Bună ziua, Am un copil de 8 ani, dupa divorț am primit custodia exclusivă a copilului pe motiv ca tatăl era violent, consumator de băuturi alcoolice, consumator de stupefiante si dependent de jocuri de noroc. Pe timpul căsătoriei am locuit in Austria, am plecat și am divorțat in Romania deoarece nu vroia sa-mi acorde divorțul si pentru ca ma temeam pentru viața mea in urma bătăilor ce le-am primit. S-a stabilit o pensie alimentară pe salariul minim pe economie împărțită la trei copii, el având alți doi copii din prima căsnicie, in valoare de 125 de lei. Pe care oricum nu îi plătește. Am făcut plângere penală la parchet pentru neplata pensiei, el nu locuieste in Romania de 25 de ani, iar rezultatul plângerii penale a fost ca nu l- au găsit cu nici un venit pe teritoriul județului unde s-a făcut plângerea. Normal că nu aveau cum sa il găsească atat timp cat nu locuieste in Romania. Eu intre timp m- Am recăsătorit si locuiesc intr-o altă țară cu copilul, tot in uniunea europeană. Intrebarea mea este ce pot face, ce demersuri sunt, la cate usi trebuie sa mai bat pentru ca copilul meu sa își primească dreptul iar el ca părinte sa își îndeplinească îndatoririle de părinte. Multumesc ! Sper ca există cineva care sa mă îndrume pentru ca eu chiar nu mai știu ce sa fac. |
|