Forum avocaţi > Divort

Divort cu copii

27-10-2017
Vizitator
Buna ziua.Vreau sa divortez dar am 2 copii si un sot foarte violent.El acum ma ameninta cu bataie din strainatate.Eu de 4 ani nu lucrezi stau acasa.Care sunt etapele si sansele de am cu copii?Mentionezi ca in timpul casatoriei am cumparat un apartament.El lucreaza in strainatate.Nu vreau nimic numai ca sa imi ramana copii cu mine.In curand ma angajez.Ce sanse am eu sa raman cu copiii?
Răspunde
 27-10-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa formulati actiunea de divort si sa solicitati exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere datorata minorilor.
Referitor la violentele fizice si amenintarile la care ati fost supusa, ati intreprins vreun demers legal (plangeri penale)?
La stabilirea domiciliului minorilor, instanta are in vedere interesul superior al acestora, astfel ca ar fi indicat sa va cautati un loc de munca si un spatiu locativ adecvat cresterii copiilor, in situatia in care nu veti ramane la domiciliul actual.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-10-2017
Vizitator
Va multumesc frumos.Vizavi de amenintari nu am facut nimic.Sper pana la sfarsit sa ne intelegem omeneste.
Răspunde
 27-10-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În mod normal, instanța de judecată va dispune exercitarea autorității părintețti în comun de către ambii părinți, stabilirea locuinței copiilor la dvs și obligarea tatălui la plata pensiei de întreținere.
În ce privește stabilirea locuinței copiilor la dvs, instanța va avea în vedere posibilitatea de a întreține copiii, situația locativă, posibilitatea de supraveghere a copiilor (se poate lua în considerare și ajutorul rudelor sau apropiaților dvs), precum și gradul de atașament al copiilor față de părinți.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-04-2018
Vizitator
As vrea sa stiu ce se intampla cu stimulentul pt cresterea copilului daca este pe numele mamei si copilul ramane la tata?
Răspunde
 05-04-2018
Vizitator
Buna seara.eu și soțul meu ne am despărțit.nu am divorțat încă.eu întrețin doi copii iar el nu mi da nici un ban.mentionez că locuim in italia.pana voi divorta,cum pot sa obțin o pensiero alimentata?
Răspunde
 06-04-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Corina a scris pe 05-04-2018:
Buna seara.eu și soțul meu ne am despărțit.nu am divorțat încă.eu întrețin doi copii iar el nu mi da nici un ban.mentionez că locuim in italia.pana voi divorta,cum pot sa obțin o pensiero alimentata?

Din moment ce locuiti in Italia, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti.
Va trebui sa formulati actiunea de divort, iar in ceea ce priveste exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei, competenta de solutionare revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza copiii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-04-2018
Vizitator
Buna ziua am si eu o intrebare:sunt despartita in fapt din 2001 in 2005 am cunoscut un om deosebit cu care sunt si in prezent. In 2006 am nascut un baiat dar este pe numele,,fostului" fiind inca casatorita nu am divortat. As vrea sa stiu daca fac testul ADN la orice laborator ca actualul concubin sa-l treaca pe numele lui este valabil in instanta? Vreau sa bag divortul si totodata sa poata sa treaca copilul pe numele actualului tatal biologic.Se poate de la orice laborator sau nu? Eu sunt Constanta va multumesc si astept raspuns!
Răspunde
 07-04-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daniela a scris pe 06-04-2018:
Buna ziua am si eu o intrebare:sunt despartita in fapt din 2001 in 2005 am cunoscut un om deosebit cu care sunt si in prezent. In 2006 am nascut un baiat dar este pe numele,,fostului" fiind inca casatorita nu am divortat. As vrea sa stiu daca fac testul ADN la orice laborator ca actualul concubin sa-l treaca pe numele lui este valabil in instanta? Vreau sa bag divortul si totodata sa poata sa treaca copilul pe numele actualului tatal biologic.Se poate de la orice laborator sau nu? Eu sunt Constanta va multumesc si astept raspuns!

In primul rand va trebui sa formulati actiune de divort, iar ulterior o actiune in tagada paternitatii.
Este posibil ca instanta sa admita rezultatul testului ADN efectuat la un laborator acreditat, daca partile din cauza nu au obiectiuni, iar in caz contrar va trebui sa efectuati expertiza ADN la IML.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-04-2018

costel763@yahoo.com
Buna .ziua
Am fost implicat intr-un accident de circulatie
Ma deplasăm dinspre iasi spre Tg.frumos ora 19 carosabil acopert cu zăpadă vizibilitate redusă .O masina defectă stationa pe partea carosabila nesemnalizata an lovit o an spate panicat am plecat de la locul accidentului victima o noapte a stat in spital eu am mers a doua zi dimineata la poliție permis luat dovadă fără drept de circulatie ce mi se cu permisul daca nu ma inpac cu victima .
Răspunde
 08-04-2018
Vizitator
Mulțumesc frumos.aici în Italia nu pot sa intentez divorț?
Răspunde
 12-04-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Corina a scris pe 08-04-2018:
Mulțumesc frumos.aici în Italia nu pot sa intentez divorț?

Puteti divorta si in Italia, insa nu veti putea stabili pastrarea sau revenirea la numele purtat anterior casatoriei, iar dupa ramanerea definitiva a hotararii va trebui sa o recunoasteti in tara, printr-o actiune distincta la instanta din Romania.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-06-2018
Vizitator
Bună ziua am un copil de 9 ani și sunt însărcinata în. 8 luni doresc sa divorțez pt ca nu mă mai înțeleg cu soțul din cauza tatălui .lui se baga intre noi și vreau ca copii sa ai cistig eu sa stea cu mine pentru. Prima data a ridicat mina la mine finde însărcinată eara eu nu mai pot sta așa ce trebuie să fac ca sa pot pleca din casa fără sa mă dea la abandon va mulțumesc
Răspunde
 04-06-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Mihaela a scris pe 04-06-2018:
Bună ziua am un copil de 9 ani și sunt însărcinata în. 8 luni doresc sa divorțez pt ca nu mă mai înțeleg cu soțul din cauza tatălui .lui se baga intre noi și vreau ca copii sa ai cistig eu sa stea cu mine pentru. Prima data a ridicat mina la mine finde însărcinată eara eu nu mai pot sta așa ce trebuie să fac ca sa pot pleca din casa fără sa mă dea la abandon va mulțumesc

Buna ziua,

Daca aveti unde sa locuiti impreuna cu copiii (la parinti de ex.), puteti pleca din casa si puteti introduce actiunea de divort la instanta de indata ce veti putea.

Nu va poate "da la abandon" pentru ca nu exista acest lucru in situatia dvs. Abandonul de familie reprezinta o infractiune pe care o poate savarsi un parinte atunci cand nu plateste 3 luni la rand pensia de intretinere stabilita printr-o hotarare judecatoreasca sau conventie.

In ceea ce priveste copilul pe care il veti naste, nu vi-l poate lua nimeni la o varsta asa de frageda. Nici in ceea ce priveste copilul mai mare, nicio instanta nu il va desparti de mama daca aceasta are conditii de locuit decente si daca se poate ocupa de cresterea copilului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-06-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaela a scris pe 04-06-2018:

In situatia expusa, este indicat sa plecati impreuna cu copilul dintr-un mediu care il poate afecta emotional.
Ulterior, va trebui sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului, exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Referitor la agresiunile fizice la care sunteti supusa, puteti formula o plangere penala impotriva sotului si ulterior emiterea unui ordin de protectie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-06-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Plecați dar trebuie să asigurați copilului o locuință corespunzătoare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.