Forum avocaţi > Divort

Partaj

17-11-2017
Vizitator
Buna ziua!Sotul meu a primit bani de la fratii lui in schimbul mostenirii cumparand cu ei o casa .Sa facut act de vanzare cumparare iar eu sunt trecuta cu 50% ca asa a vrut el atunci.Acum divortam si ma ameninta ca va strica actul demonstrand ca erau bani din mostenire avandui martori pe fratii lui.Vreau sa stiu daca mai poate strica actul de vanzare cumparare si daca eu nu accept bani pe partea mea de casa si nu vreau sa plec avand si un minor nu pot sa impart casa in doua?Va multumesc anticipat ptr raspuns!
Răspunde
 17-11-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In mod normal, un bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun. Insa, daca se poate face dovada ca banii au fost din mostenirea sotului-el ramane bun propriu si nu se imparte la un eventual divort. Faptul ca sotul v-a trecut atunci pe contract nu are o prea mare importanta, cat timp el poate dovedi, oricand, ca sunt bani dintr-o mostenire care ii apartinea in exclusivitate. Existenta unui copil nu da drepturi in plus la divort.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cotele sotilor in cazul unui partaj se prezuma a fi egale, insa daca unul dintre soti poate demonstra o contributie majoritara la dobandirea bunurilor ce formeaza masa partajabila, atunci acesta poate solicita atibuirea unei cote mai mari de 50%.
In situatia expusa, sotul dvs. poate face dovada provenientei banilor cu care a fost achizitionat imobilul, astfel ca poate solicita atribuirea unei cote mai mari de 1/2 din imobil, iar faptul ca aveti un copil nu va confera drepturi suplimentare.
Sfatul meu este sa incercati o intelegere amiabila cu sotul privind impartirea bunurilor dobandite in timpul casatoriei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.