|
12-11-2017 |
 | Cristi Vizitator |
| Buna ziua, as dori un sfat pe urmatoarea situatie: Am divortat inburma cu 5 ani, cei 2 copii minori ramanand la mama. La momentul divortului prin mediere, am agrwat sa virez lunar suma de 4450 ron, care reprezenta la momentul repsectiv 1/3 din salariul meu. Dupa 4 ani, mama copiilor m-a dat in judecata si a cerut sa creasca suma platita lunar ptr ca nu am inteles sa platesc mai mult si veniturile mele au crescut. Eu am raspuns si am cerut instantei sa stabileasca suma totala cuvenita copiilor si cat din ea sa acoperim eu si cat mama. In prima instanta ni s-a respins actiunea amandurora. Am facut amandoi apel, cerand si clarificarea conditiilor de custodie (daca copiii stau la mine 2 saptamani, eu platesc in continuare mamei toata suma si nu mi se pare normal) si alte elemente. Intre timp eu m am recasatorit si am si plecat din tara. Tribunalul a acceptat apelul ei si a reapins apelul meu fara sa stabileasca o suma clara pe care sa o platesc ci 1/3 din salariu, ceea ce revine la o suma enorma azi (approx 8000 lei). Eu traimd in Germania, platesc o chiroe enorma si cheltuieli g mari, si mi se pare enorm sa platesc o astfel de suma ptr 2 copii in Romania mai ales ca mama a refuzat sa dovedeasca pe ce cheltuie banii primiti de la mine. Ce pot face? Deocamdata astept motivarea ptr a vedea ce cai de atac am. Multumesc | |
|
|
|
12-11-2017 |
| Nu mai aveti decat cai extraordinare de atac, pt motive strict determinate de lege si in care intuiesc ca nu va incadrati. Din pacate ati fost aparat prost, fie actiunea/apelul a fost formulat gresit, fie a fost nedovedit. Pt ca suma de 8.000 lei este mult peste nevoile curente a 2 copii chiar daca ea reprezinta 1/3 din veniturile dvs. Legea opereaza - precum probabil stiti si dvs - cu 2 notiuni: veniturile tatalui si nevoile copilului. In plus exista si obligatia celuilalt parinte de a contribui. Ca sa nu vorbim de regula platiii in natura a pensiei si abia in subsidiar in bani. Incercati sa va informati pe viitor in sensul de a strange probe vis a vis de nevoile/cheltuielile copiilor, de colaborarea/necolaborarea cu mama acestora (aceasta avand obligatia de a va informa pe ce anume cheltuie acesti bani) si in functie de ceea ce rezulta veti actiona in viitor. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
13-11-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Hotararea din apel va fi definitiva, iar instanta in mod legal a stabilit obligarea parintelui nerezident la plata unui procent de 1/3 din venitul net/lunar realizat. In situatia in care suma datorata celor doi minori vi se pare prea mare, raportat la nevoile copiilor, aveti posibilitatea legala sa formulati o actiune in instanta, prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-11-2017 |
 | Ramona Vizitator |
| Buna ziua. Am o fetita de 1 an jumate. In urma actiunii instanta a decis ca eu si tatal fetitei sa avem drepturi comune. Intrebarea mea este: 1.de ce instanta a omis pensia alimentara? (Eu cand am deschis actiune am specificat ca pentru stabilirea domiciliului minorului si pensie alimentara) 2.avand in vedere ca avem drepturi comune, iar tatal nu isi viziteaza si nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea copilului , as putea apela la instanta pentru a.mi da custodie exclusiva? 3.dupa varsta de 2 ani ai copilului , daca as dori sa merg in strainatate la munca pentru 1 luna sau 2 , as putea lasa copilul in grija mamei mele fara teama ca o sa imi faca tatal vreo figura prin instanta ca plec si las copilul in grija mamei mele? Va Multumesc | |
|
|
|
13-11-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Ramona a scris pe 13-11-2017: Buna ziua. Am o fetita de 1 an jumate. In urma actiunii instanta a decis ca eu si tatal fetitei sa avem drepturi comune. Intrebarea mea este: 1.de ce instanta a omis pensia alimentara? (Eu cand am deschis actiune am specificat ca pentru stabilirea domiciliului minorului si pensie alimentara) 2.avand in vedere ca avem drepturi comune, iar tatal nu isi viziteaza si nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea copilului , as putea apela la instanta pentru a.mi da custodie exclusiva? 3.dupa varsta de 2 ani ai copilului , daca as dori sa merg in strainatate la munca pentru 1 luna sau 2 , as putea lasa copilul in grija mamei mele fara teama ca o sa imi faca tatal vreo figura prin instanta ca plec si las copilul in grija mamei mele? Va Multumesc Buna ziua, Daca ati solicitat prin actiune si pensia de intretinere inseamna ca instanta a omis sa se pronunte asupra acestei chestiuni. Puteti face o cerere la aceeasi judecatorie prin care solicitati sa se pronunte si asupra acestei chestiuni avand in vedere omisiunea instantei. Puteti declara si calea de atac (daca mai sunteti in termen) pentru a se complini aceasta chestiune. Custodia exclusiva se acorda doar in cazuri limitate prevazute de lege, cum ar fi condamnarea parintelui, disparitiva acestuia, istoric violent al parintelui, consumul excesiv de alcool ori droguri. Simplul fapt ca nu il viziteaza pe minor ori ca nu contribuie nu este un motiv suficient, insa daca va trece o perioada indelungata (peste 5 ani, 10 ani) in care parintele nu isi cauta copilul, puteti incerca sa obtineti autoritatea parinteasca exclusiva, dar si atunci trebuie sa justificati aceasta cerere. Puteti pleca in strainatate si sa lasati copilul la bunici, insa daca sunteti plecata pentru o perioada indelungata, tatal poate cere ca minorul sa locuiasca la el. Daca sunteti plecata 1 luna, 2 luni, nu cred ca este o problema. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
13-11-2017 |
 | Ramona Vizitator |
| Multumesc frumos pentru raspuns. Doua intrebari mai am: 1.In cazul in care o sa plec pentru scurte perioade trebuie anuntata instanta , sau asistentul social ? 2.Am deschis un nou dosar acum separat pentru pensie alimentara, se poate acorda avand in vedere ca tatal nu are nici un venit ? Care este minimul pe economie ? Ma gandesc ca instanta ar trebuii sa il oblige la pensie | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |