|
27-09-2017 |
 | Mihaela10
|
| Buna ziua. Anul trecut am divortat la notat, am un copil. A fost facuta o intelegere: poate vedea copilul cand vrea, o data pe luna il poate lua peste noapte si ii plateste pensie. In acest an nu a manifestat un interes mare fata de copil, la inceput o vedea saptamanal si o lua o data pe luna, incet incet a scazut interesul, copilul a mai fost bolnavior si nu am permis sa plece din casa. Acum fostul sot este recasatorit si s-a mutat in alt oras la actuala sotie. Acum eu nu sunt deacord sa doarma acolo copilul, nu cunosc conditiile, este in alt oras. El ma ameninta ca o sa ma dea in judecata ca nu ii dau copilul, eu i-am zic ca o poate lua dar doar in oras. El nu contribuie la cresterea copilului decat cu acea pensie alimentara, nu are interes fata de copil, nu o suna decat rar nu o vede.doar ambitie sa ma raneasca pe mine.ce sa fac? Castiga daca ma da in judecata? Daca il dau eu pt ca recunosc ca am gresit cand am crezut ca o sa fie interesat de copil , si cer sa o vada doar in oras? Ce sa fac? | |
|
|
|
28-09-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Din punct de vedere legal, parintii nerezidenti au dreptul de a mentine relatiile cu copiii lor si de a se implica in cresterea si educarea acestora, astfel ca in situatia in care tatal va solicita printr-o actiune in instanta stabilirea unui program de vizita, va obtine acest lucru. La stabilirea acestui program, instanta va avea in vedere in primul rand interesul superior al minorului, varsta acestuia, se va efectua o ancheta sociala, vor fi administrate probe, iar la final instanta va decide modalitatea de executare a acestui program. Sfatul meu este sa incercati sa ajugeti la o intelegere cu tatal copilului, deoarece mirora are nevoie de prezenta ambilor parinti in viata sa. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-09-2017 |
 | Mihaela10
|
| Din pacate nu este intelegere. Dar daca incep eu proces? Am sanse? Sa obtin sa o vada doar in oras? Sau exista posibilitatea ca el sa castige mai mult decat are acum in acest proces? Juma de vacanta....etc Copilul are 6 ani | |
|
|
|
29-09-2017 |
| Ce distanță este intre orase ? Ce program de vizita are tatal acum ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
29-09-2017 |
 | Mihaela10
|
| De luni pana vineri de la 5-6 seara de cate ori vrea, nu a venit de 3 luni. O data de puna de sambata pana duminica. Din iunie nu a mai fost la el. In tp acesta s-au vazut de 2 -3 ori, din care o serbare si ziua copilului. Distanta de 20 -25 km. El sta acum la actualii lui socrii cu sotia si un copil de cateva luni. Eu nu vreau sa rupe legatura, o poate vedea cand vrea, daca vrea, dar in oras. Si nu paraseste orasul fara permisiunea mea. Daca solicit eu in instanta acest lucru, am sanse? | |
|
|
|
30-09-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dvs. solicitati ce doriti, iar instanta urmeaza sa aprecieze. Fiind vorba de o distanta mica intre domiciliul dvs. si al fostului sot, este posibil ca acesta sa obtina drept de vizita la domiciliul dansului un weekend pe luna, o luna in vacanta de vara, sarbatorile legale alternativ, insa instanta va avea in vedere la pronuntarea hotararii toate probele care se vor administra. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-09-2017 |
 | Ricarda Vizitator |
