Floriana a scris pe 30-08-2017: Buna seara!Ma numesc Flori si sunt in divort din febr 2017.Mentionez ca avem doi copii majori(unul lucreaza altul e la facultate cu plata )ambii locuind cu sotul in apartament,eu fiind la munca in afara si sunt stearsa de la intretinere .As vrea sa stiu in ce conditii pot face partajul apartentului la cate avem datorii de cca 4000€ pt care am fost dati in judecata de asociatia de locatari (dosarul a ajuns doar la avocata)si eu m.am angajat scris sa platesc lunar o suma de bani.Sotul a lucrat la negru in ultimii ani iar din august 2017 are contract iar eu lucrez cu contract de 900€ Eu nu vreau apartamentul ci sa fiu despagubita.Intrebari:1)E obligat sa vanda apartamentul si sa imi dea jumatatea si in ce conditii,2) Legea ne poate da cate o camera la fiecare?3)Ma poate obliga legea sa pastrez eu apartamentul si sa il despagubesc eu?4)Sunt obligata sa platesc in continuare datoriile la asociatie?5) Daca intru in somaj pt ca serviciul nu este sigur,batrana avand probleme grave de sanatate ma avantajeaza cu ceva ?Multumesc anticipat. In cazul partajului, masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, cat si de datoriile acumulate de acestia. Ar fi de preferat sa achitati datoriile restante la intretinere, deoarece in situatia in care se va ajunge in instanta, dvs. cat si sotul veti fi executati silit, imobilul se va vinde la un pret cu mult sub valoarea de circulatie a imobilului, iar suma ramasa se va imparti intre proprietari (dvs. si sot). Daca dvs. doriti o sulta aferenta cotei ce va revine in mod legal, va trebui sa solicitati atribuirea imobilului catre sot, cu obligarea acestuia de a va achita sulta, iar daca acesta nu dispune de lichiditati, il puteti executa silit. Daca in urma expertizei imobiliare se va dovedi ca imobilul este comod partajabil in natura, atunci puteti solicita sa vi se atribuie fiecaruia catre o camera. Nu va poate obliga nimeni sa pastrati apartamentul daca nu doriti acest lucru, insa sfatul meu este sa achitati datoriile restante, iar ulterior sa va recuperati aceste sume din partea sotului. Faptul ca realizati sau nu venituri legale nu are legatura cu actiunea de partaj, decat in situatia in care doriti o cota mai mare de 50% din masa partajabila, pentru a dovedi aportul majoritar la dobandirea bunurilor. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|