Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Divort. Actualul partener find si tata copilului il poate recunoaște si înregistra pe numele lui?

11-10-2017
Vizitator
Buna ziua, sunt însărcinată in luna a 8 a urmează sa nasc momentan sunt in divorț cu fostul soț, actualul partener find si tata copilului il poate recunoaște si înregistra pe numele lui? Si eu ca mama in certificatul copilului voi apărea cu numele dobândit la casatorie daca divortul inca nu s-a terminat si cum voi putea schimba numele dupa divorț din certificat ul copilului? Va mulțumesc!
Răspunde
 11-10-2017

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Sotul este de drept considerat tatal copilului.
Daca nasteti si sunteti inca casatorita singura solutie este eventual in certificat sa nu treceti inca numele tatalui. Dupa divort sa faceti actiune in justitie de recunoastere a copilului de catre actualul partener. Ar mai fi varianta ca la data declararii sa mergeti cu noul partener sa vb cu reprezentantul primariei de la starea civila. De obicei a doua zi dupa ce a-ti nascut vine un reprezentant al primariei in maternitate.
Ar mai exista varianta mai greoaie cred dar care v-er rezolva problemele in care cererea pt certificatul de nastere sa o formulati la primarie dupa de divortati si ati recapatat numele anterior casatoriei.
Si inca o sugestie - de ce nu va duceti acum sa intrebati la primaria de care apartineti sau la primaria din zona unde este spitalul in care o sa nasteti? Cred ca la autoritatea tutelara ar fi indicat sau la starea civila cunde se elibereaza certificatele de nastere.
Orice alta modificare in actele de stare. civila se face prin actiune in instanta (inclusiv cea de schimbare nume mama)

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-10-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Copilul nascut in timpul căsătoriei sau a carui timp legal de conceptie este situat in timpul căsătoriei il va avea ca tata pe sotul mamei. Asa spune legea. Cei de la primaria n au ce sa faca sau sa constate.

Asadar copilul va avea ca tata trecut in certificat pe sotul dvs chiar daca se desface căsătoria pana atunci ( ceea ce oricum nu va fi cazul avand in vedere cat timp mai este pana la nastere).

Dvs sau actualul partener va tb sa faceți ulterior actiune in tagada paternitătii, cu expertiza adn.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal, tatal copilului dvs. va fi considerat actualul sot, motiv pentru care va trebui sa formulati in instanta o actiune in tagada paternitatii, pentru ca instanta sa constante paternitatea copilului, dupa rezultatele expertizei adn.
Actiunea poate fi formulata de catre mama, de catre fostul sot, de catre copil prin reprezentantul sau legal in timpul minoritatii sau de catre pretinsul tata biologic.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2017
Vizitator
bună ziua
sunt necăsătorita si in urma unei relatii eșuate ă rezultat o sarcina.tatal este neinteresat de creșterea copilului ,insa este un om care are o anumită satisfacție atunci când face teroare asupra oamenilor din jur.cum este posibil legal sa nu apara vreodată ca tata in actele copilului?el susține că nu va recunoaște copilul daca eu nu imi doresc asta,dar cum pot sa ma asigur de asta,de faptul că nu voi depinde vreodată de el,inca dinainte sa nasc?in ceea ce priveste prezența lui în viața copilului ,pt mine e foarte simplu sa imi stabilesc domiciliul înafară țării,părinții mei fiind cetățeni străini
multumesc
Răspunde
 12-10-2017
Vizitator
bună ziua
sunt necăsătorita si in urma unei relatii eșuate ă rezultat o sarcina.pt mine acest copil inseamna totul,dupa 3 ani in care m-am luptat prin toate clinicile sa am unul,apeland inclusiv la import de material seminal din danemarca.intamplarea a fost sa raman insarcinata cu acest individ tocmai cand ceea ce era intre noi devenise nefunctional.tatal este neinteresat de creșterea copilului ,insa este un om care are o anumită satisfacție atunci când face teroare asupra oamenilor din jur.i-am dat sansa sa se apropie,sa creștem acest copil împreună insa nu este omul cu care sa pot face asta.tot ce am obținut ă fost sa imi faca rau ca si cum parca asta ar fi singurul sau scop.cum este posibil legal sa nu apara vreodată ca tata in actele copilului?el susține că nu va recunoaște copilul daca eu nu imi doresc asta,dar cum pot sa ma asigur de asta,de faptul că nu voi depinde vreodată de el,inca dinainte sa nasc?in ceea ce priveste prezența lui în viața copilului ,pt mine e foarte simplu sa imi stabilesc domiciliul înafară țării,părinții mei fiind cetățeni străini,sau in alt judet,eu fiind doar delegata in orasul cu pricina.
multumesc
Răspunde
 13-10-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca va dori sa isi recunosca copilul o va putea face cu sau fara acordul dvs, inclusiv prin testament.

Recunoasterea nu va implica automat o custodie comuna, insa o va presupune pt ca aceasta este regula in actualul nostru sistem de drept.

Si asta inseamna ca dvs va tb sa introduceți actiune in justitie sa vi se acorde custodie exclusivă si sa stabiliti locuinta copilului la dvs.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate nu aveti nicio posibilitate legala sa il impiedicati pe tata sa isi recunoasca copilul, daca dansul va dori sa faca acest lucru, insa in acesta situatie, va trebui sa formulati ulterior in instanta o actiune pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului minorului la dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.