| Mihaela10 a scris pe 29-09-2017: De luni pana vineri de la 5-6 seara de cate ori vrea, nu a venit de 3 luni. O data de puna de sambata pana duminica. Din iunie nu a mai fost la el. In tp acesta s-au vazut de 2 -3 ori, din care o serbare si ziua copilului. Distanta de 20 -25 km. El sta acum la actualii lui socrii cu sotia si un copil de cateva luni. Eu nu vreau sa rupe legatura, o poate vedea cand vrea, daca vrea, dar in oras. Si nu paraseste orasul fara permisiunea mea. Daca solicit eu in instanta acest lucru, am sanse? Sa vada minorul doar in oras :D ? Sanse spre zero de a obtine asa ceva. N-am intalnit vreo instanta sa dispuna asa ceva, dar mereu auzim cereri exotice adresate de parinti instantelor, doar ca in general nu se admit pentru a respecta legile, inclusiv cele ale firii si normalitatii. Si dvs. veti avea nevoie de permisiunea lui la parasirea tarii (nu a orasului) indiferent ca divortati in instanta sau la notar pentru ca cel mai probabil custodia va fi comuna. | |
|
|
|
01-10-2017 |
| S-a specificat în hotărâre adresa tatălui ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
01-10-2017 |
 | Mihaela10
|
| "De luni pana vineri de la 5-6 seara de cate ori vrea, nu a venit de 3 luni. O data de luna de sambata pana duminica. " Nu a fost niciodata preocupat de copil, nu il intereseaza ce ii trebuie, nu dormit niciodata cu ea cand o lua lunar, copilul dormea cu bunicii, si acu sa o duca intr-o casa a unor oameni pe nu ii cunosc.este genul de om care a zis ca daca nu ii dau copilul nu ii mai da pensia alimentara.( atat valoreaza pt el ....200 lei) din partea mea sa nu ii dea niciun ban dar sa ii pese de copil. | |
|
|
|
01-10-2017 |
 | Mihaela10
|
| Acest om mai are si niste placeri la pahar, nu pot avea incredere sa las copilul intre straini. Custodie comuna inseamna doar : luat copil ca pe o jucarie? Sau si putina implicare in nevoile copilului.? Pt ca el a zis ca din pct lui de vedere nu are nicio obligatie, are doar dreptul sa o vada cand vrea ( din pacate pt copil nici asta nu face). Avand in vedere ca eu cresc copilul fara ajutorul lui, trebuie sa fiu sigura ca este bine si tratata corect.nu cred ca este ceva absurd sa stiu programul cand pleaca undeva cu copilul | |
|
|
|
07-12-2018 |
 | Daniel Vizitator |
| Buna seara am o intrebare fosta concubina este in anglia fetita este lasata la parintii ei care sunt mai in varsta eu sunt in tara sunt cazat la hotel ziua ma duc stau cu ea dar nu mio dau la plimbare decat la tara in curte si casa ajutatima cu un raspuns daca iau copilul de la ei am probleme cu politia mentionez copilul are 7 ani si a stat cand la mine cand la ea dar ea nu sta in tara | |
|
|
|
07-12-2018 |
| Daniel a scris pe 07-12-2018: Buna seara am o intrebare fosta concubina este in anglia fetita este lasata la parintii ei care sunt mai in varsta eu sunt in tara sunt cazat la hotel ziua ma duc stau cu ea dar nu mio dau la plimbare decat la tara in curte si casa ajutatima cu un raspuns daca iau copilul de la ei am probleme cu politia mentionez copilul are 7 ani si a stat cand la mine cand la ea dar ea nu sta in tara Mai potrivit ar fi să formulați o acțiune pentru stabilirea exercitării părintești în comun de dvs și pentru stabilirea locuinței copilului la dvs. Puteți introduce și o ordonanță președințială având ca obiect stabilirea provizorie a locuinței copilului până la soluționarea dosarului de fond. După admiterea ordonanței veți lua copilul la domiciliul dvs. Trebuie să dovediți în instanță că aveți capacitatea și condițiile pentru a crește și educa copilul. Asta presupune să aveți o locuință, chiar dacă este închiriată. Cunoașteți care este adresa mamei copilului (deoarece acolo trebuie să o citați) ?. Dacă nu cunoașteți adresa, se va proceda conform procedurii civile privind citarea. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-12-2018 |
| Buna ziua, Nu luati copilul de la bunici fara sa aveti o hotarare judecatoreasca. Primul pas este sa introduceti o actiune in instanta care sa aiba ca obiect exercitarea autoritatii parintesti in comun de catre ambii parinti, stabilirea domiciliului minorei la dvs. Indicat este sa nu mai stati la hotel ci sa aveti un domiciliu stabil, daca vreti ca minora sa locuiasca cu dvs. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-12-2018 |
