Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara

01-12-2017
Vizitator
Bună ziua,
Am un copil de 8 ani, dupa divorț am primit custodia exclusivă a copilului pe motiv ca tatăl era violent, consumator de băuturi alcoolice, consumator de stupefiante si dependent de jocuri de noroc. Pe timpul căsătoriei am locuit in Austria, am plecat și am divorțat in Romania deoarece nu vroia sa-mi acorde divorțul si pentru ca ma temeam pentru viața mea in urma bătăilor ce le-am primit. S-a stabilit o pensie alimentară pe salariul minim pe economie împărțită la trei copii, el având alți doi copii din prima căsnicie, in valoare de 125 de lei. Pe care oricum nu îi plătește. Am făcut plângere penală la parchet pentru neplata pensiei, el nu locuieste in Romania de 25 de ani, iar rezultatul plângerii penale a fost ca nu l- au găsit cu nici un venit pe teritoriul județului unde s-a făcut plângerea. Normal că nu aveau cum sa il găsească atat timp cat nu locuieste in Romania. Eu intre timp m- Am recăsătorit si locuiesc intr-o altă țară cu copilul, tot in uniunea europeană. Intrebarea mea este ce pot face, ce demersuri sunt, la cate usi trebuie sa mai bat pentru ca copilul meu sa își primească dreptul iar el ca părinte sa își îndeplinească îndatoririle de părinte. Multumesc ! Sper ca există cineva care sa mă îndrume pentru ca eu chiar nu mai știu ce sa fac.
Răspunde
 02-12-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Cat timp nici dvs. nu stiti unde locuieste si lucreaza fostul sot,(sau poate stiti) nu puteti cere vreunei instante, sau vreunei autoritati, sa va rezolve problema. Autoritatile romanesti au competenta pe teritoriul Romaniei.Pentru ca "el ca parinte sa isi indeplineasca indatoririle de parinte" trebuie ca acea persoana sa inteleaga ca ii revine aceasta obligatie, tine de el-in primul rand, si abia in al doilea rand- de o autoritate din tara/localitatea in care locuieste si munceste, nu de cineva din Romania.
Este necesar sa va interesati de procedura specifica, aplicabila in acel stat.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-12-2017
Vizitator
Adresa tatalui se știe inca de la divorț, nu știu dacă lucrează si unde dar cu siguranță că autoritățile sunt cele care pot comunica cu autoritățile din Austria pentru a vedea venitul pe care il are, și cu siguranță că având în vedere că suntem in comunitatea europeană sunt proceduri care ajută si persoanele care sunt în situații asemănătoare cu a mea, doar că nimeni nu se implică sau nu vrea... Eu pe cine sa întreb ce proceduri sunt dacă nimeni nu se complica.... De bună voie tatăl copilului nu va plăti niciodată, așa cum nici pt copii din prima căsnicie nu a plătit decat forțat de statul austriac, pentru că locuiesc și in prezent acolo, acum fiind deja majori. Multumesc
Răspunde
 02-12-2017
Vizitator
Iar in legatura cu autoritățile competente, cei din Austria au spus ca nu e de competenta lor pentru ca copilul si nici eu nu locuim acolo, aici unde e locuiesc mă trimit în România pentru ca divorțul a fost în România, și sunt cetățean român , toți dau din umeri și nu fac nimic.
Răspunde
 04-12-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Luati legătură cu un executor judecatoresc care sa va îndrume. Va tb sa existe colaborare cu colegi din Austria.

Probabil tb sa insistati la poliție , eventual sa aveti avocat sau sa faceti plângere impotriva acelei rezoluții date in bătaie de joc ca nu are venituri pe teritoriul județului cand probabil ati explicat clar ca a locuit si locuieste in Austria. Bineteles ca exista proceduri de a solicita aceste informatii statului austriac numai ca e multa comoditate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2017
Vizitator
Multumesc frumos pentru răspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.