Forum avocaţi > Divort

Divort culpa exclusiva

17-12-2017
Vizitator
Sotia mea cere divortul din culpa exclusiva a mea-motivul ei ca o bateam,o tineam sechestrata-lucruri total neadevarate,are ca martori ai ei mama si sora ei ce vor depune sigur marturie mincinoasa in defavoarea mea.Ea a plecat de acasa cu amantul(am poze,sms-uri ce atesta acest fapt) Ea a plecat cu amantul la 700 km de ultima locuinta comuna a noastra,a schimbat buletinul cu adresa de acolo,cere ca procesul sa aiba loc acolo,eu doresc mutarea lui aici(martorii ei sunt aici,ultima locuinta a noastra a fost aici).
Lucrurile pe care ea le spune nu sunt dovedite cu nimic,poze,medicina legala,etc ci doar cu martori mincinosi.
Ce sanse am sa mut procesul aici pentru a imi aduce si a fi cat mai facil divortul pentru toti?
Răspunde
 17-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Instanta competentă în divorț este cea de la ultima locuință comună a soților dacă unul dintre soți mai locuiește acolo. Având în vedere că dvs locuiți încă acolo, procesul se va judeca la instanța de la locuința dvs.
Chiar dacă soția dvs are martori, dvs aveți posibilitatea, ca pe lângă probele despre care ați amintit, să probați cu martori și, eventual, interogatoriu.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care declaratiile martorilor propusi de sotie nu vor corespunde adevarului, aveti posibilitatea legala de a formula o plangere impotriva acestora, pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-12-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In situatia dvs instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al partilor.

Depuneti o cerere reconventionala prin care solicitati pe cale de excepție declinarea competentei de soluționare la judecatoria de la ultimul domiciliu comun. In plus solicitați si dvs desfacerea căsătoriei din culpa ei exclusivă, proband cu cele menționate relația extraconjugala.

Combateti atât motivele ei de divort cat si probele atunci cand vor fi administrate. Aveti posibilitatea sa puneti intrebari martorilor si eventual sa formulati plângere pt mărturie mincinoasă.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2019
Vizitator
Daca in instanta culpa exclusiva e a sotiei si sa confirmat cheltuielile de judecata se compenseaza
Răspunde
 24-03-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Andrei a scris pe 24-03-2019:
Daca in instanta culpa exclusiva e a sotiei si sa confirmat cheltuielile de judecata se compenseaza
Daca vi se admite actiunea in totalitate (asa cum a fost formulata), partea care pierde este obligata la plata cheltuielilor de judecata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook

Cheltuielile se compenseaza doar atunci cand se admit atat pretentii ale reclaamtului cat si ale paratului. Altfel daca se admite doar cererea reclamantului doar acestuia se acorda cheltuieli.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Depinde. Dacă dvs ați cerut divorțul din culpa exclusivă și s-a admis soția va fi obligată la plata cheltuielilor de judecată.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2019
Vizitator
Daca in hotarirea judecatoreasca nu scrie domiciliul la sotie unde sa ia fata
Răspunde
 02-04-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Andrei a scris pe 02-04-2019:
Daca in hotarirea judecatoreasca nu scrie domiciliul la sotie unde sa ia fata

Domiciliul soției apare în hotărâre în mod obligatoriu.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-04-2019
Vizitator
La locuinta unse stau eu la mama mea
Răspunde
 03-04-2019
Vizitator
Buna ziua.
Locuiesc in strainatate unde timp de aproximativ 3 ani am fost separat de sotie.
La un eventual divort bunurile dobandite in acesti 3 ani se impart la partaj?
Răspunde
 03-04-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Florin Dumitru a scris pe 03-04-2019:
Buna ziua.
Locuiesc in strainatate unde timp de aproximativ 3 ani am fost separat de sotie.

Buna ziua,
Da. Se considera bunuri dobandite in timpul casatoriei, deci sunt bunuri comune.
Va trebui sa faceti dovada contrara, daca doriti ca acestea sa nu se imparta la partaj.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-04-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Florin Dumitru a scris pe 03-04-2019:
Buna ziua.

Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de catre soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale, insa daca puteti face dovada ca aportul dvs. la dobandirea anumitor bunuri a fost mai mare, puteti solicita atribuirea unei cote majoritare. Regimul comunitatii de bunuri inceteaza prin desfacerea casatoriei, iar fostii soti raman coproprietari in devalmasie pana la stabilirea cotei-parti ce le revine fiecaruia.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.