Forum avocaţi > Divort

Acord vecini amenajare pod

03-01-2018
Vizitator
Buna ziua,

As dori sa amenajam un sfert din podul casei noastre care este compusa din 8 apartamente cu 8 proprietari: 4 proprietari au intrare dintr-o strada si ceilalti patru din alta strada fiecare avand acces prin curti diferite iar cei de la etaj pe 4 scari diferite.

Eu sunt proprietarul unui apartament amplasat la etajul casei si as dori sa stiu urmatoarele: in cazul in care imi amenajez partea de pod (care este deja impartita in fapt in 4 parti) daca am nevoie doar de acordul vecinului de sub mine cu care am podul comun sau am nevoie de acordul si celorlalti 6 vecini, chiar daca nu doresc sa fac vreo modificare pe partea acestora?

Casa se afla in orasul Brasov, in cazul in care va ajuta informatia, deoarece am inteles ca sunt diferente de la primarie la primarie.

Ma intereseaza aceste aspecte deoarece am inteles conform legiilor in vigoare urmatoarele: pt amenajare pod nu este necesara autorizatie de constructie dar fara aceasta nu este posibil inscrierea in cartea funciara a modificarilor realizate. As dori sa parcurg pasi legali si nu as vrea sa ma lovesc de un Gica Contra.

Multumesc!
Răspunde
 04-01-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Pentru mansardare ori amenajare spatiu locauibil in pod aveti nevoie de autorizatie de construire. In acest sens, puteti sa faceti o cerere la CIC din cadrul Primariei Brasov pentru a vi se elibera certificatul de urbanism (actul prealabil in care sunt inscrise toate conditiile si acordurile de care aveti nevoie).

Daca in cartea funciara a imobilului podul este inscris ca si parte de uz comun pentru toti proprietarii, atunci aveti nevoie de acordul tuturor proprietarilor sau puteti chiar sa va ganditi la un partaj al podului (partaj amiabil daca ceilalti proprietari sunt de acord).

Astfel, depinde de modalitatea in care podul este inscris in CF-ul imobilului. Nu v-as recomanda sa faceti investitii in pod daca nu aveti un partaj pentru partea de pod pe care vreti sa o folositi, pentru ca investitiile realizate profita tuturor proprietarilor din imobil.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-01-2018
Vizitator
Multumesc mult!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.