Forum avocaţi > Divort

Partaj apartament cu datorii la intretinere

30-08-2017

Buna seara!Ma numesc Flori si sunt in divort din febr 2017.Mentionez ca avem doi copii majori(unul lucreaza altul e la facultate cu plata )ambii locuind cu sotul in apartament,eu fiind la munca in afara si sunt stearsa de la intretinere .As vrea sa stiu in ce conditii pot face partajul apartentului la cate avem datorii de cca 4000€ pt care am fost dati in judecata de asociatia de locatari (dosarul a ajuns doar la avocata)si eu m.am angajat scris sa platesc lunar o suma de bani.Sotul a lucrat la negru in ultimii ani iar din august 2017 are contract iar eu lucrez cu contract de 900€ Eu nu vreau apartamentul ci sa fiu despagubita.Intrebari:1)E obligat sa vanda apartamentul si sa imi dea jumatatea si in ce conditii,2) Legea ne poate da cate o camera la fiecare?3)Ma poate obliga legea sa pastrez eu apartamentul si sa il despagubesc eu?4)Sunt obligata sa platesc in continuare datoriile la asociatie?5) Daca intru in somaj pt ca serviciul nu este sigur,batrana avand probleme grave de sanatate ma avantajeaza cu ceva ?Multumesc anticipat.
Răspunde
 31-08-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Floriana a scris pe 30-08-2017:
Buna seara!Ma numesc Flori si sunt in divort din febr 2017.Mentionez ca avem doi copii majori(unul lucreaza altul e la facultate cu plata )ambii locuind cu sotul in apartament,eu fiind la munca in afara si sunt stearsa de la intretinere .As vrea sa stiu in ce conditii pot face partajul apartentului la cate avem datorii de cca 4000€ pt care am fost dati in judecata de asociatia de locatari (dosarul a ajuns doar la avocata)si eu m.am angajat scris sa platesc lunar o suma de bani.Sotul a lucrat la negru in ultimii ani iar din august 2017 are contract iar eu lucrez cu contract de 900€ Eu nu vreau apartamentul ci sa fiu despagubita.Intrebari:1)E obligat sa vanda apartamentul si sa imi dea jumatatea si in ce conditii,2) Legea ne poate da cate o camera la fiecare?3)Ma poate obliga legea sa pastrez eu apartamentul si sa il despagubesc eu?4)Sunt obligata sa platesc in continuare datoriile la asociatie?5) Daca intru in somaj pt ca serviciul nu este sigur,batrana avand probleme grave de sanatate ma avantajeaza cu ceva ?Multumesc anticipat.

In cazul partajului, masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, cat si de datoriile acumulate de acestia.
Ar fi de preferat sa achitati datoriile restante la intretinere, deoarece in situatia in care se va ajunge in instanta, dvs. cat si sotul veti fi executati silit, imobilul se va vinde la un pret cu mult sub valoarea de circulatie a imobilului, iar suma ramasa se va imparti intre proprietari (dvs. si sot).
Daca dvs. doriti o sulta aferenta cotei ce va revine in mod legal, va trebui sa solicitati atribuirea imobilului catre sot, cu obligarea acestuia de a va achita sulta, iar daca acesta nu dispune de lichiditati, il puteti executa silit. Daca in urma expertizei imobiliare se va dovedi ca imobilul este comod partajabil in natura, atunci puteti solicita sa vi se atribuie fiecaruia catre o camera.
Nu va poate obliga nimeni sa pastrati apartamentul daca nu doriti acest lucru, insa sfatul meu este sa achitati datoriile restante, iar ulterior sa va recuperati aceste sume din partea sotului.
Faptul ca realizati sau nu venituri legale nu are legatura cu actiunea de partaj, decat in situatia in care doriti o cota mai mare de 50% din masa partajabila, pentru a dovedi aportul majoritar la dobandirea bunurilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2017

Buna dimineata!Am incercat sa cadem de acord si cu datoriile si cu impartirea datoriilor oferindui eu jumatate din valoarea apartamentultui si sa platim fiecare jumatate din datorii ,dar nu a vrut sub nici o forma zicand ca el vrea sa platesc eu tot si sa mergem in continuare asa cum am mers pana acum .Va multumesc mult,o zi buna!
Răspunde
 31-08-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

In mod normal, fiecare dintre dvs. aveti obligatia de achita datoriile in mod egal si de a primi cota parte de 50% din apartament intrucat toate bunurile si datoriile din timpul casatoriei se impart egal intre soti.
Daca dvs. platiti datoriile, la partaj puteti obtine ca sotul sa va restitui partea lui din datorie. Daca nu vreti apartamentul, legea nu va obliga sa il luati, insa daca nici sotul nu il vrea, acesta va trebui vandut, iar banii impartiti. Totusi, varianta vanzarii prin licitatie este una dezavantajoasa (pretul poate scadea foarte mult). Mai bine vindeti apartamentul impreuna si impartiti banii.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2018
Vizitator
Buna ziua!Revin cu intrebari despre partaj.1-Cum nu mai am chitantele de la western union prin care puteam dovedi cati bani am trimis pe numele fostui sot acasa si nici nu le pot recupera fiind mai vechi de 5 ani,este valabila marturia mamei mele si a unei vecine ?2-Este posibil ca prin instanta sa pot recupera chitantele western union pe ultimii 12 ani?Mentionez ca am contractele de munca cu veniturile anuale lucrate in strainatate in ultimii 9-10 ani si cartea de munca din Romania unde am lucrat 16 ani,vrand sa obtin mai mult de 50% din valoarea apartamentului.Multumesc anticipat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.