Forum avocaţi > Divort

Schimbare acte dupa divort

02-11-2017
Vizitator
Doresc sa divortez de sotul meu cu acordul ambelor parti si cu intelegerea ca el sa isi poata vizita copilul de 7 ani cand doreste. Dorim ca divortul sa se faca la notar. Va rog sa imi spuneti ce acte trebuie reinoite dupa divort, adica C.I.,alte acte la serviciu care ar fi si termenul maxim? Va multumesc.
Răspunde
 02-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Termenul de schimbare a cărții de identitate după divorț este de 15 zile de la data eliberării certificatului de divorț de către notarul public sau, în cazul divorțului pronunțat de instanța de judecată, de la data rămânerii definitive a sentinței de divorț. Acest termen este reglementat de art. 15 alin. 2) lit. b) din OUG nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.
Schimbarea cărții de identitate după divorț este obligatorie dacă, în urma desfacerii căsătoriei:
1. s-a modificat numele sau prenumele (de exemplu, când soția nu păstrează numele soțului și revine la numele avut înainte de căsătorie);
2. s-a schimbat domiciliul (de exemplu, dacă unul dintre soți nu mai locuiește la aceeași adresă);
Depășirea termenului de 15 zile în care se poate schimba cartea de identitate reprezintă contravenție sancționată cu amendă între 40 și 80 de lei în baza art. 43 lit. b) din OUG nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.
Schimbarea cărții de identitate se solicită la serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor (direcțiile de evidență a persoanelor care se află, de obicei, în incinta secțiilor de poliție).
Alte acte nu trebuie schimbate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-09-2023
Vizitator
Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati . Am divortat in 31 august ,la notar de comun acord, iar fetele
,care au 15 ani au ramas la mine. persoana la care locuiesc,mi-a facut flotant pe adresa ei(inainte de a divorta). Daca imi schimb numele de familie , si adresa (ma ia soramea in spatiu), trebuie sa le ia si pe fetele mele ? Ele au domiciliul la tata,sau cum se procedeaza ?
Răspunde
 12-09-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca minorele v-au fost incredintate dvs. prin acordul notarial, ele trebuie sa locuiasca impreuna cu dvs. Daca veti avea viza de flotant la sora dvs, si fetele dvs. vor avea aceleasi mentiuni pe cartea de identitate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.