Forum avocaţi > Divort

DATORIILE ACUMULATE IN TIMPUL CASATORIEI.

23-10-2017
Vizitator
In urma divortului acu 6 ani,nu am facut partajul dar am cerut la divort impartirea datoriilor la bancii care au fost luate in numele meu,in timpul casatoriei cu acordul si stiinta fostului sot.In sentinta de divort judecatorul a decis ca sa platesc eu jumatate si el cealalta jumatate.neprecizind numele si suma bancii,la comun acord.Eu am platit jumate dar el partea lui nu.Am deschis proces si nu sa prezentat de 4 ori la ultima a respins cererea mea judecatorul.Dosarele cu datoriile sunt la E.O.S.si la executor.cele care trebuie sa la plateasca el.Ce pot sa fac ca sa il fac sa plateasca datoriile,eu nu imi pot cumpara nimic o casa sau masina fiindca mi le ia statul.Chiar pentru aceste persoane care nu respecta o sentinta judecatoreasca,un avocat si legea in Romania nu se poate face nimic????Va rog sa imi dati un sfat cum trebuie sa procedez.Un alt proces?Se poate face ceva sau nu?Va multumesc pentru raspuns.
Răspunde
 24-10-2017
Vizitator
Dumitru Ana a scris pe 23-10-2017:
In urma divortului acu 6 ani,nu am facut partajul dar am cerut la divort impartirea datoriilor la bancii care au fost luate in numele meu,in timpul casatoriei cu acordul si stiinta fostului sot.In sentinta de divort judecatorul a decis ca sa platesc eu jumatate si el cealalta jumatate.neprecizind numele si suma bancii,la comun acord.Eu am platit jumate dar el partea lui nu.Am deschis proces si nu sa prezentat de 4 ori la ultima a respins cererea mea judecatorul.Dosarele cu datoriile sunt la E.O.S.si la executor.cele care trebuie sa la plateasca el.Ce pot sa fac ca sa il fac sa plateasca datoriile,eu nu imi pot cumpara nimic o casa sau masina fiindca mi le ia statul.Chiar pentru aceste persoane care nu respecta o sentinta judecatoreasca,un avocat si legea in Romania nu se poate face nimic????Va rog sa imi dati un sfat cum trebuie sa procedez.Un alt proces?Se poate face ceva sau nu?Va multumesc pentru raspuns.
Sau deja e prea tarziu au trecut 6 ani,
Răspunde
 27-10-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cum sună exact hotărârea judecătorească prin care instanța a dispus plata de către fiecare a 1/2 din datorii?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-10-2017
Vizitator
Buna ziua,d-le avocat,si va multumesc ca mi-ati raspuns.Va citez cateva fraze din sentinta de divort.:Aceste credite care au fost luate in numele meu,in drept au fost invocate prev.art.37al.2 si art .40 C.fam.Paratul adica fostul sot,nu a depus intampinare,dar fiind prezent la termenul de judecata a arata la interogator ca este de acord cu plata 1/2 di creditele contractate (si scrie numele bancilor si sumele).Citez:se va constata ca sub durata casatoriei partile au contractat urmatoarele datorii comune in suma totala de 18.246 lei.si ca ambele parti au obligatia de plata in cota de 1/2 parte a datoriilor comune contractate mentionate mai( sus.inchei citatul.) PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII HOTARESTE:(CITEZ)Constata ca ambele parti au obligatia de plata in cota de 1/2 parte a datoriilor comune contractate ,mentionate mai sus,(inchei citatul)Citez:sa fie obligata fiecare dintre parti la achitarea in cota de 1/2 parte a acestor creante plus penalitatile de intarziere pana la stingerea integrala a debitelor .A mai aratat recalamanta (eu)ca paratul a intrat in relatii de concubinaj cu o alta femeie si ca ea datorita faptului ca nu le mai ajungeau banii pentru a acoperii datoriile pe care le acumulasera impreuna a plecat la munca in Italia.(inchei ciatul).Doar ca judecatorul nu a hotarat banca si suma cu numele cine o plateste ,eu am facut impartirea cu el ,el mi-a raspuns .....cum le faci asa ti le platesti ,eu nu platesc nimic .asta dupa divort.Acuma cele 2 dosare care au ramas neplatite sunt la executor in DEVA.Multumesc pentru raspuns d-le avocat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.