Forum avocaţi > Divort

Fostul sot refuza sa-mi dea copilul

07-08-2017
Vizitator
Buna ziua! Am un baietel de 4 ani si sunt divortata. Eu si fostul sot avem custodia comuna. Copilul sta la el de vineri(cand se termina programul de gradinita) pana luni dimineata(cand trebuie sa-l duca la gradinita) dupa care ramane la mine. Asa am stabilit in sentinta de divort. Dupa o perioada am decis ca e mai bine sa-mi aduca copilul duminica seara. Asa am si facut o perioada doar ca aseara el nu mi-a adus copilul,iar cand i-am trimis msg ca sa-l intreb de ce nu aduce copilul el mi-a spus ca nu vrea sa-l aduca deoarece el e in concediu si copilul o sa ramana la el. Eu nu sunt de acord cu asta. Ce as putea sa fac? In sentinta scrie asa :
"Tatal are dreptul de a lua minorul de la domiciliul lui,de cate ori va dori, in functie de programul si posibilitatile minorului,in fiecare zi de vineri si pana luni dimineata copilul va locui la domiciliul acestuia dupa care il duce la camin."
"Tatal are dreptul de a lua copilul la domiciliul/resedinta sa precum si la o alta locatie din tara cu ocazia zilei de nastere a acestuia sau a bunicilor paterni si in scop turistic".
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Răspunde
 07-08-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Incercati o solutionare amiabila a diferendului, iar daca acest lucru nu este posibil, din punct de vedere legal, puteti formula o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-08-2017
Vizitator
Am incercat sa vorbesc cu el dar refuza sa-mi aduca baietelul.Va multumesc frumos pentru raspuns.
Răspunde
 08-08-2017
Vizitator
Am fost la politie sa depun plangere si mi-au spus ca nu au ce sa faca deoarece am divortat la notar si avem custodia comuna. Au spus ca in decizie trebuia sa scrie " cu negru pe alb" ca nu are voie sa tina copilul la el in afara orelor de vizita fara acordul mamei. E posibil asa ceva ? Ce trebuie sa fac? Nici macar nu vrea sa-mi zica cand o sa-mi aduca baietelul
Răspunde
 08-08-2017
Vizitator
Ana Roxana a scris pe 08-08-2017:
Am fost la politie sa depun plangere si mi-au spus ca nu au ce sa faca deoarece am divortat la notar si avem custodia comuna. Au spus ca in decizie trebuia sa scrie " cu negru pe alb" ca nu are voie sa tina copilul la el in afara orelor de vizita fara acordul mamei. E posibil asa ceva ? Ce trebuie sa fac? Nici macar nu vrea sa-mi zica cand o sa-mi aduca baietelul

Custodia comuna este "problema", nu divortul la notar. Si in instanta tot comuna este custodia de cele mai multe ori, deci n-are nicio relevanta unde s-a constatat divortul. Domnul politist a avut o exprimare ambigua, insa este adevarat ca in conventie ar trebui sa scrie ca nu are voie sa tina copilul daca asa ati convenit. Puteti face o noua conventie la notariat in care sa adaugati acest aspect, insa este nevoie de acordul sotului.
Răspunde
 09-08-2017
Vizitator
Nu cred ca o sa fie de acord cu acest lucru. Mai rau e ca in momentul de fata eu nu stiu nimic de baietel....il sun ca sa-l intreb de baietel si nu vrea sa-mi raspunda....ii trimit mesaje pe telefonul mobil dar degeaba . Nu vrea sa-mi raspunda. Nu cred ca e normal ca ei sa tina copilul cat doreste si eu sa nu stiu nimic de el. Nici macar nu stiu cat timp o sa ramana baietelul la el
Răspunde
 09-08-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Conventia facuta la notar are aceeasi valoare ca si o hotarare judecatoreasca. Daca in conventie scrie ca minorul sta la tata de vineri pana luni dimineata, inseamna ca in restul timpului trebuie sa va dati dvs. acordul ca minorul sa locuiasca la tata.
Aveti tot dreptul sa depuneti plangere penala impotriva tatalui pentru ca nu v-a adus la cunostinta ca doreste modificarea programului de vizitare si ca refuza sa va ofere informatii referitoare la starea copilului.
Puteti chiar introduce actiune in instanta pentru modificarea programului de vizitare si restrangerea acestuia. In situatia in care refuza sa va returneze copilul pana la finalul saptamanii, puteti chiar introduce o cerere de ordonanta presedintiala pentru returnarea copilului de indata.
Totusi, daca tatal v-a spus ca este in concediu probabil ca la finalul saptamanii se vor intoarce. In mod normal, trebuia sa va spuna daca paraseste localitatea cu copilul ori ca voia sa mai stea cateva zile in plus in concediu. In conventia notariala nu scrie nimic despre modalitatea de impartire a vacantelor minorului?

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-08-2017
Vizitator
Da, cred ca rationamentul per a contrario al colegei Vasile Alexandra este valid in cazul d-vs si aveti tot dreptul sa depuneti plangerea penala ("Daca in conventie scrie ca minorul sta la tata de vineri pana luni dimineata, inseamna ca in restul timpului trebuie sa va dati dvs. acordul ca minorul sa locuiasca la tata.")
Răspunde
 09-08-2017
Vizitator
Nu scrie nimic despre vacanta sau concediu. Noi am stabilit ca o sa ramana la el de vineri pana luni. La fel facem si de sarbatori.Problema e ca el are concediu toata luna. Deci ii posibil sa-l tina toata luna la el. Eu nu pot sa stau departe de baietel atat de mult timp si nu pot sa stau fara sa stiu nimic de el.
Răspunde
 09-08-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Ana Roxana a scris pe 09-08-2017:
Nu scrie nimic despre vacanta sau concediu. Noi am stabilit ca o sa ramana la el de vineri pana luni. La fel facem si de sarbatori.Problema e ca el are concediu toata luna. Deci ii posibil sa-l tina toata luna la el. Eu nu pot sa stau departe de baietel atat de mult timp si nu pot sa stau fara sa stiu nimic de el.

In cazul in care la sfarsitul saptamanii nu va inapoiaza copilul, va trebui sa insistati la politie pentru a lua masurile necesare pentru localizarea copilului si inapoierea lui acasa. Cu atat mai mult cu cat nu v-a cerut acordul si nu v-a spus unde merge, aveti tot dreptul sa fiti ingrijorata. Spuneti politiei ca va e teama sa nu-l fi rapit. Nu e normal sa nu va returneze copilul luni dimineata (asa cum scrie in conventie).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-08-2017
Vizitator
Buna ziua! Inca nu stiu nimic de baietel,dar maine dimineata ma duc la un avocat ca sa ma ajute sa fac o "somatie" (nu stiu daca am spus bine) si daca nici asa nu vrea sa-mi aduca baietelul o sa incerc din nou sa fac o plangere deoarece prima data cei de la politie mi-au spus ca nu pot sa-mi inregistreze plangerea. Intrebarea mea e : Cam cat ma costa consultatia la avocat si acea "somatie" ? Aproximativ
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.