Forum avocaţi > Divort

Divort in care sotul nu e de acord si exista si un minor

31-12-2017
Vizitator
dupa o casnicie de 22 de ani in care sotul a creat numai probleme cum ar fi certuri din cauza alcoolului si a refuzat sa ajute restul familiei in intretinerea cheltuielilor casei. In timpul certurilor a fost martor si fata inca de la varsta de 8 ani iar acum a ajuns instadiul in care merge la psiholog din cauza lui. Daca sotia doreste sa divorteze iar sotul nu este de acord, cat poate costa procesul? Si daca exista probe si marturii ale martorilor impotriva sotului se poate termina mai repede divortul?
Răspunde
 31-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Chiar dacă soțul este de acord sau nu cu desfacerea căsătoriei dvs trebuie să probați faptul că există motive de divorț. Această dovadă o puteți face cu martori care să spună care a fost atitudinea soțului pe parcursul căsniciei (scandaluri, alcool, dezinteres etc). De asemenea, va fi ascultată și fata dvs. care va releta și ea ce fel de comportament are tatăl ei. Puteți aduce și înscrisuri despre terapia de la psiholog.
Dacă se fac dovezile faptului că mariajul nu mai poate continua divorțul se poate finaliza relativ repede. Succes !

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-12-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care continuarea casatoriei nu mai este posibila, va trebui sa formulati actiune de divort in instanta, fie ca sotul este sau nu de acord cu desfacerea casatoriei. Solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului, exercitarea in comun sau exclusiv a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Durata solutionarii actiunii variaza, in functie de volumul de munca al instantei de judecata si de probele care urmeaza sa fie administrate in cauza.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-01-2018
Vizitator
Buna seara,
Va rog sa mi spuneti ce sanse reale am sa obtin pensia alimentara pentru fiica mea in conditiile in care am adresa de domiciliu si cea de serviciu a fostului sot care acum locuieste si munceste cu forme legale in afara tarii. Precizez ca la data divortului in 2010 nu realiza venituri iar pensia a fost stabilita in cuantum de 100 de lei. Care ar fi pasii de urmat si in ce masura voi putea obtine noua pensie in cazul in care el nu va dori sa o trimita conform deciziei instantei? Exista posibilitatea ca el sa fie obligat de autoritatile tarii respective sau se va putea aplica o poprire pe salariu la fel ca in Romania, tinand cont de faptul ca am adresa angajatorului?
Multumesc!
Răspunde
 02-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vizitator a scris pe 02-01-2018:
Buna seara,
Va rog sa mi spuneti ce sanse reale am sa obtin pensia alimentara pentru fiica mea in conditiile in care am adresa de domiciliu si cea de serviciu a fostului sot care acum locuieste si munceste cu forme legale in afara tarii. Precizez ca la data divortului in 2010 nu realiza venituri iar pensia a fost stabilita in cuantum de 100 de lei. Care ar fi pasii de urmat si in ce masura voi putea obtine noua pensie in cazul in care el nu va dori sa o trimita conform deciziei instantei? Exista posibilitatea ca el sa fie obligat de autoritatile tarii respective sau se va putea aplica o poprire pe salariu la fel ca in Romania, tinand cont de faptul ca am adresa angajatorului?
Multumesc!

Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere, indicand locul de munca actual al tatalui.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii, daca tatal nu respecta obligatiile, puteti pune in executare hotararea si puteti formula o plangere penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, timp de 3 luni, cu rea credinta, a pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-01-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Dupa ce veti avea o hotarare executorie, pasii sunt aceeasi ca si daca ar avea domiciliul in tara. Adica executare silită sau plângere pt abandon de familie.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-01-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Vizitator a scris pe 02-01-2018:
Buna seara,
Multumesc!

Mai întâi trebuie să formulați o acțiune în instanță având ca obiect majorarea pensiei de întreținere. Instanța competentă este cea de la reședința minorului. Trebuie să-l citați la adresa din străinătate și să solicitați instanței să facă o adresă pentru comunicarea veniturilor de la locul său de muncă.
După ce obțineți o hotărâre judecătorească (titlu executoriu), puteți să solicitați executarea pensiei din străinătate, solicitând în acest sens sprijinul Ministerului Justiției pentru parcurgerea unei proceduri specialei.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.