Forum avocaţi > Divort

As dorii sa divortez.

14-01-2014
Vizitator
Buna ziua.Sunt cu sotul de 13 ani si nu ne mai intelegem.Avem o fetita de aproape 11 ani,un credit de nevoi personale de 14700 euro pe el,eu nu am semnat pe acte deloc,desi e luat cat am fost impreuna,o masina evaluata acum la 4000 euro care este pe numele meu,el mai are un card de 2000 lei si ceva bunuri personale prin casa,nu mare lucru si fara proprietati imobiliare.Sotul are un salariu de 2500 lei ,iar eu de 900 lei.Ideea e ca nu prea vrea sa divortam la mediator si e posibil sa ajungem la judecator,cu avocat si toate cele.Intrebarea mea este ,la ce ma pot astepta?Exista sansa sa imi ia fetita daca se impart ratele si raman cu salariu prea mic?Stam in chirie acum cu acte in regula.Fetita nu vrea sa ramana cu el deoarece a fost si violent si ea a vazut asta,si se cam teme de el,dar nu as vrea sa se ajunga pana acolo si sa afle toata lumea treaba asta,din respect pentru anii petrecuti impreuna.Multumesc.
Răspunde
 15-01-2014
Vizitator
La mediator NU se poate divorta. Repet, mediatorul nu are competenta sa constate divort. Din nou, mediatorul doar incearca sa va impace ca apoi sa va trimita la starea civila sau la notariat, unde se poate divorta amiabil. Deci e incorect sa scrieti "divortam la mediator". Nu dati banii aiurea la mediatori, afara de faptul ca multi mediatori n-au studii juridice (sunt fosti ingineri, agenti imobiliari politisti - deci cam fara nicio treaba cu dreptul). Ca sa fii mediator trebuie doar sa ai 3 ani vechime in munca si o facultate, orice facultate.

Sansele-s slabe sa obtineti custodia fetitei, la fel cum sunt slabe si pentru fata, bunuri n-aveti, deci ar trebui sa divortati amiabil ca nu aveti pe ce sa va certati. Doar dati bani aiurea la mediatori, taxe de timbru in instanta si pierdeti si vremea aiurea prin instanta.Cel mai bine mergeti direct la un notar si terminati totul in 30 de zile, cu partaj si toate cele.
Răspunde
 15-01-2014
Vizitator
Roxana a scris pe 15-01-2014:
Sansele-s slabe sa obtineti custodia fetitei, la fel cum sunt slabe si pentru fata
Am vrut sa scriu ca sansele-s slabe si pentru "tata" nu "fata" ca sa obtina custodia exclusiva in instanta. Interesul superior al minorului, daca unul dintre parinti nu este vreo bestie de om, agresiv, extrem de betiv etc., este sa se bucure de ambii parinti. Care nu prea pare sa fie cazul d-vs
Răspunde
 15-01-2014

Nu e bestie de om si isi iubeste fetita.Sunt de acord cu custodie comuna,numa vreau sa ramana la mine fetita si eram curioasa daca si cum ma poate obliga instanta sa platesc si eu din rate.Sa stiu cam la ce ma pot astepta.
Răspunde
 16-01-2014
Vizitator
Daca creditul a fost facut pentru acoperirea cheltuielilor obisnuite ale casatoriei, acestea sunt datorii comune, chiar daca doar sotul a semnat. Sansele sunt mici deci, mai bine faceti un contract de partaj tot la notar si va impartiti creditul. VEdeti art. 351 din Codul Civil:

Art. 351
Datoriile comune ale soţilor
Soţii răspund cu bunurile comune pentru:
a) obligaţiile născute în legătură cu conservarea, administrarea sau dobândirea bunurilor comune;
b) obligaţiile pe care le-au contractat împreună;
c) obligaţiile asumate de oricare dintre soţi pentru acoperirea cheltuielilor obişnuite ale căsătoriei;
d) repararea prejudiciului cauzat prin însuşirea, de către unul dintre soţi, a bunurilor aparţinând unui terţ, în măsura în care, prin aceasta, au sporit bunurile comune ale soţilor.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-civil/art-351-datoriile-comune-ale-sotilor-regimul-comunitatii-legale-drepturile-si-obligatiile-patrimoniale-ale-sotilor
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.