Beznea Radu a scris pe 10-11-2017: Stimată doamnă, Mulțumesc mult! Nu am făcut cerere de judecare în lipsă explicită. Am trimis doar acte pentru a fi comunicate pârâtelor, ANRP și CNCI. Instanța a avut de ales dintre două prevederi imperative contrare. Să comunice înscrisurile sau să suspende. Se poate argumenta în favoarea fiecăreia. Cea mai simplă e suspendarea pentru lipsa părților, art. 411 Cpc.. Varianta logică era comunicarea. Am transmis 3 faxuri și 3 recomandate în per. 27.10 - 1.11, termenul fiind pe 3.11. Faxurile și scrisorile nu au fost perfect identice toate. Eu nu aveam ce să spun la termen în afară de "prezent". Am redactat recursul deja dar nu mi-a venit încheierea. Dosarul nu a ajuns la arhivă, am vorbit azi 10.11. Mă deranjează pentru că eu reclam și tardivitatea întâmpinărilor pârâtelor, cu antedatarea plicurilor. Concret, ultima zi legală era 22 mai. Pe 23 mai, tardiv, au trimis pe fax întâmpinări la instanță care mi-au fost transmise. La dosar exisă plic prin care cică au fost expediate pe 22 mai dar la instanță au ajuns pe 29 mai!!!! Ce rost mai avea să trimită faxurile?! La poștă se poate reclama în termen de 6 luni și nu mai e mult până ce se împlinesc. Trebuie să văd numărul recomandatei pentru a Instanța a suspendat cauza conform textului de lege clar. Ca să nu vă complicați și să pierdeți timp, faceți o cerere de repunere pe rol, mai ales că nu va trebui să achitați 1/2 din valoarea taxei de timbru, procesul dvs fiind scutit de taxa de timbru. |