Forum avocaţi > Divort

Custodie copil

26-09-2017
Vizitator
Buna ziua. Vreau sa initiez actiunea de divort in instanta deoarece sotul este violent din mai multe puncte de vedere (am si 2 certificate medico-legale). Avem un copil de aproape 7 ani. A incercat mereu sa-l intoarca impotriva mea, atat el cat si parintii lui. Copilul este atasat de ambii parinti, dar eu sunt singura care ma ocup de el, tatal fiind mai mult plecat. Intrebarea mea este urmatoarea: daca in urma divortului, instanta va hotara stabilirea domiciliului la mine, va putea tatal sa intenteze un proces ulterior prin care sa ceara stabilirea domiciliului la el si copilul sa fie intrebat la cine vrea sa stea? Mai ales dupa varsta de 10 ani. Va intreb deoarece cred ca eu ma confrunt cu ceea ce se numeste "alienare parentala". Tatal impreuna cu parintii (bunicii) ma denigreaza in fata copilului si din pacate il influenteaza in mod negativ. Am inregistrari in care bunicii si tatal ii spun ce mama "rea" sunt eu, ca nu m-am ocupat de el si nu il iubesc. Ce pot face in acesta situatie? Va multumesc!
Răspunde
 26-09-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Fiecare dintre parinti va putea formula o cerere de stabilire locuinta minor la el inca din timpul divortului. In functie de probe instanta va decide unde este mai bine minorului.

Având in vedere varsta acestuia sa stiti ca este posibil sa fie audiat.

Dupa 10 ani este obligatorie prin lege audierea, insa in practica am avut cazuri cu minor de 7 ani audiat.

In plus, daca se stabileste domiciliul la dvs acum, pe viitor schimbarea acestei stari de fapt va putea avea loc daca se schimba conditiile si imprejurarile avute in vedere de prima instanta.

Declaratia minorului nu va fi niciodată o proba decisivă avand in vedere discernămîntul in formare al acestuia.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.