Forum avocaţi > Divort

Divort avind amindoi dubla cetatenie(si un copil minor) in Italia

10-08-2017
Vizitator
Asi dori niste lamuri in legatura cu divortul in IT,mentionez ca atit eu,sotia mea si copilul (minor)nostru sintem si cetateni italieni,sintem separati de 3 ani si am decis sa divortam de comun acord in Italia deoarece locuim si muncim aici am fixat si cifra ce trebuie sa o platesc lunar pt copil,problema este ca legile italiene obliga sotul sa plateasca ex sotiei o pensie de intretinere daca ea ramine fara servici,deci asi vrea sa stiu daca este recunoscut divortul din Italia in Romania si daca voi fi afectat de aceasta " pensie de intretinere" in favoarea ex sotiiei si daca eu ma voi intoarce in Romania va trebui sa platesc pensia alimentara fixata in Italia la valoarea ei in euro,avind in vedere diferenta dintre salariile celor 2 tarii.multumesc mult pt intelegere si astept raspuns
Răspunde
 11-08-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care veti divorta in Italia, va trebui sa formulati o actiune de recunoastere a hotararii straine, pentru ca divortul sa fie recunoscut in tara, astfel ca va trebui sa respectati toate prevederire hotararii respective.
Daca aveti domiciliul in Italia, aveti posibilitatea desfacerii casatoriei si in Romania, prin formularea unei actiuni in instanta, competenta fiind Judecatoria sector 5, Bucuresti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.