Forum avocaţi > Divort

Divort si custodie copil

21-08-2017
Vizitator
Buna ziua, sunt casatorita si impreuna cu sotul avem un copil de 2 anisori. Relatia cu sotul numai merge de aproape un an de zile. As vrea sa divortez insa sotul ma ameninta ca ma da afara din casa fara copil si ca se duce sa mi faca plangere pt parasirea domiciliului..si nu.ma va lasa sa vad copilul..in cazul acesta as vrea sa stiu ce pot sa fac..sa pot lua copilul fara sa ma.acuze de ceva, ce drepturi am si cum pot solutiona aceasta problema. Multumesc
Răspunde
 21-08-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă se întâmplă aste mergeți la poliție și la Direcția pentru Protecția Copilului. Puteți cere și emiterea unui ordin de protecție dacă soțul vă amenință sau exercită violențe fizice asupra dvs.
Conform art. 321 cod civil, puteți cere notarea imobilului în care locuiți drept locuință a familiei. Acest lucru îl puteți face cu o cerere la un notar public.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-08-2017
Vizitator
Ma aflu in situatia urmatoare! Casatorita de 4 ani ,sotul fiind la a doua căsătorie din care a rezultat un copil acesta fiind încredințat lui deoarece mama nu a fost interesata.Momentan avem impreuna un copil de 2 ani si sunt însărcinată cu gemeni. El are patima alcolului este violent...comportamentul lui este agresiv încât nu stie ce face cand bea. Îmi este teama pt copii mei. Ce sanse am ca sa.mi fie încredințați copii mie...caci nu am nici un venit! Multumesc anticipat
Răspunde
 23-08-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Desi copii mici se incredinteaza de obicei mamei, cum credeti ca veti putea intretine copiii daca nu aveti niciun venit? Eventual puteti face dovada ca va mutati la parinti si ca va vor ajuta dansii.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-08-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Diana a scris pe 22-08-2017:
Ma aflu in situatia urmatoare! Casatorita de 4 ani ,sotul fiind la a doua căsătorie din care a rezultat un copil acesta fiind încredințat lui deoarece mama nu a fost interesata.Momentan avem impreuna un copil de 2 ani si sunt însărcinată cu gemeni. El are patima alcolului este violent...comportamentul lui este agresiv încât nu stie ce face cand bea. Îmi este teama pt copii mei. Ce sanse am ca sa.mi fie încredințați copii mie...caci nu am nici un venit! Multumesc anticipat

Va trebui sa formulati actiune de divort din culpa exclusiva a sotului, solicitand execitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului copiilor la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Ar fi ideal daca ati putea sa gasiti o locuinta pentru a va creste copiii sau daca ati putea gasi un loc de munca, macar part-time.
In ceea ce priveste atitudinea agresiva a sotului, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente, solicitand ulterior instantei emiterea unui ordin de protectie, chiar si evacuarea dansului din imobilul in care locuiti pentru o perioada determinata de timp.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.