ..doresc sa stea cu mama ei...doresc eu ca tata să mă implic in toate . Sa știe fetița noastră că are și un tata..și că o iubește și vrea să petreacă cu ea.atat cât îmi va da legea.nu mai mult..și să-mi fie respectate toate drepturile către mama..nu condiții și restricții......zic toate acestea că nu prea mai am încredere de ce zice....și la nervi îmi mai trântește cate ceva....eu in străinătate mă consum și mai mult . Așa știu că am un document oficial și pot săi bag la ușă dacă nu respecta ceva.....nu port dușmănie și îmi doresc să-mi fie cea mai buna prietena.. dar ,de la,a crede până la a vedea este cale lungă..... Deci un sfat.
Răspunde
 13-08-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Acordul de mediere are aceeasi valoare ca si o hotarare judecatoreasca. Nu cred ca va indoiti de el, daca ati apelat la aceasta forma eleganta si inteligenta, de rezolvare a conflictului. Doar ca este greu de pus in practica in conditiile in care dvs. aveti o anumita data la care veniti in tara, data care nu coincide mereu cu programul mamei/copilului. Daca ati acceptat sa semnati acordul in acele conditii, dupa cum singur afirmati, " in prezenta mamei...am acceptat", atunci nu puteti spune acum ca ati fost obligat sa acceptati. Daca dvs. considerati ca s-au schimbat termenii, conditiile in care puteti vizita copilul, nimeni si nimic nu va opreste sa solicitati un alt program de vizitare: in instanta sau tot la mediator. Un program care sa corespunda atat nevoilor dvs. cat-mai ales, ale copilului, deoarece ceea ce se are in vedere, intotdeauna, este interesul superior al copilului.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-08-2017
Vizitator
Multumesc frumos pentru răspuns stimata doamna..doar sa menționez ceva.. nu am nimic de comentat în privința cu prezenta mamei.. problema de moment este că sunt plecat. Dar doresc să mă reîntorc în țară și cât mai de curând. Problema cea mai mare este că mama fetei nu mai recunoaște acel acord . Asta vb in problema cu programul de vizita..nu mai zic de custodie comuna.etc. acum zice dansa că este în defavoarea ei acel acord....să vă zic ce am obținut eu ca tată... Fetița să mă viziteze la domiciliu meu de două ori pe lună de vineri până duminică...ea acum dorește doar o dată pe lună de sâmbătă ora 16 până duminică ora 16.. in vacanta de vara doar 15 zile am de a petrece cu fetita. Ea zice că este foarte mult vrea doar 7 zile
. De Crăciun .paste. revelion . Depinde de ani pari sau impari..când este in favoarea mamei când în a mea...zice să-mi aleg doar o zi ori de paste ori de Crăciun...dar acolo se specifica cami petrec timpul tot Crăciunul. De ziua ei..și a mamei și în cele de nume.sa fiu prezent..de ziua mea sa fie cu mine....nu vrea. Dacă doresc sa merg cu fata sa zic la țară la mama mea nu mai dorește să meargă..inaite a mers... Dacă doresc eu sa îmi vad fata și să merg la ea sa o scot undeva sau săi ofer ceva ..nu vrea...etc...ar fi foarte multe...mi-a impus să vb cu fata la tel în fiecare Luni. Altfel să nu sun. Dacă se duc la părinți ei și acolo va avea și domiciliu după ce va pleca din casa care îmi aparține din păcate . Nu pot sa sun să vb cu fata.. deci în mare dorește limitarea contactului cu fata.. nu mă deranjează prezența ei așa a dorit.dar să vină și să respecte ce a semnat....
Răspunde
 23-08-2017
Vizitator
Am uitat ceva.. eu m-am obligat să plătesc gradinita in cuantum de 1150 pe lună...am lăsat de la mine și le-am dispus locuința mea.pana la finele.anului...acum mi-a cerut inca un an până termină fata grădinița.am acceptat dar trebuie sa fac un act că va sta la mine cred eu. Și alte beneficii ....deci eu am oferit casa..plata grădiniței.am grijă de fată de câte ori pot . Și mă aleg cu nimic..mi-a ziso in fata sa mă șterg undeva cu acordul de mediere . Atunci a acceptat.acum nu...dar grădiniță mă obligă să o plătesc că așa am zis.multumesc.....caut un avocat
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.