Forum avocaţi > Divort

As dori sa ma ajutati cu o intrebare se poate face in lipsa divorț

22-11-2017
Vizitator
Daca eu i-am dat bani la avocata poate sa mă reprezinte dansa
Răspunde
 22-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie sa fiți prezentă personal in fața instanței în cazul unui divorț, cu excepția cazului în care aveți reședința în străinătate, situație în care puteți fi reprezentată în baza unei procuri judiciare. Trebuie sa faceți dovada faptului că locuiți în străinătate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru ca avocatul sa va reprezinte in lipsa in cazul unui divort, daca dvs. aveti calitatea de reclamant in dosar, va trebui sa intocmiti o procura speciala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-12-2017
Vizitator
Buna seara. Sunt casatorit de 10 ani , avem 2 copii minori. Primii 6 ani am locuitrimis impreuna in Italia, am decis impreuna ca sotia si primul copil sa se mute in Romania unde aveam proprietate personala o garsoniera in acest fel copilul sa poata incepe scoala in tara eu continuind a muncit in Italia. Intre timp a venit al 2 copil, am vandut garsoniera si am cumparat un apartament 3 camere care l-am renovat. Toamna asta sotia a inceput sa spuna ca nu se mai simte atrasa de mine , ca e plictisita. Nu au fost certuri, eu nu beau, eram considerati o familie model. Acum vrea sa divortam si eu sa nu mai vin in casa pentru ca legea ar indreptati-o sa ramana cu copii. A cazut cerul peste mine, ma gandeam chiar la sinucidere dar imi iubesc copii prea mult . Vrea sa-i dau pensie alimentara de € 400 pentru ambiti copii. Precizez ca eu lucrezi la negru ca multi alti romani. Va rog , ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc
Răspunde
 27-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Anton a scris pe 27-12-2017:
Buna seara. Sunt casatorit de 10 ani , avem 2 copii minori. Primii 6 ani am locuitrimis impreuna in Italia, am decis impreuna ca sotia si primul copil sa se mute in Romania unde aveam proprietate personala o garsoniera in acest fel copilul sa poata incepe scoala in tara eu continuind a muncit in Italia. Intre timp a venit al 2 copil, am vandut garsoniera si am cumparat un apartament 3 camere care l-am renovat. Toamna asta sotia a inceput sa spuna ca nu se mai simte atrasa de mine , ca e plictisita. Nu au fost certuri, eu nu beau, eram considerati o familie model. Acum vrea sa divortam si eu sa nu mai vin in casa pentru ca legea ar indreptati-o sa ramana cu copii. A cazut cerul peste mine, ma gandeam chiar la sinucidere dar imi iubesc copii prea mult . Vrea sa-i dau pensie alimentara de € 400 pentru ambiti copii. Precizez ca eu lucrezi la negru ca multi alti romani. Va rog , ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc

Pensia de întreținere se stabilește în funcție de veniturile dvs, iar la 2 copii veți fi obligat la plata unei pensii de până la 1/3 din venituri. Dacă aveți venituri nedeclarate, pensia se stabilește la nivelul salariului minim pe economie dar nimic nu vă împiedică să fiți de acord cu plata unei pensii pe care să o conveniți cu soția.
Referitor la casă, și dvs sunteți proprietar dar la partaj casa va fi atribuită soției depoarece la ea stau copiii, dvs urmând a primi o sumă de bani.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-12-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anton a scris pe 27-12-2017:

In situatia in care veti divorta si veti fi de acord ca minorii sa locuiasca la mama, pensia de intretinere pe care o datorati copiilor este de 1/3 din venitul net/lunar realizat. Daca nu realizati venituri legale, pensia se va stabili raportat la venitul minim pe economie din Romania.
In ceea ce priveste partajul, apartamentul dobandit in timpul casatoriei este bun comun al sotilor, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. Faptul ca sotia doreste sa locuiasca in continuare in imobil, impreuna cu minorii, nu ii confera un procent majoritar, insa daca dvs. sunteti de acord cu atribuirea imobilului in natura sotiei, atunci dansa va fi obligata sa va achite sulta aferenta cotei ce va revine.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.