Forum avocaţi > Divort

Cedare custodie copil catre tata,necesar studiilor.

08-01-2018
Vizitator
Buna ziua,
am doi copii, unul de 13 si celalalt de 15 ani.
In urma divortului, in 2007 am castigat custodia copiilor prin Hotarare Definitiva si Irevocabila.
Tatal copiilor este acum stabilit in Germania si am cazut deacord ca baiatul de 15 ani sa plece sa-si continue liceul in Hamburg la tatal lui.
Printre actele necesare se numara si dovada ca tatal este tutorele copilului ce urmeaza a pleca la studii. Cu alte cuvinte, eu ar trebui sa imi dau consimtamantul de predare a custodiei copilului.
Intrebari:
1. Se poate face o predare temporara a custodiei ( pe o perioada delimitata de timp)?
2. Cum se face trecerea custodiei catre tata ( temporara sau definitiva in functie de raspunsul la prima intrebare)? La notariat, la Autoritatea Tutelara sau in Instanta?
3.Indiferent prin ce modalitate trebuie facuta predarea de custodie, daca imi puteti spune un timp estimativ de rezolvare si daca este necesara si prezenta tatalui!?
4. Pot sa raman in continuare custodele celuilalt copil?

Multumesc anticipat
Răspunde
 08-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In 2007 se acorda custodia unui singur parinte. Modificarea ei se face doar prin instanta.
Acum se acorda cusodie comuna.
1- se acorda custodie comuna
2-in instanta
3-2-3 luni aproximativ
4-da
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2018
Vizitator
Buna seara am si eu o intrebare de curand concubina mea a fugit de acasa de 3 saptamani am reusit sa vad copilu este intro stare foarte urata si i aplica rele tratamente acuma am dato in judecata pentru a cere custodia copilului problema este ca ea mai are un abandon de familie din care mai rezulta ca are o fetita dar e decazuta din drepturile parintesti acuma baietelu meu nu este ingrijt la ea si nu se ocupa de el este introbstare critica exista posibilitatea de a castiga custodia lui si cu dovezile cum ca ea nu are grije de el si din spusele mamei ei ar vrea sa il dea si la casa de copii dar baietelu este pe numele meu va multumesc astept raspuns
Răspunde
 13-03-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Duduimaria@yahoo.com a scris pe 12-03-2018:
Buna seara am si eu o intrebare de curand concubina mea a fugit de acasa de 3 saptamani am reusit sa vad copilu este intro stare foarte urata si i aplica rele tratamente acuma am dato in judecata pentru a cere custodia copilului problema este ca ea mai are un abandon de familie din care mai rezulta ca are o fetita dar e decazuta din drepturile parintesti acuma baietelu meu nu este ingrijt la ea si nu se ocupa de el este introbstare critica exista posibilitatea de a castiga custodia lui si cu dovezile cum ca ea nu are grije de el si din spusele mamei ei ar vrea sa il dea si la casa de copii dar baietelu este pe numele meu va multumesc astept raspuns

Buna ziua,
Avand in vedere cele prezentate, exista posibilitatea.
Dar, va trebui sa aveti si dovezi in sensul acesta, nu numai vorbe.
Pentru inceput, formulati o plangere la politie. O sa va ajute in procesul de stabilirea custodiei.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Da, sigur, aveți șanse ca instanța sî stabilească ca autoritatea părintească să se execrcite exclusiv de către dvs. Cred că ar trebui să sesizați și Direcția pentru Protecția Copilului pentru a face o anchetă urgentă la locuința copilului cu privire la modul în care este îngrijit.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook

Avand in vedere situatia expusa, aveti sanse sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. Va trebui sa formulati o sesizare la DGASPC pentru efectuarea unei anchete sociale si pana la definitivarea dosarului, puteti solicita stabilirea domiciliului minorului la dvs. pentru perioada desfasurarii judecatii, printr-o ordonanta presedentiala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.