Forum avocaţi > Divort

Cerere de divort cu un copil minor 8 ani de un cetățean italian

09-08-2017
Vizitator
Domnilor avocati Am nevoie de parerea dumneavoastra sa stiu cum sa procedez in cazul meu!Sunt plecată din 2002 din tara si căsătorită cu un cetățean italian din 2005 pana in prezent am o fet ita de 8ani din aceasta căsătorie si una de 19 ani dintr o relație anterioară dar fata cea mare a stat cu mine in tot acest timp si care pentru moment se afla in italia .Cu acest cetățean nu avem comunicare familiara nu am o relazie intima de foarte mult timp e o persoana care nu apreciază lucrurile pe care le fac, psihologic ma distrus,ma indus psicologic la tentativa de suicid de 2 ori dar nu la interesat sa gandit numai si numai la servici si la casa sa fie totul ca la carte .Fisic nu mia dat o palmă ,dar nici in tot acest timp nu ma ajutat cu prezența lui nici macar de a sta cu fata acasa seara sa se joace cu ea , nu mia dat posibilitatea nici măcar de a merge la serviciu si nici măcar de a avea un ban al meu ,demnitatea mia furato .Acolo mie frica sa ma mai intorc ca daca intentez divort o sa imi ia fata ,ne avand niciun venit nu stiu cum sa procedez Am avut ocazia de ai spune ca vreau sa divortez de comun acord si ca vorbisem cu avocata dansului in acel moment a spus bine si dupaceea rade,nu ma luat in serios stiind ca nu am nicio posibilitate. Acum sunt la mama in Romania cu fata de 8ani si nu stiu ce sa fac .Va rog ajutatima cu un sfat!Va multumesc!
Răspunde
 09-08-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

In mod normal, daca ultimul domiciliu comun in care ati locuit impreuna cu sotul dvs. a fost in Italia, trebuie sa intentati actiune de divort in Italia. Tot acolo se va judeca si cererea privind copilul, unde va avea domiciliu, cu cine va locui si care este pensia de intretinere datorata copilului de parintele nerezident.

Tinand cont ca v-ati intors in Romania impreuna cu fata, va fi mai dificil sa divortati in Italia. Va trebui sa va angajati un avocat din Italia pentru a divorta. Daca veti introduce actiunea in Romania, instanta poate respinge actiunea de divort pe motiv ca instantele din Romania nu sunt competente sa judece divortul. Doar daca sotul dvs. a locuit in ultima perioada in Romania puteti introduce actiunea aici (va puteti folosi de martori ca sa ateste acest lucru).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-08-2017

Va multumesc pentru sfat !
Răspunde
 10-08-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care ati inregistrat casatoria in Romania, puteti divorta in tara. Daca ultimul domiciliu comun al sotilor este in strainatate, competenta de solutionare revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti.
Daca nu ati inregistrat casatoria in Romania, atunci va trebui sa divortati in Italia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.