Anton a scris pe 27-12-2017: Buna seara. Sunt casatorit de 10 ani , avem 2 copii minori. Primii 6 ani am locuitrimis impreuna in Italia, am decis impreuna ca sotia si primul copil sa se mute in Romania unde aveam proprietate personala o garsoniera in acest fel copilul sa poata incepe scoala in tara eu continuind a muncit in Italia. Intre timp a venit al 2 copil, am vandut garsoniera si am cumparat un apartament 3 camere care l-am renovat. Toamna asta sotia a inceput sa spuna ca nu se mai simte atrasa de mine , ca e plictisita. Nu au fost certuri, eu nu beau, eram considerati o familie model. Acum vrea sa divortam si eu sa nu mai vin in casa pentru ca legea ar indreptati-o sa ramana cu copii. A cazut cerul peste mine, ma gandeam chiar la sinucidere dar imi iubesc copii prea mult . Vrea sa-i dau pensie alimentara de € 400 pentru ambiti copii. Precizez ca eu lucrezi la negru ca multi alti romani. Va rog , ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc In situatia in care veti divorta si veti fi de acord ca minorii sa locuiasca la mama, pensia de intretinere pe care o datorati copiilor este de 1/3 din venitul net/lunar realizat. Daca nu realizati venituri legale, pensia se va stabili raportat la venitul minim pe economie din Romania. In ceea ce priveste partajul, apartamentul dobandit in timpul casatoriei este bun comun al sotilor, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. Faptul ca sotia doreste sa locuiasca in continuare in imobil, impreuna cu minorii, nu ii confera un procent majoritar, insa daca dvs. sunteti de acord cu atribuirea imobilului in natura sotiei, atunci dansa va fi obligata sa va achite sulta aferenta cotei ce va revine. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|