Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Buna ziua...bebe 2 luni...concubinaj tatal a parasit domiciliul ,recunoscut de el domiciliul la mama

1  2  Final
 04-09-2017
Vizitator
Bebe 2 luni,tatal a parasit domiciliul ...cincubinaj...recunoscut de el adresa la mama!ce drepturi are asupra copilului ?ce este de fscut sa il scot din drepturi??
Răspunde
 04-09-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Tatal biologic are teoretic aceleasi drepturi ca si mama asupra copilului recunoascut. Pe de alta parte, practic un copil atat de mic are nevoie de mama mai mult decat de tata, iar orice despartire de mama este traumatizanta pentru copil.

Nu puteti sa-l decadeti din drepturi decat daca este agresiv, violent, dependent de droguri sau condamnat pentru trafic de persoane sau ceva similar de grav.

Cel mai bine este sa il dati in judecata pentru a obtine macar pensia de intretinere datorata minorului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ambii parinti au aceleasi drepturi si obligatii privitor la cresterea copilului.
Va trebui sa formulati o actiune la instanta de tutela pentru exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2017
Vizitator
buna seara dn avocat am si eu problema cocubina mea are un copil din prima casatorie tatal la copil a murit dupa ce a decedat sa re casatorit si copil a fost adoptat de actualu sot dupa ce sa casatorit ea a plecat de la el cu tot cu copil nu se mai intelegea el acuma vrea copil sal ea a deschis proces de custodie procesul este la galati ear ea este in botosani la mine ce se poate face? ce riscuri sunt se poate muta procesul la botosani? copilu este dat la scoala la actuala adresa la botosaini si urmeaza si un tratamnent are nisti probleme de sanatate din nastere astept un raspuns o seara frumoasa va doresc.
Răspunde
 04-09-2017
Vizitator
Buna seara. Nora mea a părăsit domiciliu in lipsa sotului sau a altei persoane luînd cu ea si minorul de un an si patru luni. Acum sta la părinții ei fara a da dreptul de a vedea tatăl copilul . As dori un sfat ce putem face in a vedea copilul.
Răspunde
 05-09-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marieta a scris pe 04-09-2017:
Buna seara. Nora mea a părăsit domiciliu in lipsa sotului sau a altei persoane luînd cu ea si minorul de un an si patru luni. Acum sta la părinții ei fara a da dreptul de a vedea tatăl copilul . As dori un sfat ce putem face in a vedea copilul.

Va trebui formulata o actiune in instanta pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea celuilalt la plata pensiei de intretinere. In situatia in care fiul dvs. doreste ca minorul sa ramana in grija mamei, va trebui sa solicite stabilirea unui program de vizita.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Florica a scris pe 04-09-2017:
Bebe 2 luni,tatal a parasit domiciliul ...cincubinaj...recunoscut de el adresa la mama!ce drepturi are asupra copilului ?ce este de fscut sa il scot din drepturi??

Puteți solicita ca autoritatea părintească să fie exercitată în mod exclusiv dac sunt motive întemeiate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-09-2017

Florin a scris pe 04-09-2017:
buna seara dn avocat am si eu problema cocubina mea are un copil din prima casatorie tatal la copil a murit dupa ce a decedat sa re casatorit si copil a fost adoptat de actualu sot dupa ce sa casatorit ea a plecat de la el cu tot cu copil nu se mai intelegea el acuma vrea copil sal ea a deschis proces de custodie procesul este la galati ear ea este in botosani la mine ce se poate face? ce riscuri sunt se poate muta procesul la botosani? copilu este dat la scoala la actuala adresa la botosaini si urmeaza si un tratamnent are nisti probleme de sanatate din nastere astept un raspuns o seara frumoasa va doresc.

Buna ziua,

Daca atat mama, cat si copilul au domiciliul in Botosani, se poate invoca necompetenta instantei din Galati si trimiterea dosarului la instanta competenta din Botosani. Aceasta cerere trebuie facuta prin intampinare in termenul de 25 zile de la primirea actiunii de chemare in judecata sau la primul termen de judecata acordat de instanta.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-09-2017
Vizitator
Si in cazul in care el bea are anturaje cu traficanti de droguri si cred ca si fumeaza marijuana ce este de facut??
Răspunde
 06-09-2017
Vizitator
Florica a scris pe 06-09-2017:
Si in cazul in care el bea are anturaje cu traficanti de droguri si cred ca si fumeaza marijuana ce este de facut??

