Buna ziua ! Am 20 de ani si sunt studenta la Facultatea de Medicina din Constanta anul 1. Mama a suferit o operatie de mastectomie datorita unui cancer de san stadiu avansat in data de 07.08.2017 dupa ce s-a constatat diagnosticul in data de 06.12.2016 iar in perioada de 7 luni pana la operatie a urmat chimioterapie. Dupa operatia de mastectomie tatal meu pur si simplu s-a schimbat, nu a vrut sa o mai vada pe mama, i-a spus ca este femeie doar pe jumatate, apoi am aflat ca in perioada in care mama isi urma tratamentul dansul isi gasise pe altcineva, iar cand l-am confruntat a spus ca nu este problema noastra, ca oricum el nu vrea sa ne mai vada (deci inclusiv pe mine), ca vrea sa divorteze ca o uraste pe mama si nu este dator sa o intretina pe ea (mama a lucrat de la varsta de 17 ani din anii 80' pana in anul 1997 cand m-am nascut, iar apoi nu a mai putut munci pentru ca am fost un copil cu probleme de sanatate pana la varsta adolscentei si a trebuit sa devina casnica si sa aiba grija de mine pentru ca tatal meu era plecat mereu cu serviciul si nu era acasa decat foarte rar). Din luna ianuarie a anului 2018 a precizat ca nu ne va mai sustine financiar ca sunt banii lui nu ai nostri (cheltuie banii casei pe diferite site-uri de matrimoniale) mama i-a spus atunci sa divorteze cat mai repede si sa mearga sa se ocupe de actele pentru vanzarea apartamentului (eu si parintii mei avem domiciliul din acte in Tulcea, dar din octombrie 2016 ne-am mutat cu chirie la Constanta.Totodata tin sa precizez ca parintii mei sunt casatoriti cu acte din 1997 iar apartamentul este pe numele amandurora). Iar el a spus ca va divorta si ca va vinde apartamentul in primavara sau cand va dori el. Cum am spus si mai sus, mama nu detine venituri, dar va lua din anul 2018 timp de un an o pensie de handicap de 300 lei si nu poate munci, mai ales ca acum pe langa handicap este in perioada de recuperare, are dureri mari, a intrat intr-o depresie puternica in urma socului suferit cu diagnosticul si a celor intamplate cu tatal meu si imi este foarte teama ca nu cumva boala sa recidiveze pe fondul celor intamplate. Nu se poate taragana situatia, pt ca ne-a amenintat ca ne va lasa pe mine si pe mama fara nicio sursa de venit, ca pe el nu il intereseaza, si ca ca divorta si va merge sa intocmeasca actele de vanzare a ap. cand va vrea el. Trecand peste toata povestea, stiu ca am dreptul la o pensie alimentara fiind major care isi urmeaza studiile. Dansul e pensionar MAI, are o pensie bruta de 3774, iar net 3374 si ca mi se cuvine 1/4 din aceasta. Din noiembrie 2017 lucreaza ca electrician cu contract temporar de munca in Danemarca unde are un salariu in jur de 3000 de euro 3000 si ceva. Am reusit sa obtin contractul de munca si programul lui si am aflat ca pana in aprilie 2018 inclusiv va munci la firma respectiva. As vrea sa stiu daca pot obtine pensie alimentara si din salariul din strainatate. Tatal meu a lasat sa se inteleaga ca acest lucru nu se va intampla deoarece are de gand ca din primavara, din luna mai sa se mute cu serviciul si sa rupa definitiv orice legatura cu noi pentru ca sa nu putem afla unde va munci si unde se va muta ca sa nu imi poata da pensie alimentara si de acolo. Eu nu-mi doresc decat sa obtin drepturile ce mi se cuvin, astfel : 1.Pot obtine si pensie alimentara si din salariul din Danemarca ? 2. Mama poate obtine pensie alimentara de intretinere avand in vedere ca ea nu poate munci cel putin un an din cauza handicapului daca tatal meu nu e de buna credinta ? Va rog foarte mult sa-mi spune-ti care este primul pas avand in vedere ca eu si mama nu avem venit, cine ma poate indruma in legatura cu actele, de ce este nevoie, cui ma adresez ca sa pot obtine pensie alimentara. Nu vreau sa se mai taraganeze situatia, vreau sa se stabileasca o data pt totdeauana. Tot ce imi doresc este sa pot sa-mi realizez visul, sa-mi continui studiile si sa o pot ajuta pe mama bolnava de cancer, deoarece este singurul meu sprijin iar eu sunt singurul ei sprijin. Va multumesc din suflet si va rog sa ma ajutati |
|