Vizitator a scris pe 02-01-2018: Buna seara, Va rog sa mi spuneti ce sanse reale am sa obtin pensia alimentara pentru fiica mea in conditiile in care am adresa de domiciliu si cea de serviciu a fostului sot care acum locuieste si munceste cu forme legale in afara tarii. Precizez ca la data divortului in 2010 nu realiza venituri iar pensia a fost stabilita in cuantum de 100 de lei. Care ar fi pasii de urmat si in ce masura voi putea obtine noua pensie in cazul in care el nu va dori sa o trimita conform deciziei instantei? Exista posibilitatea ca el sa fie obligat de autoritatile tarii respective sau se va putea aplica o poprire pe salariu la fel ca in Romania, tinand cont de faptul ca am adresa angajatorului? Multumesc! Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere, indicand locul de munca actual al tatalui. Dupa ramanerea definitiva a hotararii, daca tatal nu respecta obligatiile, puteti pune in executare hotararea si puteti formula o plangere penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, timp de 3 luni, cu rea credinta, a pensiei de intretinere. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|