| Daniel a scris pe 07-12-2018: Buna seara am o intrebare fosta concubina este in anglia fetita este lasata la parintii ei care sunt mai in varsta eu sunt in tara sunt cazat la hotel ziua ma duc stau cu ea dar nu mio dau la plimbare decat la tara in curte si casa ajutatima cu un raspuns daca iau copilul de la ei am probleme cu politia mentionez copilul are 7 ani si a stat cand la mine cand la ea dar ea nu sta in tara Exista vreo hotarare judecatoreasca care sa stabileasca domiciliul minorei la mama? Daca nu exista o astfel de hotarare, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea in comun a autoriatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs. si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-01-2020 |
 | Maria2 Vizitator |
| Buna ziua !Am un băiat de 7 ani pr care l.am crescut singură de la 1 an si jumate. Tatăl copilului ii plătește doar pensie alimentară, si niciodată nu a venit sa il vada . Nu am fost căsătoriți, am doar o hotărârea de la Tribunal, pe in care ii s.a stabilit pensia alimentară. Acum as vrea sa obtin custodia unica sa pot pleca în vacanță în afară țării fără să mai fie nevoie fiecare data de acordul lui. Cum pot proceda ? | |
|
|
|
21-01-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Doar prin instanta. Trebuie sa promovati o actiune judecatoreasca prin care sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv. Insa, sa stiti, ca trebuie motivata in mod corespunzator; instantele tind sa lase custodia comuna parintilor daca nu sunt elemente dramatice. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-01-2020 |
| Maria2 a scris pe 21-01-2020: Buna ziua !Am un băiat de 7 ani pr care l.am crescut singură de la 1 an si jumate. Tatăl copilului ii plătește doar pensie alimentară, si niciodată nu a venit sa il vada . Nu am fost căsătoriți, am doar o hotărârea de la Tribunal, pe in care ii s.a stabilit pensia alimentară. Acum as vrea sa obtin custodia unica sa pot pleca în vacanță în afară țării fără să mai fie nevoie fiecare data de acordul lui. Cum pot proceda ? Puteți să obțineți ceea ce doriți doar dacă dovediți că nu puteți să colaborați cu el în cazul necesității luării unei decizii față de copil sau dacă dovediți că nu-i cunoașteți adresa unde poate fi contactat. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-01-2020 |
| Maria2 a scris pe 21-01-2020: Buna ziua !Am un băiat de 7 ani pr care l.am crescut singură de la 1 an si jumate. Tatăl copilului ii plătește doar pensie alimentară, si niciodată nu a venit sa il vada . Nu am fost căsătoriți, am doar o hotărârea de la Tribunal, pe in care ii s.a stabilit pensia alimentară. Acum as vrea sa obtin custodia unica sa pot pleca în vacanță în afară țării fără să mai fie nevoie fiecare data de acordul lui. Cum pot proceda ? Va trebui formulata la instanta de tutela o actiune avand ca obiect exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, invocand dezinteresul afisat de tata fata de minor si aducand probe in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-07-2022 |
 | Iuli Vizitator |
| Buna ziua as dori si eu un raspuns va rog...as dori sa stiu si eu in perioada de vacanta a veri..am dreptul la copii o luna de zile. Si as dori sa stiu daca in wikend tebuie sa îi duc la tatal lor ..sau este doar cu mine toata luna?astept raspunsul va rog frumos | |
|
|
|
02-07-2022 |
 | Iuli Vizitator |
| Buna ziua as dori si eu un raspuns va rog...as dori sa stiu si eu in perioada de vacanta a veri..am dreptul la copii o luna de zile. Si as dori sa stiu daca in wikend tebuie sa îi duc la tatal lor ..sau este doar cu mine toata luna?astept raspunsul va rog frumos | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |