Forum avocaţi > Divort

In caz de divort eu ce drepturi am ca sotie?

04-10-2017
Vizitator
Buna ziua! Vreau sa va intreb ceva! Sunt casatorita cu sotul de 10 ani legal,casa in care stam este pe numele sotului care este decedat de 17 ani.Acum vrea sotul sa treaca imobilul pe numele lui si sa faca certificat de mostenitor,soacra vrea sa semneze la fel si surorile.Intrebarea mea este..daca se intampla ceva cu el sau in caz de divort eu ce drepturi am ca sotie?Si soacra cu cumnatele mai au vreu drept apoi?Va multumesc!
Răspunde
 04-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Tatal sotului este decedat de 17 ani? De asemenea, cine este proprietar pe care in prezent? Socrul decedat si soacra?
Daca soacra dvs. ii cedeaza sotului dvs. partea care ii revine din imobil, iar surorile sotului sunt si ele de acord cu operatiunea, inseamna ca sotul va deveni unic proprietar ca urmare a mostenirii dupa socru si donatiei facuta de soacra si cumnate.

Imobilul astfel dobandit de sot nu face parte din bunurile comune ale sotilor, iar dvs. nu aveti vreun drept de proprietate asupra imobilului. In cel mai bun caz, imbunatatirile si modificarile aduse imobilului in timpul casatoriei pot fi considerate drept bunuri comune si dvs. aveti un drept de creanta cu privire la 1/2 din valoarea acestora (in situatia unui divort).

In caz de deces al sotului, dvs. si copii veti mosteni imobilul. Daca nu aveti copii, la mostenire vor veni parintii sotului (daca vor mai fi in viata) si surorile lui (sau nepotii). Aceasta varianta este aplicabila in situatia in care sotul obtine dreptul de proprietate exclusiva asupra imobilului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.