Forum avocaţi > Divort

Schimbarea domiciliului copiilor dupa divort

04-08-2017

buna ziua. eu sunt divortat de 4 ani si in urma divortului fosta mea sotie a obtinut custodia copiilor. adresa impusa de instanta a fost si este la domiciliul parintilor fostei mele sotii. desi am drept de vizita pe care trebuia sa il stabilesc imreuna cu ea nu mi-a dat voie sa imi vad copiii si ea impreuna cu actualul concubin au plecat de circa 3luni lasand copiii in grija parintilor ei. acestia m-au anuntat si am fost sa imi vad copiii si am aflat ca actualul ei concubin ii pedepsea si ii certa si am impresia ca ia si batut deoarece sunt foarte speriati de el. acum ea vrea sa vina sa ia copiii de acolo si sa-i duca nu stiu unde. copiii nu vor lucrul acesta. ei au 7 respectiv 6 ani. ce pot face? astept un raspuns. va multumesc.
Răspunde
 04-08-2017

mentionez ca ea ia alocatia copiilor pe card si de cand a plecat nu s-a interesat de copiii martori fiind parintii ei. am fost la politie si la primaria din comuna si ei nu pot face nimic deoarece ea are custodia copiilor
Răspunde
 05-08-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă doriți, puteți solicita ca locuința copiilor să fie stabilită la dvs. Odată cu acțiunea de fond puteți formula și o ordonanță președințială. Dacă situația copiilor este gravă și nu mai suportă amânare sesizați Direcția pentru Protecția Copilului în vederea monitorizării situației..

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-08-2017

ok sa inteleg asa. pentru a nu putea lua copiii de acolo trebuie sa anunt protectia copilului?
copiii locuiesc in judetul neamt eu sunt din judetul valcea. carei autoritati de judet trebuie sa ma adresez?
Răspunde
 05-08-2017

daca eu de exemolu merg la un avocat si depun plangerea respectiva in instanta trebuie neaparat sa o fac in judetul neamt? si daca ea vine pe 30 septembrie cum a amenintat si ia copiii cu forta cum procedez?
Răspunde
 05-08-2017
Vizitator
1. In instanta nu merge cu "se pare". Aduceti probe sau o lasati balta ca doar va alegeti cu niste cheltuieli de platit in plus (de judecata). Afirmatiile nedovedite echivaleaza cu 0 si doar enerveaza judecatorii. Dar probabil ca si daca s-ar scrie asta pe fiecare usa de tribunal lumea tot n-ar intelege

2. Da, competenta este instanta de acolo
Răspunde
 05-08-2017
Vizitator
Daca sotia exercita in mod exclusiv autoritatea parinteasca asa cum am inteles din postarea d-vs ("custodie exclusiva), atunci poate sa ii duca pe copii unde vrea fara sa va fie necesar acord. Evident, aveti in continuare dreptul la vizita si daca va este incalcat puteti apela la executor - aveti deja o hotarare judecatoreasca ce va garanteaza acel drept
Răspunde
 13-08-2017

bun ea poate duce copiii unde doreste insa acestia nu doresc sa mearga cu ea deoarece actualul ei concubin nu se comporta bine cu ei. si in plus ea nu doreste sa imi comunice noua adresa unde va duce copiii.
Răspunde
 13-08-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care instanta a dispus exercitarea in comun a autoritatii parintesti, ambii parinti trebuie sa ia deciziile privitoare la cresterea si educatia minorilor.
Daca dvs. considerati ca minorii nu sunt ingrijiti cum trebuie de catre mama, formulati in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului copiilor la dvs. si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.
Competenta de solutionare revine instantei pe a carei raza teritoriaza domiciliaza minorii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.