Atat timp cat sotul nu il agreseaza pe minor din cauza acestor vicii, mai nimic. Si mai trebuie sa si probati.
Răspunde
 06-09-2017
Vizitator
Va mulțumesc frumos.
Răspunde
 07-09-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Marieta a scris pe 04-09-2017:

În instanță se va obține custodia comună, locuința copilului la mamă și un program de vizitare.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-09-2017
Vizitator
Soacra imi trimite mesaje de amenitari....ea are dreptul sa vada copilul??atata timp cat tatal a parasit domiciliul ...ce drept are ea sa vina sa vada copilul?
Răspunde
 22-11-2017
Vizitator
Avem un dosar depus din septembrie ptr stabilire program vizite minor se moment ni sa zis ca nu am termen as dori sa stiu cat mai trebui sa asteptam.cine si cum se hotărăste aceasta data
Răspunde
 22-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Există o perioadă de regularizare a cererii, perioadă în care se comunică între părți, prin intermediul instanței de judecată, acțiunea, întâmpinarea și se lămurescaspecte procedurale. Dacă ați depus acțiunea în septembrie eu cred că ar trebui ca instanța să stabilească termenul în ședință publică. Mai verificați pe portalul instanțelor.
Se poate ca procedura de citare să nu fie încă îndeplinită astfel că nu se poate continua procesul până nu se îndeplinește actul de procedură.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-03-2018
Vizitator
Am o intrebarea...am un baiat de 4 ani jumate rezultat din concubinaj...tatăl lui nu a participat niciodată la cresterea lui doar a făcut cateva vizite la copil...copilul este pe numele lui însă el nu isi asuma obligatile față de copil...nu ajuta la intretinerea lui deloc...este si fost recidivist a fost inchis ptr trafic de droguri...as dorii sa obtin eu custodia copilului sa am doar eu drepturi părintești..pentru ca el oricum nu ajuta cu nimic si nu este interesat de copil....cum as putea face acest lucru,de ce am nevoie? Va mulțumesc frumos
Răspunde
 18-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marinela Marin a scris pe 18-03-2018:
Am o intrebarea...am un baiat de 4 ani jumate rezultat din concubinaj...tatăl lui nu a participat niciodată la cresterea lui doar a făcut cateva vizite la copil...copilul este pe numele lui însă el nu isi asuma obligatile față de copil...nu ajuta la intretinerea lui deloc...este si fost recidivist a fost inchis ptr trafic de droguri...as dorii sa obtin eu custodia copilului sa am doar eu drepturi părintești..pentru ca el oricum nu ajuta cu nimic si nu este interesat de copil....cum as putea face acest lucru,de ce am nevoie? Va mulțumesc frumos

Va trebui sa va adresati instantei cu o cerere pentru exercitarea exclusiva a autoritaii parintesti, iar faptul ca tatal are antecedente penale poate fi folosit de dvs. in dovedirea situatiei de fapt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-03-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti o obtineti doar in instanta pt ca este o situatie de exceptie si nu regula.

De aceea este bine sa stiti care aspecte pot determina o astfel de solutie (neplata pensiei nu este neaparat unul dintre aceste motive si nici condamnarea daca despre ea dvs aveati cunostinta cand ati inceput/continuat relatia cu el caci se presupune ca v ati asumat anumite consecinte). Am vazut multe astfel de sentinte, desi nu sunt de acord cu ele in totalitate. De aceea va spun sa va informati f bine ca sa nu cheltuiti degeaba timp, nervi, bani si sanatate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-03-2018
Vizitator
Cand am inceput relația el nu avea probleme cu legea. Intre timp a făcut antecedente cand noi deja nu mai eram in concubinaj....dar ptr ce sa fie copilul pe numele lui cand el nu isi asuma in nici un fel responsabilitatea de părinte. ..el este plecat din țară si cu siguranță nu are o viață cinstită...nu caută copilul...nu trimite nici un ban la copil...nu ajută cu nimic..este total dezinteresat
Răspunde
 19-03-2018

Marinela Marin a scris pe 18-03-2018:
Cand am inceput relația el nu avea probleme cu legea. Intre timp a făcut antecedente cand noi deja nu mai eram in concubinaj....dar ptr ce sa fie copilul pe numele lui cand el nu isi asuma in nici un fel responsabilitatea de părinte. ..el este plecat din țară si cu siguranță nu are o viață cinstită...nu caută copilul...nu trimite nici un ban la copil...nu ajută cu nimic..este total dezinteresat

Buna ziua,

Copilul va continua sa poarte numele tatalui cel putin pana cand copilul va face 18 ani si va putea sa isi schimbe numele.

La acest moment puteti cere prin instanta sa aveti autoritate parinteasca exclusiva pentru a nu va trebui acordul tatalui pentru diverse activitati (cum ar fi iesirea din tara). Autoritatea parinteasca exclusiva nu inseamna ca tatal nu ar trebui sa ii plateasca pensie de intretinere ori ca se poate renunta la numele tatalui.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.